ČSOB Studentský Účet Recenze ČSOB Studentský Účet Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 16. 9. 2022

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

ČSOB Plus Konto pro mladé a studenty je chytře řešený bankovní účet, který vychází vstříc především mladým lidem, jenž začínají teprve hospodařit s penězi. Nabídne jim účet s vedením i transakcemi zdarma, výběry z bankomatů ČSOB bez poplatku a chytrou mobilní aplikaci ČSOB Smart. S tímto účtem mohou platit nejen kartou, ale i mobilem nebo chytrými hodinkami a za každou platbu každou mohou spořit drobné částky. Vyzkoušet si mohou i jednoduché investice a v případě potřeby se dá ke kontu založit i kontokorent. Na tomto účtu sice chybí multiměnová platební karta, ale vzhledem k dalším bonusům, které nabízí, se řadí mezi nejlepší na trhu.

Celkové skóre 6.8/10 se skládá z hodnocení všech 18 parametrů:
  • Vedení účtu zdarma
  • Výběr z bankomatu zdarma
  • Placení mobilem
  • Okamžité platby
  • Kontokorent
  • Multiměna
  • Mobilní aplikace
  • Sjednání online
  • Poplatek za výběr z bankomatu (vlastní banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu (cizí banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí
  • Poplatek za odchozí a příchozí platby
  • Poplatek zahraniční platba odchozí
  • Poplatek zahraniční platba příchozí
  • Věk založení
  • Bez doložení potvrzení o studiu
  • Do kolika let veden jako studentský
  • Pokračuje po ukončení studií
Hodnocení redakce
hodnoceno 18 parametrů
6.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 5x Přidat hodnocení
1.8/5
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Vedení účtu zdarma
  • Výběr z bankomatu zdarma
  • Placení mobilem
  • Okamžité platby
  • Kontokorent
  • Multiměna
  • Mobilní aplikace
  • Sjednání online
8.5/10
Celkové skóre 5.1/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Poplatek za výběr z bankomatu (vlastní banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu (cizí banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí
  • Poplatek za odchozí a příchozí platby
  • Poplatek zahraniční platba odchozí
  • Poplatek zahraniční platba příchozí
5.1/10
Celkové skóre /10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Věk založení
  • Bez doložení potvrzení o studiu
  • Do kolika let veden jako studentský
  • Pokračuje po ukončení studií

Výhody

  • Vedení účtu zdarma
  • Možnost rychlého online sjednání
  • Výběry z bankomatů ČSOB zdarma
  • Digitální karta pro okamžité placení mobilem

Nevýhody

  • Výběry z bankomatů jsou zdarma pouze u ČSOB
  • Chybí multiměna

Důležité parametry
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Vedení účtu zdarma
  • Výběr z bankomatu zdarma
  • Placení mobilem
  • Okamžité platby
  • Kontokorent
  • Multiměna
  • Mobilní aplikace
  • Sjednání online
8.5/10

ČSOB nabízí pro studenty dva typy účtů. Studenti od 15 do 18 let mohou využívat jejich dětský účet, na který se podrobně podíváme ve srovnání dětských účtů, a studenti, kteří již dosáhli plnoletosti mohou využívat Plus Konto určené studentům a mladým lidem. Je uzpůsobeno potřebám mladých a většina pokynů se na něm dá nastavit v mobilní aplikaci. K dispozici jsou i platby pomocí mobilních zařízení.

Csob Studentsky Ucet

Výhodou Plus Konta jsou odchozí i příchozí platby bez poplatků. Pokud budete příkazy k úhradě zadávat z internetového bankovnictví/mobilní aplikace, rovněž budou zdarma. Poplatek by se týkal až zadávání přes pobočku nebo bankomat. Zdarma jsou i zahraniční SEPA platby v rámci EHP.

Konto umožňuje zadávat také okamžité platby, které převedou peníze na účet adresáta během několika sekund.

Csob Studentsky Ucet Vyhody

Jelikož je Plus Konto možné založit od 18 let, dá se k němu sjednat i kontokorent. Jeho sjednání i vedení je k tomuto typu účtu zdarma. Myslete však na to, že se jedná o úvěrový produkt a banka může požadovat pravidelné příjmy, na základě jejichž posouzení se kontokorent schválí/neschválí.

Vedení účtu zdarma
Vedení účtů zcela bez poplatků (popř. i bez podmínek, aby byl poplatek za vedení účtu 0 Kč)
Ano
Výběr z bankomatu zdarma
Banka poskytuje vybírat klientům z bankomatů zdarma
Ano (pouze ČSOB)
Placení mobilem
Možnost stáhnout si aplikace do mobilu či chytrých hodinek a platit tímto zařízením bezkontaktně, bez potřeby platební karty
Ano
Okamžité platby
Platby, které přejdou i na účet v cizí bance okamžitě
Ano
Kontokorent
Možnost úvěru k bankovnímu účtu, který se dá opakovaně čerpat
Ano
Multiměna
Možnost založit si k bankovnímu účtu další účty/podúčty v cizí měně a v té pak vybírat i z bankomatu
Ne
Mobilní aplikace
Aplikace umožňující spravovat své finance u banky online, z mobilního telefonu.
Ano
Sjednání online
Bankovní účet je možné sjednat přes internet.
Ano

Platba mobilním zařízením

ČSOB umožňuje platbu mobilním telefonem nebo chytrými hodinkami, pomocí aplikací Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay a Xiomy Pay. Není proto nutné, abyste u sebe nosili celou peněženku. Můžete vyrazit jen s mobilem v kapse a jednoduše s ním zaplatit všude, kde podporují bezkontaktní platbu kartou. K účtu je automaticky generována tzv. digitální platební karta, kterou nahrajete – nastavíte do svého mobilního zařízení a okamžitě můžete začít využívat. Vynikající je to ve chvíli, kdy si účet založíte, chcete ho hned používat, ale zatím vám domů nedorazila fyzická platební karta.

Fyzickou platební kartu ke studentskému účtu Plus Konto ČSOB vydává zdarma a vyrábí ji z recyklovaných plastů. Je to tedy ekologické.

Sjednání Plus Konta

Csob Studentsky Ucet Zalozeni Online

Plus Konto od ČSOB si může sjednat občan České republiky starší 18 let, který má občanský průkaz nebo pas a další doklad totožnosti pro ověření. Konto se dá sjednat i v případě, že už máte účet u jiné banky. Nyní se ale podíváme na možnost, jak jej založit v případě, že žádný účet zatím nemáte.

Csob Studentsky Ucet Zalozeni Uctu

Plus Konto pro mladé a studenty se dá sjednat online, a to buď na internetu – na webu banky ČSOB nebo v mobilní aplikaci ČSOB Smart. Tento způsob je velmi rychlý a jednoduchý a zvládnete ho hravě během cca 10 minut. K dispozici budete mít digitální platební kartu, přičemž fyzická vám dorazí do několika dní od uzavření smlouvy. 

Plus Konto od ČSOB se dá sjednat i na pobočce, po telefonu nebo kurýrem. Záleží jen na vás, co vám nejvíc vyhovuje.

Mobilní aplikace

Csob Studentsky Ucet Mobilni Aplikace

Mobilní aplikace ČSOB Smart je jednoduchá a má intuitivní ovládání. Konto Pus si jednoduše založíte i v této aplikaci. Kromě založení Plus Konta vám umožní i rychlý přehled plateb, jednoduchý způsob zadávání plateb podle toho, co vám nejvíce vyhovuje (zadávání čísla účtu, načtení QR kódu atd.). O bezpečnost svého účtu se bát nemusíte, jelikož má komfortní a vysoké zabezpečení díky ČSOB ID.

V mobilní aplikaci se rychle zorientujete a stane se vaší pomocnou rukou ať jste kdekoliv. Ovládání je skutečně intuitivní. Aplikace vás sama při zadávání jednotlivých úkonů navádí krok za krokem.

Další výhody na Plus Konto pro studenty a mladé

Plus Konto od ČSOB má i další výhody, které oceníte, ať už studujete, nebo jste zaměstnaní. Patří mezi ně jednoduché investice, díky kterým začnete šetřit své peníze klidně i po malých částkách a naučíte se, jak investice využívat a jak peníze chytře a rychle zhodnotit.

Csob Studentsky Ucet Dalsi Vyhody

Nastavit se dá i šetření po malých částkách z jednotlivých plateb vaší platební kartou. Jednoduše si v aplikaci nastavíte, kolik chcete z každé platby odkládat a šetříte, aniž byste museli zadávat trvalý příkaz nebo na své spoření myslet.

Pokud jezdíte automobilem, na motorce nebo potřebujete tankovat do jiného stroje, můžete rovněž s Plus Kontem ušetřit. Stačí tankovat na EuroOilu, kde budete mít palivo na každém litru o 40 haléřů levnější.

Zdarma si můžete k Plus Kontu sjednat také výhodný spořící účet, kam si peníze pošlete jednorázově i trvalou platbou a máte díky tomu zajímavé zhodnocení podle aktuálního sazebníku.

Poplatky
Celkové skóre 5.1/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Poplatek za výběr z bankomatu (vlastní banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu (cizí banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí
  • Poplatek za odchozí a příchozí platby
  • Poplatek zahraniční platba odchozí
  • Poplatek zahraniční platba příchozí
5.1/10

Csob Studentsky Ucet Poplatky

Jak už jsme nastínili výše, Plus Konto pro mladé a studenty je vedeno bez jakýchkoliv poplatků. Zdarma jsou veškeré odchozí i příchozí platby. K dispozici jsou i platby okamžité. Pokud budete vybírat z bankomatů ČSOB, kterých je po celé České republice více než 1000, vybíráte zdarma a to neomezeně. Je jedno, zda vyberete v daném měsíci jednou, třikrát nebo dvacetkrát. Pokud však budete vybírat v bankomatu jiné banky, už se vám poplatky odečtou. V současné době jsou nastaveny na 40 Kč. S poplatkem jsou u tohoto účtu bohužel i výběry z bankomatů v zahraničí.

Pokud budete posílat nebo přijímat na svém účtu zahraniční SEPA platby v eurech v rámci tzv. EHP (Evropský hospodářský prostor), budou zdarma. Pokud však půjde o jinou měnu nebo budou platby mimo EHP, už se vám poplatek načte. Za příchozí platby je to 1% z částky, minimálně však 150 Kč a maximálně 1000 Kč. U odchozích plateb opět 1%, minimálně 250 Kč a maximálně 1500 Kč.

Poplatek za výběr z bankomatu (vlastní banka)
Banka si účtuje/neúčtuje poplatek za výběr z bankomatů své společnosti
zdarma
Poplatek za výběr z bankomatu (cizí banka)
Banka si účtuje/neúčtuje poplatek za výběr z cizích bankomatů - jiných bank
zpoplatněný
Poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí
zpoplatněný
Poplatek za odchozí a příchozí platby
Banka si účtuje/neúčtuje poplatek za výběr z bankomatů v cizině
zdarma
Poplatek zahraniční platba odchozí
Banka si účtuje/neúčtuje poplatky za to, že klientovi chodí na jeho účet příchozí platby, nebo že odesílá platby odchozí.
SEPA zdarma, 1 %, min. 250 Kč, max. 1500 Kč
Poplatek zahraniční platba příchozí
Kolik si banka účtuje za příchozí platbu ze zahraničí
SEPA Zdarma, 1% z částky, min. 150 Kč, max. 1000 Kč

Podmínky založení

Plus Konto pro mladé a studenty si může založit každý, komu bylo 18 let. K založení je nutný pouze občanský průkaz, a pokud si konto zakládáte online, tak i druhý průkaz totožnosti pro ověření. Potvrzení o studiu dokládat nemusíte. Díky tomu není trvání účtu nijak omezeno a po dokončení svého studia nemusíte řešit, zda jít do banky řešit nový účet či nikoli.

Věk založení
od 18 let
Bez doložení potvrzení o studiu
Ano
Do kolika let veden jako studentský
neomezeně
Pokračuje po ukončení studií
Ano

Plus Konto pro mladé a studenty od ČSOB je výhodné, ale existují i lepší možnosti. Chybí nám na něm multiměnová platební karta a možnost založení podúčtu v cizí měně, stejně jako poplatky z bankomatů cizích bank a výběry v zahraničí.

Na druhou stranu je výhodné založení účtu online, možnost kontokorentu i skvělá mobilní aplikace ČSOB Smart, ve které máte své transakce vždy pod kontrolou. Co je na Plus Konto hodně zajímavé, je možnost investování a pak možnost spoření drobných částek, které se odečtou za každou vaši platbu kartou. Můžete tak šetřit, aniž byste nad tím přemýšleli. A peníze stranou se vždy hodí.

Doporučujeme Doporučujeme

Vadí vám, že zdarma s Plus Kontem vybíráte pouze v bankomatech ČSOB? Chcete zdarma i výběry u cizích bank nebo výběry v zahraničí? Chybí vám multiměnová platební karta? Podívejte se na další studentské účty v našem srovnání a vyberte si ten, který vám bude vyhovovat nejvíce.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!