mBank Konsolidace půjček Recenze mBank Konsolidace půjček Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 9. 12. 2022

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

Konsolidace půjček od mBank je zajímavé a poměrně výhodné řešení vašich splátek. Můžete si dohromady sloučit spotřebitelské úvěry, kreditní karty i finanční leasingy. Banka slibuje úsporu až 20.000 Kč a snížení úroku oproti těm stávajícím o 2 %. Záleží tedy na tom, jaké půjčky splácíte a jak jsou nastaveny. Konsolidace půjček přitom začíná u mBank od úroku 6,9 %. Splátky konsolidace můžete kdykoli zdarma snížit, zvýšit či odložit. Úvěr lze také bez poplatků předčasně doplatit, nebo vkládat mimořádné splátky. Pokud si sjednáte pojištění schopnosti splácet, sníží se vám úroková sazba o další procento a navíc můžete získávat výši vaší splátky v době neschopnosti i na svůj účet. Čerpáte tak pojištění dvakrát – na splátku půjčky a pro své vlastní účely.

Celkové skóre 8.4/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Úroková sazba
  • Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
  • Minimální výše konsolidované půjčky
  • Maximální výše konsolidované půjčky
  • Minimální doba splatnosti
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení bez poplatku
  • Půjčují se záznamem v registrech?
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Konsolidace více typů produktů
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení půjčky bez poplatků?
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
8.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 12x Přidat hodnocení
1.6/5
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Úroková sazba
  • Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
  • Minimální výše konsolidované půjčky
  • Maximální výše konsolidované půjčky
  • Minimální doba splatnosti
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení bez poplatku
8.3/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Půjčují se záznamem v registrech?
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Konsolidace více typů produktů
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení půjčky bez poplatků?
8.6/10

Výhody

  • Snížení úrokové sazby oproti vaší dosavadní půjčce až o 2 %
  • Splátky lze snížit, odložit - zdarma
  • Konsolidaci u mBank lze kdykoli zdarma doplatit, nebo vložit mimořádné splátky
  • Pojištění schopnosti splácet úvěr s dvojnásobným plněním

Nevýhody

  • Pokud chcete zkonsolidovat úvěr od jiné společnosti, který je mladší 4 měsíců, nelze sloučení provést.

Snížení úrokové sazby oproti vaší dosavadní půjčce až o 2 %

Důležité parametry
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Úroková sazba
  • Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
  • Minimální výše konsolidované půjčky
  • Maximální výše konsolidované půjčky
  • Minimální doba splatnosti
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení bez poplatku
8.3/10

Konsolidace půjček od mBank láká především na nízkou úrokovou sazbu, která se začíná počítat už od 5,9 % – maximální možný úrok je 15,9 %. Záleží samozřejmě na vybraných parametrech, pojištění schopnosti splácet atd. Další velkou výhodou jsou nulové poplatky za vedení a správu úvěrového účtu, zřízení konsolidace, ale i za další úkony, jako snížení či zvýšení splátky, za mimořádnou splátku atd. 

Mbank Konsolidace Pujcek

mBank ve svých reklamách avizuje, že sloučením půjček do jedné v rámci jejich konsolidace je možné snížit úrokovou sazbu až o 2 % a ušetřit v průměru 20.000 Kč. Záleží však na tom, jaké úvěrové produkty konsolidujete. U kreditních karet, kontokorentů a nebankovních půjček je úspora vždy vyšší, než u spotřebitelských úvěrů uzavřených u jiných bank.

Pro uzavření konsolidace půjček od mBank nemusíte dokládat své příjmy. Toto je však velmi sporná informace, protože se vždy může vyskytnout případ, kdy bude chtít banka příjmy doložit. Ideální je, pokud máte u mBank svůj účet, na který vám chodí výplata. Pak si snadno průměrnou výši vašich příjmů zjistí a skutečně nemusíte nic dokládat. 

Mbank Konsolidace Pujcek Kalkulacka

Úroková sazba
RPSN je roční procentuální sazba zahrnující úrokovou sazbu a veškeré poplatky spojené s úvěrem - za vyřízení, za vedení úvěrového účtu, za pojištění atd.
6,9 %
Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
Zjistíte, jak vysoká je splátka u vybrané společnosti při splatnosti 60 měsíců na úvěr 80.000.-
1 780 Kč
Minimální výše konsolidované půjčky
Nejnižší možná částka, kterou můžete konsolidovat/kterou si můžete půjčit.
10 000 Kč
Maximální výše konsolidované půjčky
Nejvyšší možná částka, kterou můžete konsolidovat/kterou si můžete půjčit.
1 000 000 Kč
Minimální doba splatnosti
Nejkratší možná doba, po kterou je možné konsolidaci splácet.
12 měsíců
Maximální doba splatnosti
Nejdelší možná doba, po kterou je možné konsolidaci splácet.
96 měsíců
Je zřízení bez poplatku
Poplatek, který klient zaplatí za vyřízení konsolidace, popř. za načerpání peněz na svůj účet/účty konsolidovaných úvěrů.
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

My jsme požádali u mBank o konsolidaci částky 80.000 Kč se splatností na 60 měsíců. Nastavili jsme to tak i u ostatních bank, abychom zjistili, jak se jejich nabídky liší. Zatímco v nabídce pro klienty stálo, že úrok začíná na 6,92 %. Celková měsíční splátka bez pojištění nám vyšla 1780 Kč. Pokud bychom si ke konsolidaci půjček nevzali i pojištění schopnosti splácet úvěr, zvýšil by se nám úrok o 1 %.

Kolik si lze půjčit a na jak dlouho

Minimální částka, kterou si na konsolidaci půjček můžete vzít, je 10.000 Kč. Maximálně si pak můžete vzít 1 milion korun s tím, že je možné si do této částky přidat i nějaké peníze navíc. Pokud vám např. součet sloučených půjček na konsolidaci dělá 450.000 Kč, můžete si vzít dalších 550.000 Kč na cokoliv a bez zajištění. Podmínkou je samozřejmě příjem, který musí být na tuto částku dostatečný. 

Mbank Konsolidace Vyse Pujcky

Minimální doba splácení konsolidace půjček je 12 měsíců. Maximálně vám pak splátky natáhnou na 96 měsíců, což je velmi výhodné především pro klienty s nižším příjmem, kteří by jinak na splátky nedosáhli.

 

Snížení úrokové sazby oproti vaší dosavadní půjčce až o 2 %

Možnosti půjčky
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Půjčují se záznamem v registrech?
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Konsolidace více typů produktů
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení půjčky bez poplatků?
8.6/10

Mbank Konsolidace Pujcek Moznosti

Stejně jako jiné banky, ani mBank nepůjčuje klientům se záznamem v registrech. V takovém případě získáte půjčku pravděpodobně jen u vybraných nebankovních společností. Na druhou stranu záleží, zda už máte půjčku, u které problém vznikl, zaplacenou, jak dlouho jste v registrech dlužníků zapsáni apod. V případě, že o podobném problému víte, je vždy nejvhodnější poradit se přímo s bankéřem, který udělá tzv. prescoring a zjistí, zda je vůbec reálné o konsolidaci půjček žádat.

Půjčují se záznamem v registrech?
Informace, zda vám společnost schválí konsolidaci i v případě negativního záznamu v registrech dlužníků, pokud jste v exekuci nebo máte insolvenci.
Ne
Možnost předčasného splacení?
Banka umožňuje vkládat mimořádné splátky, popř. úvěr předčasně doplatit, pokud možno bez poplatku.
Ano (bez poplatku)
Možnost mimořádné splátky?
Banka umožňuje vkládat mimořádné splátky, popř. úvěr předčasně doplatit, pokud možno bez poplatku.
Ano (bez poplatku)
Konsolidace více typů produktů
Jaké úvěrové produkty je možné v bance či nebankovní společnosti konsolidovat - sloučit do jednoho úvěru.
Ano
Je možné půjčku navýšit?
Konsolidace půjček se dá navýšit o další, neúčelové peníze, při žádosti o konsolidaci.
Ano
Je možné půjčku pojistit?
Společnost umožňuje pojistit konsolidaci pojištěním schopnosti splácet, které vám zajistí, že bude úvěr splácen i když vy přijdete o svůj příjem - z důvodu nemoci, úrazu, úmrtí, ztráty zaměstnání atd.
Ano
Je vedení půjčky bez poplatků?
Účtuje si společnost poplatek za vedení úvěrového účtu, nebo je vedení zdarma?
Ano

Flexibilita konsolidace půjček od mBank Ne Ne

Konsolidace půjček od mBank je velmi flexibilní. Umožňuje klientům navýšit nebo snížit splátky nebo je dokonce odložit a to až na šest měsíců. Přizpůsobit svým potřebám si tak můžete výši splátky, délku splatnosti a vybrat si lze i konkrétní den, kdy chcete půjčku splácet – např. podle toho, kdy vám chodí výplata. Změny u konsolidace půjček jsou zdarma. 

Další výhodou, kterou velmi oceňujeme, je možnost kdykoli konsolidaci půjček doplatit, nebo vložit mimořádnou splátku. Obojí je opět zdarma, tedy bez sankčních poplatků. To dělá z konsolidace půjček od mBank lákavý úvěrový produkt, který se vyplatí uzavřít, i když třeba nebude úspora na úrokové sazbě tak vysoká, jak jste očekávali. Ne každá banka totiž tyto úkony poskytuje bez poplatků.

Jak už jsme zmínili výše, konsolidovaný úvěr se dá bez problémů navýšit o další částku, kterou potřebujete navíc, a to až do výše 1 milionu korun, v případě, že na to máte dostatečně vysoký příjem.

Pojištění schopnosti splácet úvěr Ne Ne

Konsolidace půjček od mBank má možnost pojištění pro případ, že nebudete moci úvěr splácet, ať už z důvodu onemocnění, pobytu v nemocnici nebo kvůli ztrátě zaměstnání, což je v dnešní době poměrně velký “strašák”. Uzavřením pojištění schopnosti splácet úvěr vám bude navíc snížena úroková sazba o 1 %. Plnění tohoto pojištění získáte už po 30 dnech platební neschopnosti a peníze obdržíte i zpětně, za první měsíc. To vám může výrazně ubrat starosti kvůli snížení či celkové ztrátě příjmu. 

Pojištění schopnosti splácet od mBank má další výhodu pro ty, kteří se ocitli v nemocnici. Za každý den pobytu v nemocnici vám dají 10 % z měsíční splátky úvěru. Výhod je však mnohem více. Podle toho, zda si vyberete variantu pojištění A či B, můžete získat nejen zaplacenou splátku úvěru, ale ještě vám stejnou sumu pošlou na účet. Plnění je tak dvojnásobné. Platí samozřejmě jen v některých případech – při pracovní neschopnosti a ztrátě zaměstnání (u souboru B). 

Smrt a invalidita II. stupně jsou pojištěny standardním způsobem – pokud dojde k pojistné události, je doplacena celková splatná částka úvěru, ale na váš účet už nic dalšího nepřijde. 

Další výhodou tohoto pojištění je možnost uzavřít si jej i samostatně přes aplikaci mBank. 

Snížení úrokové sazby oproti vaší dosavadní půjčce až o 2 %

Jaké produkty lze konsolidovat

mBank umožňuje konsolidovat spotřebitelské úvěry z jiných bank, dále kreditní karty, kontokorenty, finanční leasingy atd. Ideální je mít u sebe při uzavírání konsolidace půjček smlouvy k úvěrům, které chcete sloučit dohromady. Tak se také nejrychleji zjistí, zda máte u půjčky nějakou sankci za předčasné splacení a zda se vyplatí ji konsolidovat či nikoli.

Doporučujeme Doporučujeme

Zajímá vás, jaké podmínky a úroky na konsolidaci půjček nabízí konkurenční banky? Zjistili jsme to za vás. Stačí si projít celé naše srovnání konsolidace půjček a přečíst si recenze na ostatní banky. Snáze tak zjistíte, která konsolidace pro vás bude nejvýhodnější.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!