Kooperativa Havarijní pojištění Recenze Kooperativa Havarijní pojištění Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 20. 9. 2022

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

Havarijní pojištění od Kooperativy umožňuje pojistit vozidlo proti základním čtyřem rizikům – nehodě, poškození živly nebo vandaly a proti odcizení vozu nebo jeho částí. Zároveň si k němu můžete přidat některá z bohaté nabídky připojištění. Za pozornost velké klasického pojištění skel stojí např. pojištění Výmol a pojištění právní pomoci. Havarijní pojištění si lze sjednat ve třech různých variantách, podle toho, co chcete pojistit a kolik chcete platit. Sjednání probíhá online a je velmi jednoduché. Získat můžete i výrazné slevy, včetně osobních bonusů, které jsou samozřejmostí.

Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení všech 15 parametrů:
  • Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
  • Minimální spoluúčast
  • Základní asistenční služba v ceně
  • Krytí všech rizik
  • Možnost vybrat frekvenci plateb
  • Platnost pojištění
  • Sjednání online
  • Osobní vozy
  • Motocykly
  • Nákladní automobily
  • Ostatní
  • Možnost připojistit skla
  • Možnost pojistit pouze vybraná rizika
  • Volitelné pojištění zavazadel
  • Volitelné úrazové pojištění
Hodnocení redakce
hodnoceno 15 parametrů
9.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 2x Přidat hodnocení
3/5
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
  • Minimální spoluúčast
  • Základní asistenční služba v ceně
  • Krytí všech rizik
  • Možnost vybrat frekvenci plateb
  • Platnost pojištění
  • Sjednání online
9.3/10
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Osobní vozy
  • Motocykly
  • Nákladní automobily
  • Ostatní
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Možnost připojistit skla
  • Možnost pojistit pouze vybraná rizika
  • Volitelné pojištění zavazadel
  • Volitelné úrazové pojištění
10/10

Výhody

  • Nadstandardní asistenční služby
  • Speciální pojištění Výmol
  • Pojištění skel je bez limitu
  • 3 varianty pojištění

Nevýhody

  • Nelze vybrat pouze jedno riziko

Speciální pojištění Výmol, nadstandardní asistence

Důležité parametry pojištění
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
  • Minimální spoluúčast
  • Základní asistenční služba v ceně
  • Krytí všech rizik
  • Možnost vybrat frekvenci plateb
  • Platnost pojištění
  • Sjednání online
9.3/10

Havarijní pojištění od Kooperativy je nastavené velmi jednoduše, takže si stačí vybrat jeden ze tří tarifů. Podíváme se na ně podrobněji níže. Dokáže pojistit na všechna čtyři základní rizika, která se do havarijního pojištění zahrnují. K nim si pak můžete zvolit další připojištění a varianty podle toho, co na svém vozidle můžete využít. Ke všem tarifům jsou v ceně základní asistenční služby, ale v rámci připojištění můžete vybrat i rozšířenou asistenci. 

Kooperativa Havarijni Pojisteni

Havarijní pojištění Kooperativa se vztahuje na základní havárie, kam spadá srážka se zvěří, s překážkou, s dalším vozidlem, popř. když svým vozem do něčeho narazíte nebo někam spadnete. Může se utrhnout např. krajnice a vůz se zřítí ze srázu, do příkopu apod. 

Dále se vztahuje na odcizení buď celého automobilu popř. jeho částí a také proti vandalismu. Posledním rizikem je pojištění řádění živlů. Sem spadá krupobití, když při vichřici či bouři spadne na vůz strom, větev apod.

Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
Vzorová cena, která se může lišit. Příklad je vypočítaný pro Škoda Fabia 1,2 51 KW 2019, bez zabezpečení, věk pojistitele: 37, Město: Kladno, Cena vozu 150000 Kč
3051 Kč/rok
Minimální spoluúčast
Kolik procent či jakou pevnou částkou se klient bude podílet na škodné události.
5 % minimálně 5000 Kč
Základní asistenční služba v ceně
Asistenční služby pro případ nehody jsou součástí tarifu/služby.
Ano
Krytí všech rizik
Havarijní pojištění dokáže pokrýt základní 4 rizika havarijního pojištění.
Ano
Možnost vybrat frekvenci plateb
Pojistné se dá platit ročně, pololetně či čtvrtletně
Ano
Platnost pojištění
Kde všude bude havarijní pojištění platit - v jakých zemích
ČR a Evropa
Sjednání online
Havarijní pojištění lze sjednat online.
Ano

My jsme testovali havarijní pojištění na voze Škoda Fabia s obsahem 1.2. Cena nám vyšla od 3051 Kč, ale jedná se o cenu ilustrační. Cena havarijního pojištění se stejně jako u povinného ručení od Kooperativa liší mnoha parametry. Svou roli hraje typ vozidla, jeho obsah a stáří. Důležité jsou také osobní bonusy pojistníka, bezeškodní průběh apod. Doporučujeme proto, pokud vás havarijní pojištění od Kooperativy zaujme, spočítat si cenu pro vlastní vůz a na vlastní rodné číslo, abyste zjistili plnohodnotnou nabídku pojišťovny.

Kooperativa Havarijni Pojisteni Cena

U havarijního pojištění od Kooperativy si můžete vybrat, zda chcete pojistné platit ročně nebo vícekrát za rok v nižších částkách. Pojištění vám bude platit po celé České republice i po Evropě. 

Spoluúčast na havarijním pojištění

Kooperativa Havarijni Pojisteni Spoluucast

Kooperativa požaduje spoluúčast na havarijním pojištění, přičemž si můžete vybrat fixní spoluúčast v konkrétních částkách 5000 nebo 10.000 Kč, a pak spoluúčast v procentech. Vždy je ale minimální výše daná pevnou cenou. U 5 % je to minimálně 5000 Kč, u 10 % minimálně 10.000 Kč a u 15 % minimálně 15.000 Kč. U spoluúčasti platí, že čím vyšší spoluúčast vyberete, tím více si snížíte roční cenu pojistného. Pokud chcete naopak ušetřit v případě škodné události a podílet se na placení škod co nejméně, počítejte s vyšším ročním pojistným. 

Bonusy a slevy

Kooperativa zohledňuje (stejně jako i další pojišťovny) některé aspekty, které vám mohou cenu pojistného snížit. Např. za jízdu bez nehod získáte slevu 50 %, pokud máte u Kooperativy ještě jiné pojištění, získáte slevu 6 % a podle preferovaného způsobu likvidace můžete získat dalších 7 %.

Tři varianty havarijního pojištění Kooperativa

U Kooperativy můžete vybrat ze tří variant havarijního pojištění. První varianta zahrnuje kompletně všechny škody, tedy havárii, živel, vandalismus a odcizení. Druhá varianta je bez pojištění odcizení a třetí bez pojištění havárie. 

Tip Tip

Hledáte komplexní pojištění vašeho vozu a chcete sjednat s havarijním pojištěním i povinné ručení? Kooperativa tuto možnost nabízí, ale doporučujeme nahlédnout na naše srovnání povinných ručení, kde si můžete vybrat z těch nejlepších nabídek na trhu.

Sjednání havarijního pojištění Kooperativa online

Cenu havarijního pojištění si snadno spočítáte online. Stačí zadat potřebné parametry, jako registrační značku vozidla, vaše jméno, příjmení, rodné číslo a dáte “spočítat cenu”. Může se stát, že po vás bude aplikace chtít i počet najetých kilometrů a hodnotu ceny vozu.

Kooperativa Havarijni Pojisteni Sjednani Online

Pojišťovna následně vygeneruje výpočet havarijního pojištění a nabídne vám tři varianty, z nichž si můžete vybrat. Jedna je nejlevnější, druhá nabízí tzv. zlatou střední cestu – nízkou cenu a dobrou ochranu a třetí varianta pak je nejobsáhlejší, ale také nejdražší. Faktem však je, že se ceny za jednotlivé varianty příliš neliší. V našem případě dělala nabídka mezi nejlevnější a nejdražší variantou částku cca 1300 Kč.

V následujícím kroku můžete přidat ještě vybraná připojištění. Je potřeba jej rozkliknout a zvolit vybraný limit. Poté kliknete na tlačítko “přidat připojištění” a cena se vám přepočte. Výsledná cena havarijního pojištění může být nižší, než ukazují částky na předchozí straně. Např. nám se načetla obchodní sleva 30 %, tudíž jsme vybraný tarif měli ještě o cca 1000 Kč levnější.

Pokud jste s nastavením svého havarijního pojištění spokojeni, můžete přejít k dalšímu kroku, kterým je doplněním údajů do smlouvy a odeslání pojištění na schválení do pojišťovny.

Speciální pojištění Výmol, nadstandardní asistence

Jaká vozidla je možné pojistit
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Osobní vozy
  • Motocykly
  • Nákladní automobily
  • Ostatní
8.5/10

Kooperativa Havarijni Pojisteni Typy Vozidel

Pojišťovna Kooperativa nabízí havarijní pojištění primárně na osobní vozy a motocykly. Autopojištění lze uzavřít také na nákladní vozy a pak ostatní vozidla, kam spadají i přívěsné vozíky apod. Ty už však nelze sjednat online. Dále nabízí speciální autopojištění na veterány a celé série vozů. Vybrat pojištění, které vás zajímá, se dá snadno přímo na jejich webových stránkách.

Osobní vozy
Ano
Motocykly
Ano
Nákladní automobily
Ano
Ostatní
Taxi, přívěsný vozík, karavan, traktor apod.
Ano (speciální autopojištění)

Volitelné parametry
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Možnost připojistit skla
  • Možnost pojistit pouze vybraná rizika
  • Volitelné pojištění zavazadel
  • Volitelné úrazové pojištění
10/10

K havarijnímu pojištění od Kooperativy je možné přidat další volitelná připojištění. Nás zajímala především ta, která najdete v naší tabulce. Je to možnost připojištění skel, která Kooperativa pojišťuje i bez limitu, dále pojištění posádky vozu – úrazové pojištění a pojištění zavazadel, kam se vztahuje jak jejich poškození, tak odcizení z vozu.

Kooperativa Havarijni Pojisteni Tarify

Vedle těchto připojištění nabízí Kooperativa ještě další, a to rozšířené asistenční služby, pojištění nákladů za náhradní vozidlo v případě, že se váš vůz stane nepojízdným, pojištění GAP, které garantuje cenu vozidla stejnou jako v době, kdy jste pojištění zakládali, pojištění Výmol, které vám proplatí škodu, když vjedete autem do výmolu a poškodíte si jej. Dále je možné připojistit právní pomoc a ochranu, věci sloužící k podnikání – proti zničení i odcizení, a strojní pojištění, které uhradí poškození nebo zničení stroje či jeho části.

Možnost připojistit skla
Připojištění čelního skla a ostatních skel ve voze
Ano
Možnost pojistit pouze vybraná rizika
Klient si může vybrat pouze ta rizika, která se mu vyplatí pojistit.
Ano
Volitelné pojištění zavazadel
Pojištění zavazadel v automobilu - hradí se v případě krádeže nebo poškození vandaly či při nehodě
Ano
Volitelné úrazové pojištění
Pojištění celé posádky, příp. řidiče a ostatních spolucestujících zvlášť.
Ano

Havarijní pojištění od pojišťovny Kooperativa se sjednává velmi pohodlně a poměrně rychle. Oproti jiným aplikacím požaduje Kooperativa při online sjednání zadat hodnotu vozu a počet najetých kilometrů na tachometru v době sjednávání pojištění. Propočet trvá cca 3 sekundy a nabídka je poměrně přehledná. Jen nám nebylo zcela jasné, co všechno z havarijního pojištění nabízí vybrané tarify. Jak jsme si uvedli výše, Kooperativa nabízí tři varianty, přičemž jen jedna zahrnuje komplexní pojištění všech čtyř rizik. V nabídce není uvedeno, které riziko je z levnějších tarifů vyjmuto, popř. proč jsou levnější. Všechny ostatní hodnoty jsou totiž stejné.

Líbí se nám široký výběr připojištění, ale faktem je, že celková cena havarijního pojištění se s nimi může vyšplhat poměrně vysoko.

Doporučujeme Doporučujeme

Pokud vás zajímá levnější varianta havarijního pojištění nebo byste rádi sjednali pojištění jen na jedno či dvě konkrétní rizika, podívejte se na další recenze v našem srovnání havarijních pojištění. Jistě najdete takové, které vám bude plně vyhovovat.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!