Raiffeisenbank Konsolidace Recenze Raiffeisenbank Konsolidace Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

9 ledna, 2023

Shrnutí recenze

Repůjčka od Raiffeisenbank je variací na konsolidaci půjček. Sloučí do jedné – výhodnější půjčky úvěrové produkty od jiných bank i nebankovních společností, čímž vám umožní snížit splátky až o 50 %. Záleží jen na vás, na jakou dobu si nastavíte splácení – u Raiffeisenbank to jde až na 10 let, nebo jak vysokou chcete mít výši splátky. Obojí lze zdarma změnit i v průběhu splácení Repůjčky. K této konsolidaci půjček můžete uzavřít pojištění schopnosti splácet, můžete vkládat zdarma mimořádné splátky nebo ji kdykoliv předčasně doplatit. Možné je také vzít si peníze navíc, než kolik je výše sloučených úvěrů. Nejvíce si však půjčíte 800.000 Kč.

Celkové skóre 9.1/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Úroková sazba
  • Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
  • Minimální výše konsolidované půjčky
  • Maximální výše konsolidované půjčky
  • Minimální doba splatnosti
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení bez poplatku
  • Půjčují se záznamem v registrech?
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Konsolidace více typů produktů
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení půjčky bez poplatků?
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
9.1/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 7x Přidat hodnocení
5/5
Celkové skóre 9.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Úroková sazba
  • Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
  • Minimální výše konsolidované půjčky
  • Maximální výše konsolidované půjčky
  • Minimální doba splatnosti
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení bez poplatku
9.6/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Půjčují se záznamem v registrech?
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Konsolidace více typů produktů
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení půjčky bez poplatků?
8.6/10

Výhody

  • Žádné poplatky za vedení a zřízení konsolidace
  • Splátky můžete kdykoli snížit nebo zvýšit - zdarma
  • Repůjčku lze kdykoliv doplatit, nebo vložit mimořádnou splátku
  • Splatnost lze nastavit až na 10 let

Nevýhody

  • Maximální výše Repůjčky je 800.000 Kč, což nemusí vyhovovat každému

Žádné poplatky za vedení a zřízení konsolidace

Důležité parametry
Celkové skóre 9.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Úroková sazba
  • Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
  • Minimální výše konsolidované půjčky
  • Maximální výše konsolidované půjčky
  • Minimální doba splatnosti
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení bez poplatku
9.6/10

Raiffeisenbank poskytuje konsolidaci půjček v rámci svého produktu Repůjčka. Splátky si můžete snížit až o polovinu, oproti výšce splátek u vaší současné banky, popř. dalších úvěrových ústavů. Záleží samozřejmě na mnoha okolnostech, jako je délka splatnosti – je možné nastavit ji až na 10 let, což splátky může výrazně snížit. Pokud navíc sloučíte úvěrové produkty, jako např. kreditní karty nebo nebankovní úvěry s vysokým úrokem, může pomoci snížit splátku i úroková sazba od Raiffeisenbank. Níže v našem příkladu uvidíte, kolik nám vyšla splátka při konsolidaci – Repůjčce na 80.000 Kč a kolik vyšlo RPSN. To zůstává nízké i díky nulovým poplatkům za zřízení konsolidace půjček a vedení úvěrového i běžného účtu zdarma. Běžný účet si ke konsolidaci půjček – Repůjčce sjednat musíte, je to podmínkou, a z něj budete půjčku splácet. Nic vás to však nestojí a je jen na vás, zda budete tento běžný účet od Raiffeisenbank využívat naplno nebo jen pro splácení konsolidace.

Raiffeisen Repujcka

Úroková sazba
RPSN je roční procentuální sazba zahrnující úrokovou sazbu a veškeré poplatky spojené s úvěrem - za vyřízení, za vedení úvěrového účtu, za pojištění atd.
6,7 %
Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
Zjistíte, jak vysoká je splátka u vybrané společnosti při splatnosti 60 měsíců na úvěr 80.000.-
1 573 Kč
Minimální výše konsolidované půjčky
Nejnižší možná částka, kterou můžete konsolidovat/kterou si můžete půjčit.
5 000 Kč
Maximální výše konsolidované půjčky
Nejvyšší možná částka, kterou můžete konsolidovat/kterou si můžete půjčit.
800 000 Kč
Minimální doba splatnosti
Nejkratší možná doba, po kterou je možné konsolidaci splácet.
12 měsíců
Maximální doba splatnosti
Nejdelší možná doba, po kterou je možné konsolidaci splácet.
120 měsíců
Je zřízení bez poplatku
Poplatek, který klient zaplatí za vyřízení konsolidace, popř. za načerpání peněz na svůj účet/účty konsolidovaných úvěrů.
Ano
Tip Tip
Náš příklad

My jsme v Raiffeisenbank požádali o Repůjčku, tedy o konsolidaci půjček, na 80.000 Kč a dobu splatnosti jsme nastavili na 60 měsíců, tedy na pět let. Úrok nám vyšel 6,7 % a celkové RPSN 6,91 %. Splátka nám vyšla na pouhých 1573 Kč. Je to skutečně výhodná nabídka, ale musíme upozornit, že se jedná o orientační splátku a úroky, nikoli o pevnou a konečnou sazbu. Ta se může ve finále ještě změnit podle toho, co chcete konsolidovat - tedy jaké druhy úvěrů, jaké jsou na nich úroky atd. Naši půjčku jsme vyzkoušeli bez pojištění schopnosti splácet úvěr, ale dá se samozřejmě u Raiffeisenbank k Repůjčce sjednat.

Kolik si lze půjčit a na jak dlouho

Raiffeisen Konsolidace Vyse Uveru

U Raiffeisenbank můžete požádat o Repůjčku – konsolidaci půjček na výši minimálně 5000 Kč a maximálně na 800.000 Kč bez zajištění. Splatnost se dá nastavit na 12 měsíců, nebo až 10 let, což je opravdu výhodné, především u vyšších půjček. Zkoušeli jsme, zda se úroková sazba u nabídky banky změní, když změníme dobu splatnosti konsolidace půjček v našem příkladu, ale překvapivě zůstal úrok stále stejný, tedy 6,7 %. Opět však dodáváme, že to byl jen výchozí návrh, bez konečné a platné nabídky banky, tudíž může ještě dojít ke změně a navýšení úroku. Z vlastních zkušeností u jiných půjček však víme, že Raiffeisenbank si drží i během zpracování půjčky úroky skutečně nízko.

Žádné poplatky za vedení a zřízení konsolidace

Možnosti půjčky
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Půjčují se záznamem v registrech?
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Konsolidace více typů produktů
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení půjčky bez poplatků?
8.6/10

Raiffeisen Konsolidace Kalkulace Uveru

Stejně jako jiné banky, ani Raiffeisenbank nepůjčuje klientům se záznamem v registru. Na druhou stranu pokud nemáte vysloveně insolvenci nebo nejste v exekuci, a problematický úvěr, který vás do registrů dostal, je již splacený, doporučujeme žádost o Repůjčku zkusit. Jedině tak zjistíte, zda vám banka skutečně půjčí či nikoli.

Půjčují se záznamem v registrech?
Informace, zda vám společnost schválí konsolidaci i v případě negativního záznamu v registrech dlužníků, pokud jste v exekuci nebo máte insolvenci.
Ne
Možnost předčasného splacení?
Banka umožňuje vkládat mimořádné splátky, popř. úvěr předčasně doplatit, pokud možno bez poplatku.
Ano (bez poplatku)
Možnost mimořádné splátky?
Banka umožňuje vkládat mimořádné splátky, popř. úvěr předčasně doplatit, pokud možno bez poplatku.
Ano (bez poplatku)
Konsolidace více typů produktů
Jaké úvěrové produkty je možné v bance či nebankovní společnosti konsolidovat - sloučit do jednoho úvěru.
Ano
Je možné půjčku navýšit?
Konsolidace půjček se dá navýšit o další, neúčelové peníze, při žádosti o konsolidaci.
Ano
Je možné půjčku pojistit?
Společnost umožňuje pojistit konsolidaci pojištěním schopnosti splácet, které vám zajistí, že bude úvěr splácen i když vy přijdete o svůj příjem - z důvodu nemoci, úrazu, úmrtí, ztráty zaměstnání atd.
Ano
Je vedení půjčky bez poplatků?
Účtuje si společnost poplatek za vedení úvěrového účtu, nebo je vedení zdarma?
Ano

Flexibilita Repůjčky od Raiffeisenbank

Repůjčka – konsolidace půjček od Raiffeisenbank je poměrně flexibilní a nic vás to nestojí. Kdykoliv potřebujete, můžete si prodloužit nebo naopak zkrátit dobu splatnosti, což logicky změní i výši vaší splátky. Můžete si ji snížit nebo zvýšit, jak je potřeba. 

Raiffeisen Repujcka Vyhody

Nastavit si můžete i datum, kdy chcete půjčku splácet, popř. tento datum v průběhu splácení změnit. Např. když změníte zaměstnání a příjmy vám začnou chodit jinak, než tomu bylo dříve. Veškeré změny se přitom jednoduše provedou v internetovém bankovnictví, které je vám zřízeno spolu s Repůjčkou a osobním účtem. Snadno tak máte svůj úvěr pod kontrolou kdykoli potřebujete. 

Repůjčku můžete také doplatit dříve, než jste si sjednali ve smlouvě. Vklad mimořádné splátky snadno provedete přes zmíněné internetové bankovnictví a stejné je to i s celkovým předčasným doplacením půjčky. Mimořádná splátka i předčasné doplacení Repůjčky jsou navíc zdarma, nemusíte se tedy obávat žádných sankčních poplatků.  

Navýšení konsolidace půjček

Repůjčku – konsolidaci půjček od Raiffeisenbank si můžete navýšit o peníze navíc, pokud je potřebujete. Podstatné je, abyste se s celkovou výší konsolidace dostali maximálně na 800.000 Kč. Pokud tedy konsolidujete – slučujete úvěry např. ve výši 350.000 Kč, můžete si vzít další peníze navíc, maximálně však 450.000 Kč. Tyto peníze jsou použitelné na cokoliv je potřeba a jejich využití nemusíte nijak dokládat. 

 

Pojištění schopnosti splácet úvěr

I Raiffeisenbank nabízí ke své konsolidaci půjček pojištění schopnosti splácet úvěr. Sjednat se dá rovnou při uzavření Repůjčky, cenově je poměrně výhodné a především vám chrání finance pro případ, že byste onemocněli a nemohli pracovat – tudíž by se vám snížil příjem, ale i pro případ, že byste přišli o práci. Záleží na vás, jakou variantu pojištění si vyberete a co jím zajistíte. 

Varianta A za vás zaplatí splátky, popř. doplatí celý úvěr v případě úmrtí následkem nemoci či úrazu, při plné invaliditě následkem nemoci či úrazu a splátky bude hradit při pracovní neschopnosti trvající déle než 30 dní, opět z důvodu nemoci či úrazu. 

Varianta B jistí pro stejné případy, jako varianta A, ale navíc pojišťuje i případnoou ztrátu zaměstání. Je však vhodná jen pro zaměstnance, nikoli pro OSVČ.

Žádné poplatky za vedení a zřízení konsolidace

Jaké produkty lze konsolidovat

Raiffeisenbank je schopna sloučit do jedné Repůjčky prakticky jakýkoliv nezajištěný úvěr, který není uzavřen účelově na bydlení (hypotéka, úvěr ze stavebního spoření). Konsolidovat tak můžete spotřebiletské úvěry, kontokorenty, kreditní karty a splátkové karty získané při pořizování různého zboží na splátky, leasingy na auto i ostatní účelové půjčky. 

Do Repůjčky můžete zahrnout i stávající konsolidaci, pokud už jste si dříve nějakou dělali. Slučují jak úvěrové produkty od bankovních, tak od nebankovních společností. Vše navíc vyřídí za vás, aniž byste museli společnost, u níž konsolidovaný úvěr máte, kontaktovat, nebo dokonce navštívit konkurenční pobočku. 

Pokud se rozhodnete žádat o Repůjčku osobně na pobočce, je vhodné vzít s sebou smlouvy ke konsolidovaným úvěrům. Bankéř tak rychle zjistí podmínky stávajících úvěrů a bude se mu lépe a rychleji zpracovávat váš požadavek na Repůjčku.  

Doporučujeme Doporučujeme

Jste podnikatel nebo osoba samostatně výdělečně činná a hledáte banku, která vám ke konsolidaci půjček pojistí i případnou ztrátu příjmu kvůli ukončení podnikání? Raiffeisenbank sice takové pojištění nenabízí, ale jiné banky ano. Podívejte se na naše srovnání konsolidace půjček a zjistěte, která banka pojišťuje úvěry i podnikatelům.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!