ČPP Havarijní pojištění Recenze ČPP Havarijní pojištění Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 20. 9. 2022

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

Havarijní pojištění od ČPP je nastaveno velmi jednoduše a prakticky. Sjednáte je velmi rychle online a na výběr budete mít dvě varianty. První vám pojistí havárii včetně srážky se zvěří, odcizení, vandalismus a poškození vozu živelnou pohromou. Druhá varianta je stejná, jen v ní nenajdete pojištění havárie. K havarijnímu pojištění můžete přidat i volitelná připojištění. ČPP má jednu z nejbohatších nabídek těchto připojištění, včetně chytrých pojištění Smart Gap, Servis Pro nebo rozšířenou asistenční službu.

Celkové skóre 7.4/10 se skládá z hodnocení všech 15 parametrů:
  • Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
  • Minimální spoluúčast
  • Základní asistenční služba v ceně
  • Krytí všech rizik
  • Možnost vybrat frekvenci plateb
  • Platnost pojištění
  • Sjednání online
  • Osobní vozy
  • Motocykly
  • Nákladní automobily
  • Ostatní
  • Možnost připojistit skla
  • Možnost pojistit pouze vybraná rizika
  • Volitelné pojištění zavazadel
  • Volitelné úrazové pojištění
Hodnocení redakce
hodnoceno 15 parametrů
7.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 11x Přidat hodnocení
1.4/5
Celkové skóre 7.2/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
  • Minimální spoluúčast
  • Základní asistenční služba v ceně
  • Krytí všech rizik
  • Možnost vybrat frekvenci plateb
  • Platnost pojištění
  • Sjednání online
7.2/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Osobní vozy
  • Motocykly
  • Nákladní automobily
  • Ostatní
7.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Možnost připojistit skla
  • Možnost pojistit pouze vybraná rizika
  • Volitelné pojištění zavazadel
  • Volitelné úrazové pojištění
10/10

Výhody

  • Dvě varianty havarijního pojištění
  • Řada praktických připojištění
  • Možnost sezónního či krátkodobého pojištění

Nevýhody

  • Nelze zvolit jen jedno riziko - nutné vybrat celý tarif

Důležité parametry pojištění
Celkové skóre 7.2/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
  • Minimální spoluúčast
  • Základní asistenční služba v ceně
  • Krytí všech rizik
  • Možnost vybrat frekvenci plateb
  • Platnost pojištění
  • Sjednání online
7.2/10

ČPP nabízí vedle povinného ručení i kvalitní havarijní pojištění, u kterého si můžete vybrat ze dvou variant. Toto havarijní pojištění vaše vozidlo pojistí na škody v důsledku vámi způsobené nehody, poškození vašeho vozu vandaly, na střet se zvěří a poškození kabelů stojícího vozu zvěří a na odcizení vašeho vozu, popř. na jeho odcizené části. Zároveň je součástí havarijního pojištění živelné riziko. Sem spadá poškození při povodni či záplavě, poškození vozu při vichřici, krupobití, přímým úderem blesku, škody způsobené pádem předmětů jako stromy nebo kameny podél silnic, skály, zemina a laviny, škody, jenž způsobil požár v blízkosti vašeho vozidla a škody způsobené výbuchem.

Cpp Havarijni Pojisteni

Havarijní pojištění od České podnikatelské pojišťovny platí pro celé území České republiky a dále po Evropě včetně Turecka. Výjimku tvoří pouze Ukrajina, Moldavsko, Bělorusko a Rusko.

Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
Vzorová cena, která se může lišit. Příklad je vypočítaný pro Škoda Fabia 1,2 51 KW 2019, bez zabezpečení, věk pojistitele: 37, Město: Kladno, Cena vozu 150000 Kč
od 5161 Kč/rok
Minimální spoluúčast
Kolik procent či jakou pevnou částkou se klient bude podílet na škodné události.
15 % minimálně 15000 Kč
Základní asistenční služba v ceně
Asistenční služby pro případ nehody jsou součástí tarifu/služby.
Ano
Krytí všech rizik
Havarijní pojištění dokáže pokrýt základní 4 rizika havarijního pojištění.
Ano
Možnost vybrat frekvenci plateb
Pojistné se dá platit ročně, pololetně či čtvrtletně
Ano
Platnost pojištění
Kde všude bude havarijní pojištění platit - v jakých zemích
ČR a Evropa
Sjednání online
Havarijní pojištění lze sjednat online.
Ano

V ceně tarifů havarijního pojištění je asistenční služba v základní verzi. Vybrat si můžete frekvenci plateb a možné je samozřejmě i sjednání havarijního pojištění od ČPP online. Níže se podíváme, jak na to.

U tohoto havarijního pojištění počítejte se spoluúčastí. Vybrat si můžete hned z několika variant. Nejnižší varianta jsou 3 % ze škody, minimálně však 3000 Kč. Maximální limit pak je 15 %, v částce maximálně 15.000 Kč. Čím nižší spoluúčast, tím vyšší bude pojistné, které budete platit. Záleží tedy na každém, zda bude raději šetřit na pojistném a zaplatí vyšší spoluúčast, nebo raději zaplatí vyšší pojistné a následně bude mít jen malý podíl na placení škod.

Dva tarify havarijního pojištění od ČPP

Cpp Havarijni Pojisteni Tarify

Česká podnikatelská pojišťovna nabízí dva tarify – dvě kombinace havarijního pojištění. První varianta zahrnuje všechna čtyři rizika, tedy havárii, odcizení vozu, poškození vozu živly a vandalismus. Druhá varianta je stejná, pouze v ní nenajdete pojištění havárie. Druhou variantu bez havárie můžete sjednat pro osobní automobily, avšak nikoli pro motocykly.

Tip Tip

Hledáte komplexní řešení pojištění vašeho vozu? U ČPP si můžete k havarijnímu pojištění sjednat i povinné ručení. Nabízí ho ale i další pojišťovny. podívejte se na něj v našem srovnání povinných ručení.

Sjednání havarijního pojištění od ČPP online

Havarijní pojištění online sjednáte velmi jednoduše. Stačí rozkliknout “spočítat online” a začít vyplnit potřebné údaje. Hned na začátku si zaškrtněte, zda chcete pojistit pouze havarijní pojištění nebo i povinné ručení. Dá se sjednat obojí najednou. Výhodou takového zakliknutí je, že vás nebude nabídka pojišťovny zdržovat údaji o povinném ručení, pokud o něj nemáte zájem, což se u některých pojišťoven děje.

Do tabulky napíšete registrační značku vašeho vozidla a dáte načíst údaje. Nemusíte tak vše vyplňovat ručně. U osobních údajů je potřeba uvést rodné číslo pojistníka, abyste viděli všechny bonusy, které se na vaše pojistné vztahují. Poté již přejdete ke spočítání nabídky. 

Nabídka se načte okamžitě, je přehledná a můžete si vybrat z výše zmíněných dvou variant – první zahrnuje i havárii (a srážku se zvěří), druhá pak pouze odcizení, vandalismus a živel. Cenu pojistného vidíte okamžitě po zakliknutí vybraného tarifu.

Cpp Havarijni Pojisteni Spoluucast

Níže se pak zobrazí nabízená volitelná připojištění. Stačí, když zakliknete vámi vybrané. U některých se vám ještě zobrazí nastavení limitů pojištění. V roletce si vyberete limit, který si přejete nastavit a ve spodní části obrazovky pak dále přepočítat pojištění.

Cpp Havarijni Pojisteni Pojisteni Skel

Na závěr vyberete frekvenci plateb – zda chcete pojištění platit ročně, pololetně nebo čtvrtletně a pokračujete k vyplnění osobních údajů, adresy a dokončení smluv.
Z námi testovaných pojišťoven má ČPP nejjednodušeji vytvořenou aplikaci pro online sjednání. Je to dáno i tím, že nenabízí více tarifů a vše je nastaveno velice jednoduše a přehledně.

Jaká vozidla je možné pojistit
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Osobní vozy
  • Motocykly
  • Nákladní automobily
  • Ostatní
7.5/10

Havarijní pojištění můžete u České podnikatelské pojišťovny online sjednat pro osobní automobily a motocykly. Pokud však budete pojišťovat motocykl, počítejte s tím, že vám bude nabídnuta jen jedna varianta pojištění – i s havárií.

Osobní vozy
Ano
Motocykly
Ano
Nákladní automobily
Ne
Ostatní
Taxi, přívěsný vozík, karavan, traktor apod.
Ne

Volitelné parametry
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Možnost připojistit skla
  • Možnost pojistit pouze vybraná rizika
  • Volitelné pojištění zavazadel
  • Volitelné úrazové pojištění
10/10

Vedle havarijního pojištění je možné v rámci online sjednání přidat i volitelná připojištění. Ta je možné přidat jak v rámci havarijního pojištění, tak povinného ručení ČPP, které se dá u ČPP rovněž sjednat online. Jelikož jsme tyto druhy připojištění podrobněji rozepsali v recenzi na povinné ručení ČPP, nyní je jen zmíníme. Podrobnosti si můžete přečíst ve zmíněné recenzi. 

Cpp Havarijni Pojisteni Pripojisteni

Z hlediska připojištění nás zajímala především ta, která najdete v naší tabulce – připojištění skel, zavazadel a úrazová pojištění posádky vozu. Všechny tyto požadavky dokáže Česká podnikatelská pojišťovna splnit. 

Navíc si můžete připojistit náklady na nájem náhradního vozidla, pojištění GAP – tedy udržení hodnoty vozidla jako ve chvíli, kdy jste jej koupili/pojistili. V opačném případě – bez tohoto pojištění – se vždy vyplácí škoda na takovou hodnotu, jakou má vůz v době pojistné události. Dále ČPP nabízí pojištění Smart GAP, pojištění Servis Pro, pojištění Maxi Car a rozšířenou asistenci. 

Možnost připojistit skla
Připojištění čelního skla a ostatních skel ve voze
Ano
Možnost pojistit pouze vybraná rizika
Klient si může vybrat pouze ta rizika, která se mu vyplatí pojistit.
Ano
Volitelné pojištění zavazadel
Pojištění zavazadel v automobilu - hradí se v případě krádeže nebo poškození vandaly či při nehodě
Ano
Volitelné úrazové pojištění
Pojištění celé posádky, příp. řidiče a ostatních spolucestujících zvlášť.
Ano

Na havarijním pojištění České podnikatelské pojišťovny se nám líbí především jednoduchost sjednání online. Díky tomu, že nabízí pouze dvě varianty – jednu s havárkou a druhou bez ní, je nabídka velmi přehledná a rychle si tak zakliknete, jaké pojištění požadujete. Mají také bohatý výběr připojištění, které u jiných pojišťoven v tomto rozsahu a variantách nenajdete.

Cpp Havarijni Pojisteni Rizika

Cenově se jejich pojištění pohybuje na střední výši. Cena tarifu bez havárie vychází kolem 3000 Kč, s havárií pak kolem 10.000 Kč. To už je částka, která se dá jinde vyjednat levněji. Záleží však opět na tom, co všechno chcete mít zahrnuto nejen v samotném havarijku, ale i v připojištění a na jaké limity. Velkou roli hraje i hodnota vozu, kterou zadáváte do tabulky před výpočtem pojistného. 

Nevýhodou tohoto havarijního pojištění je, že si nemůžete vybrat jen jedno konkrétní riziko, na které chcete pojistit. Řidiči často požadují především pojištění havárie a srážky se zvěří, neboť jsou pravděpodobnější, než vandalismus nebo odcizení vozu. V případě, že máte vůz garážovaný a bydlíte na kopci, nehrozí ani kroupy, záplavy apod. V takovém případě doporučujeme projít celé naše srovnání havarijních pojištění a vybrat si pojišťovnu, která nabízí sjednání konkrétních rizik zvlášť.

Doporučujeme Doporučujeme

Nevyhojují vám parametry havarijního pojištění od ČPP? Pojďte se podívat na další pojišťovny do našeho srovnání nejlepších havarijních pojištění.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!