Air bank Převedení půjček Recenze Air bank Převedení půjček Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 8. 12. 2022

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

Air bank nabízí konsolidaci půjček v rámci služby “převedení půjček”, kdy můžete dohromady sloučit až dvacet úvěrových produktů najednou. Zřízení konsolidace, vedení účtu i veškeré další úkony jsou zdarma. Půjčku a splátky si můžete přizpůsobit svým potřebám, a to jak při uzavírání konsolidace, tak v jejím průběhu. Splátky se dají zvýšit, snížit nebo na dva měsíce jednou za rok odložit. Zdarma můžete vkládat mimořádné splátky nebo konsolidaci celou doplatit. Ke konsolidaci půjček si můžete sjednat pojištění schopnosti splácet úvěr, které chrání rovnou šest rizik, mezi jinými i ztrátu zaměstnání nebo ošetřování člena rodiny. Výhodou je možnost veškeré úkony na konsolidaci provádět samostatně online nebo v mobilní aplikaci. 

Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Úroková sazba
  • Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
  • Minimální výše konsolidované půjčky
  • Maximální výše konsolidované půjčky
  • Minimální doba splatnosti
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení bez poplatku
  • Půjčují se záznamem v registrech?
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Konsolidace více typů produktů
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení půjčky bez poplatků?
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
8.9/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 7x Přidat hodnocení
1.1/5
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Úroková sazba
  • Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
  • Minimální výše konsolidované půjčky
  • Maximální výše konsolidované půjčky
  • Minimální doba splatnosti
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení bez poplatku
9.2/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Půjčují se záznamem v registrech?
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Konsolidace více typů produktů
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení půjčky bez poplatků?
8.6/10

Výhody

  • Neplatíte žádné poplatky - za zřízení a vedení účtu
  • Zdarma můžete snížit či zvýšit splátku
  • Až 2 měsíce “prázdnin” od splácení
  • Mimořádné splátky a předčasné doplacení zdarma
  • Řadu úkonů uděláte online či v mobilní aplikaci

Nevýhody

  • Nabízená nízká úroková sazba je pouze orientační, ve finále se můžete dostat na úrok vyšší
  • Bonusová úroková sazba se týká jen klientů, kteří konsolidaci splácí řádně a bez výrazného opoždění

Neplatíte žádné poplatky - za zřízení a vedení účtu

Důležité parametry
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Úroková sazba
  • Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
  • Minimální výše konsolidované půjčky
  • Maximální výše konsolidované půjčky
  • Minimální doba splatnosti
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení bez poplatku
9.2/10

Air bank patří nesporně mezi banky s nejzábavnějšími reklamními spoty. Otázkou je, zda skutečně jejich produkty vychází tak výhodně, jak avizují. Podívali jsme se na jejich konsolidaci půjček a zjistili jsme, zda skutečně vychází tak výhodně a jak si stojí banka v porovnání s konkurencí. 

Airbank Konsolidace Pujcek

Konsolidace půjček od Air bank je opravdu hodně lákavá, protože nabízí bonusový úrok. To samozřejmě není úrok pro každého. Abyste na něj dosáhli, je potřeba se neopozdit se splátkou déle než pět dní a nedlužit na splátkách po tuto dobu více než 100 Kč. Nejprve vám proto bude nastavena základní sazba viz tabulka, což je lákavé samo o sobě. Pokud dodržíte podmínky a nezpozdíte se s placením, bude vám úrok ještě o procento snížen. Není to tím, že by banka chtěla být tak štědrá, ale kromě toho, že to je výhodné lákadlo na klienty, se banka jistí, že budou jejich půjčky včas a v dostatečné výši spláceny. Je to tak samozřejmě v pořádku a výhodné je to jak pro banku, tak i pro klienty. 

Airbank Konsolidace Pujcek Kalkulacka

Úroková sazba
RPSN je roční procentuální sazba zahrnující úrokovou sazbu a veškeré poplatky spojené s úvěrem - za vyřízení, za vedení úvěrového účtu, za pojištění atd.
4,9 %
Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
Zjistíte, jak vysoká je splátka u vybrané společnosti při splatnosti 60 měsíců na úvěr 80.000.-
1 558 Kč
Minimální výše konsolidované půjčky
Nejnižší možná částka, kterou můžete konsolidovat/kterou si můžete půjčit.
10 000 Kč
Maximální výše konsolidované půjčky
Nejvyšší možná částka, kterou můžete konsolidovat/kterou si můžete půjčit.
900 000 Kč
Minimální doba splatnosti
Nejkratší možná doba, po kterou je možné konsolidaci splácet.
6 měsíců
Maximální doba splatnosti
Nejdelší možná doba, po kterou je možné konsolidaci splácet.
120 měsíců
Je zřízení bez poplatku
Poplatek, který klient zaplatí za vyřízení konsolidace, popř. za načerpání peněz na svůj účet/účty konsolidovaných úvěrů.
Ano
Tip Tip
Náš příklad!

Abychom mohli porovnat nabídku Air bank s ostatními bankami a společnostmi, požádali jsme o konsolidaci půjček ve výši 80.000 Kč. Původní plán byl nastavit si splatnost na 60 měsíců, ale u Air bank nám šlo jen 59 nebo 61. Nechali jsme proto 61 splátek/měsíců, pro přesnější představu při porovnání v tabulce. Úrok nám vyšel skutečně 6,6 % a RPSN pak 6,6 %. Splátka při těchto podmínkách vychází na 1558 Kč, což je velmi příjemné. Faktem však je, že nám vypočítaná sazba byla označena za bonusovou, tedy museli bychom opět dodržet podmínky pravidelného splácení. Pokud by se nám to nepovedlo, byla by sazba o procento navýšena. I tak by se jednalo o výhodnou úrokovou sazbu.

Vždy, a to i v tomto případě, je však potřeba počítat s tím, že se jedná o orientační vyčíslení. Záleží na tom, co konsolidujete - tedy jaké úvěry, na jakou výšku, na jak dlouho si nastavíte splátky, jaká je vaše platební/finanční minulost, zda nemáte v registrech opožděné splátky apod. Proto se může stát, že vám bude ve finále nabídnuta úroková sazba vyšší, než jaká byla původní nabídka.

Neplatíte žádné poplatky - za zřízení a vedení účtu

Kolik si lze půjčit a na jak dlouho

Airbank Konsolidace Pujcek Vyhody

Konsolidace půjček od Air bank se dá nastavit od částky 10.000 Kč a nejvíce si můžete půjčit 1 200 000 Kč. Splácet přitom lze nejkratší dobu 6 měsíců, nebo naopak natáhnout dobu splatnosti na maximum – 120 měsíců. To je hodně dlouhá doba, do které se dají pohodlně rozložit i vysoké půjčky/konsolidace. Šanci tak mají i klienti s nižšími příjmy, kteří si mohou splátku nastavit co nejnižší, aby příliš nezasahovala do jejich rozpočtu. 

Možnosti půjčky
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Půjčují se záznamem v registrech?
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Konsolidace více typů produktů
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení půjčky bez poplatků?
8.6/10

Air bank stejně jako jiné banky nahlíží do registrů dlužníků, konkrétně do BRKI – Bankovního registru klientských informací a do NRKI – Nebankovního registru klientských informací. Pokud máte v některém z uvedených registrů negativní záznam, pravděpodobně vám banka nepůjčí, popř. vám navrhne vyšší úrokovou sazbu. Nedá se přesně říci, zda se záznamem v registrech půjčují či nikoli. Vždy záleží na okolnostech, za jakých jste se do registru dostali, zda je již dlužný úvěr doplacený atd. 

Půjčují se záznamem v registrech?
Informace, zda vám společnost schválí konsolidaci i v případě negativního záznamu v registrech dlužníků, pokud jste v exekuci nebo máte insolvenci.
Ne
Možnost předčasného splacení?
Banka umožňuje vkládat mimořádné splátky, popř. úvěr předčasně doplatit, pokud možno bez poplatku.
Ano (bez poplatku)
Možnost mimořádné splátky?
Banka umožňuje vkládat mimořádné splátky, popř. úvěr předčasně doplatit, pokud možno bez poplatku.
Ano (bez poplatku)
Konsolidace více typů produktů
Jaké úvěrové produkty je možné v bance či nebankovní společnosti konsolidovat - sloučit do jednoho úvěru.
Ano
Je možné půjčku navýšit?
Konsolidace půjček se dá navýšit o další, neúčelové peníze, při žádosti o konsolidaci.
Ano
Je možné půjčku pojistit?
Společnost umožňuje pojistit konsolidaci pojištěním schopnosti splácet, které vám zajistí, že bude úvěr splácen i když vy přijdete o svůj příjem - z důvodu nemoci, úrazu, úmrtí, ztráty zaměstnání atd.
Ano
Je vedení půjčky bez poplatků?
Účtuje si společnost poplatek za vedení úvěrového účtu, nebo je vedení zdarma?
Ano

Flexibilita konsolidace půjček od Air bank

Konsolidaci půjček od Air bank můžete přizpůsobit své finanční situaci jak při uzavírání/zřizování úvěru, tak v jeho průběhu. Většinu úkonů si můžete provést sami, buď online v internetovém bankovnictví, nebo pomocí mobilní aplikace. Splátky si můžete kdykoli bez poplatku snížit či zvýšit a jednou ročně si můžete splátku na dva měsíce odložit. Třeba když se chystáte na dovolenou a potřebujete si ušetřit nějaké peníze s sebou. 

Airbank Konsolidace Pujcek Jak Konsolidovat

Pokud jste naopak získali či ušetřili peníze navíc a chcete vložit na konsolidaci půjček mimořádnou splátku, nebo ji rovnou celou doplatit, je to rovněž možné. Ani za tyto úkony se neplatí žádný poplatek. Když navíc celou půjčku doplatíte do 30 dní od načerpání, vrátí vám banka i úroky. Nestojí vás tak půjčení peněz vůbec nic. Jedná se ale o případ pouze první půjčky od Air bank. U dalších už by se vám úroky řádně naúčtovaly. 

Vedení úvěrového účtu je u Air bank stejně jako jeho zřízení zcela zdarma.

Pokud se rozhodnete, že si ke zkonsolidovaným úvěrům půjčíte nějaké peníze navíc, můžete si o ně požádat rovnou při uzavírání konsolidace půjček. U těchto peněz není nutné dokládat, na co je využijete. Naopak u konsolidovaných úvěrů je nutné dodat kopie smluv na původní (konsolidované) úvěry. 

Pokud byste zjistili, že potřebujete peníze navíc už v průběhu splácení, je možné rovněž konsolidaci půjček navýšit. Opět si žádost odešlete sami, jednoduše a rychle pomocí mobilní aplikace nebo internetového bankovnictví a během několika minut vidíte, zda byla žádost schválena.

Pojištění schopnosti splácet úvěr Ne Ne

Ke konsolidaci půjček od Air bank je možné sjednat pojištění schopnosti splácet. Mají sice pouze jednu variantu, ale ta kryje rovnou šest rizik. Pojistí vás pro případ pracovní neschopnosti z důvodu nemoci, invalidity II. a III. stupně, při ošetřování blízkých, při hospitalizaci, ztrátě zaměstnání i při úmrtí. V případě nemoci a ztráty zaměstnání za vás bude hradit splátky až 12 měsíců, pokud po tu dobu budete v pracovní neschopnosti nebo bez práce. Ztráta zaměstnání se přitom týká jak smluv na dobu určitou, tak i pracovních poměrů. Při ošetřování člena rodiny za vás bude pojistka platit splátky po celou dobu trvání půjčky, až do úplného splacení. 

Výše pojištění se vypočítává vždy z aktuální výše splátky, a to 8,7 %. Pokud si tedy splátku snížíte či zvýšíte, upraví se i výška pojistného. Pojištění se strhává automaticky z účtu, nemusíte se tedy o nic starat.

Neplatíte žádné poplatky - za zřízení a vedení účtu

Jaké produkty lze konsolidovat Ne Ne

Air bank umožňuje převést a sloučit do konsolidace až dvacet půjček najednou. Konsolidovat přitom můžete spotřebitelské úvěry, úvěry, které nejsou zajištěné nemovitostí, mikropůjčky a půjčky před výplatou s pravidelnou splátkou, půjčky od splátkových společností, kontokorenty a kreditní karty, leasingy na auto atd. Poradí si s úvěry od bankovních i nebankovních společností. Dá se říci, že stejně jako většina bank umí konsolidovat prakticky vše, kromě úvěrů na bydlení, ale oproti jiným slučují opravdu hodně velké množství půjček najednou.

Doporučujeme Doporučujeme

Konsolidace půjček od Air bank se zdá jako naprosto ideální řešení. Pokud vás však zajímá, co nabízí konkurence, doporučíme projít si celé naše srovnání konsolidace půjček a pročíst si jednotlivé recenze. Snadno si tak vyberete konsolidaci, která vám sedne přesně “na tělo”.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!