Investown Recenze Investown Recenze

Hodnotil/a Sabina Hurťáková

Vydáno: 23. 1. 2024

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

Český investiční startup Investown funguje na bázi crowdfundingu a je skvělou možností pro investory i pro developery. Těm umožňuje získat rychle peníze na realizaci svých developerských plánů. Investorům – zkušeným i začátečníkům – zase poskytuje možnost rychlé, jednoduché, a především bezpečné investice se slušným výnosem. Investown od roku 2021 získal 85 000+ klientů z obou stran a dnes představuje přelomovou investiční platformu. Investovat lze jednorázově i pravidelně a to od 500 Kč. Neúčtuje si žádné poplatky za zřízení a vedení účtu, ani za vklad a výběr peněz. Neplatíte zde dokonce ani roční poplatek investora. Je jednoduchou možností, jak začít rychle hodnotit své úspory s mnohem vyšším výnosem než na spořících účtech.

Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení všech 13 parametrů:
  • Vlastní strategie
  • Vhodné pro začátečníky
  • České rozhraní
  • Regulace
  • Pravidelné investování
  • Bez vstupních poplatků
  • Minimální vklad
  • Roční poplatek investora
  • Možnost kdykoliv vybrat peníze
  • Telefon
  • E-mail
  • Online chat
  • V češtině nebo slovenštině
Hodnocení redakce
hodnoceno 13 parametrů
9.2/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 8x Přidat hodnocení
2/5
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Vlastní strategie
  • Vhodné pro začátečníky
  • České rozhraní
  • Regulace
  • Pravidelné investování
8/10
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Bez vstupních poplatků
  • Minimální vklad
  • Roční poplatek investora
  • Možnost kdykoliv vybrat peníze
9.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Telefon
  • E-mail
  • Online chat
  • V češtině nebo slovenštině
10/10

Výhody

  • Česká společnost pro investice do úvěrů zajištěných nemovitostí
  • Vhodné pro začátečníky i ty, kteří dosud nikde neinvestovali
  • Investice jednorázové i pravidelné
  • Možnost investovat od 500 Kč
  • Výnosy je možné reinvestovat

Nevýhody

  • - Investown nenabízí běžné investiční strategie jako jiné investiční platformy

Česká společnost pro investice do úvěrů zajištěných nemovitostí

Naše zkušenosti s Investown

My jsme měli možnost si Investown vyzkoušet jako investoři a jsme velmi spokojení. Rozhodně se u nás nejedná o jednorázové otestování platformy, ale budeme zde investovat dlouhodobě. Líbí se nám jednoduchost aplikace, nulové poplatky, ale především možnost poměrně bezpečně a rychle zvýšit výnosy na našich úsporách. Investown budeme dále využívat pro pravidelné investování a jako takové je podle nás ideální i pro ty, kteří nemají s investicemi žádné zkušenosti, a bojí se vložit peníze a začít investovat přes další investiční platformy. Tady vás nebudou mást žádné složité investiční strategie, ani další investiční nástroje. Žádné akcie, kryptoměny apod. Investice do nemovitostí je dlouhodobě jedna z nejstabilnějších a umožňuje vysoké zhodnocení vložených peněz.

Investown Kalkulacka

Zkušenosti a hodnocení uživatelů Investown

Investown si chválíme nejen my, ale i mnoho dalších spokojených uživatelů. Na Finexu získali 1. místo v kategorii crowdfunding a skvělé hodnocení mají i na TradeInfo. Na Googlu mají přes 350 hodnocení s výsledkem 4,6 z 5, což také dokládá, že se jedná o hojně využívaný a oblíbený investiční portál.

Klienti Investown si chválí především jednoduchou a přehlednou aplikaci, která je nezatěžuje zbytečnými informacemi a funguje tak, jak má. Chválí si také vysoký výnos a rychlost převádění peněz včetně možnosti reinvestování zisků.

Klientům se líbí také bezpečnost investice a hodnotí ji jako přelomovou. Pokud najdete negativní recenze, týkají se spíše těch uživatelů, kteří potřebovali peníze dříve a museli tak ukončit investici předčasně. Pak se jich samozřejmě týkal i poplatek, který se nechce každému dobrovolně dávat, což je logické. Pokud však počítáte s předem stanoveným termínem ukončení investice, je toto jedinečné řešení, jak bez vstupných poplatků zhodnotit své peníze.

Důležité parametry
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Vlastní strategie
  • Vhodné pro začátečníky
  • České rozhraní
  • Regulace
  • Pravidelné investování
8/10

Investiční společnost Investown je na českém trhu od roku 2021 a za tu dobu už získala přes 80.000 klientů, kteří jejich prostřednictvím zvyšují své úspory a investují. Umožňuje totiž jednoduše investovat do úvěrů krytých nemovitostmi, a to pomocí nenáročné mobilní aplikace. Investování je zde možné od 500 Kč, a tak lze využít pravidelné investování. Investovat lze i jednorázově, nejvíce 50.000 Kč najednou.

Investown Recenze Hp2

Díky nízké investici a jednoduchosti celého procesu, stejně jako nízkému riziku investic je Investown vhodný nejen pro zkušené investory, kteří je využívají spíše jako stabilní zhodnocení části svých financí, tak především pro začátečníky. Investown se podle nás nemusí bát využít ani lidé, kteří zatím nikde neinvestovali a chtějí vyšší zhodnocení svých peněz, než získají na spořících účtech. Nemusí přitom sami kupovat nemovitosti ani podíly. Nemusí pronajímat vlastní byty a domy. Stačí spořit pravidelně určitou částku do dobu, kterou si sami vyberou.

Vlastní strategie
Zkušení investoři si mohou/nemohou složit portfolio z vlastních vybraných investic, nemusí vybírat jen z portfolií navržených investičním portálem.
Ne
Vhodné pro začátečníky
Investiční portál umožňuje spořit od nízkých částek a doporučí i méně rizikové portfolio klientům, kteří dosud nemají žádné, nebo mají jen minimální zkušenosti s investováním.
Ano
České rozhraní
Portál i aplikace jsou v českém jazyce.
Ano
Regulace
Investice portálu jsou regulovány Českou nebo Slovenskou národní bankou, které jim udělily patřičné licence a vykonávají nad nimi pravidelný dohled.
ČNB
Pravidelné investování
Pravidelné investice umožňují každý měsíc investovat konkrétní částku, čím se rozloží poměr rizika a zvýší se šance na lepší zhodnocení.
Ano
Česká společnost pro investice do úvěrů zajištěných nemovitostí

Investown získal licenci od České národní banky a peníze vložené na jejich účet jsou pojištěny. Nemusíte se tak obávat žádné nečekané ztráty. Celý portál – web i mobilní aplikace, která k investování slouží, jsou v českém jazyce. Aby také ne, když se jedná o český projekt a musíme zdůraznit, že velmi úspěšný.

Jak funguje Investown

Investown Jak To Funguje

Tato investiční platforma je nejen pro běžné investory, a to i malé a nezkušené, tak pro velké developery. Ti hledají možnost financování, kterou mohou najít právě přes Investown. Aby Investown mohl tyto finance poskytnout, potřebuje peníze investorů. Díky velkému množství klidně i malých investovaných částek to dokáže. Developer získá finance na projekt, který nese výnos a ten pak připadne těm, kteří investovali peníze – investorům. Jedná se v podstatě o realitní crowdfunding a nutno podotknout, že v Česku jeden z nejoblíbenějších.

Doporučujeme Doporučujeme

Na webových stránkách Investown si můžete snadno spočítat, kolik vám vynese vámi plánovaná investice. Stačí do online kalkulačky zadat, kolik chcete vložit počáteční vklad/investici, kolik budete investovat pravidelně a pomocí průměrného zhodnocení vám tabulka ukáže růst vašich investic v následujících letech.

Platformy a aplikace Investown

Investown Aplikace

Investown vám umožní sledovat investice jak v mobilní aplikaci, kterou si stáhnete pro Apple i Android, tak na webové platformě. Díky tomu, jak chytře je vytvořená, snižuje náklady na svůj provoz. Umožňuje vám sledovat nejen vaše vlastní investice, ale také poskytuje opravdu rychlé procesy – nákup/prodej, možnost předčasně ukončit investici a za poplatek ji nabídnout ostatním investorům k odkupu. Reporting získáte vždy v reálném čase, takže se nemusíte bát časové prodlevy mezi zobrazenými hodnotami a nákupem/prodejem.

Zabezpečení investic

Vaše peníze jsou na účtu Investown v bezpečí, nejen díky dohledu ČNB a pojištění vkladů. Všechny úvěry jsou poskytovány developerům na základě zástavního práva k nemovitosti. Další ochranu představuje notářský zápis, který chrání investory v případě, že by developer nesplácel půjčku včas nebo vůbec. Zároveň mají zástavní právo k obchodnímu podílu, což znamená, že mají možnost prodat obchodní podíl partnera v jeho společnosti – ta pak vlastní nemovitost, která se nachází v zástavě.

Nová šance pro developery

Jak už jsme zmínili, Investown tady není jen pro investory, kteří chtějí lépe zhodnotit své finance, ale i pro developery, kteří hledají možnost, jak financovat své projekty. Přes Investown mohou získat úvěr na realizaci svých projektů od 10 do 115 milionů s úrokovou sazbou od 1,1 % měsíčně. Žádost jsou schopni vyhodnotit do 48 hodin a splatnost úvěru je od 6 do 60 měsíců. Další výhodou pro developery je, že měsíčně mohou splácet nejprve jen úroky a jistinu až na konci projektu.

Investown developerům poskytuje následující typy úvěrů:

  • Účelový úvěr na nákup nemovitosti
  • Účelový úvěr na provedení rekonstrukce
  • Překlenovací nebo bezúčelový úvěr

Finance
Celkové skóre 9.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Bez vstupních poplatků
  • Minimální vklad
  • Roční poplatek investora
  • Možnost kdykoliv vybrat peníze
9.5/10

Obliba Investown není jen v jednoduchosti investování do úvěrů zajištěných nemovitostmi, ale také v nízkých, resp. žádných poplatcích. Zdarma vám umožní registraci i založení účtu, který je vedený u České spořitelny – další jistota v jinak nejistém světě investic. Neplatíte za vklady ani výběry z účtu a na rozdíl od jiných investičních platforem si nic neúčtují ani za podporu investorů, tedy jinak běžné roční poplatky pro investora.

Investown Poplatky

Bez vstupních poplatků
Klient platí/neplatí poplatek za nákup investice.
Ano
Minimální vklad
Částka, kterou musí klient minimálně investovat, ať už jednorázově nebo pravidelně.
500 Kč - minimální investice
Roční poplatek investora
Roční poplatek investora se platí na všech testovaných investičních portálech a obvykle činí kolem 1 % z celkové investované částky ročně.
bez poplatku
Možnost kdykoliv vybrat peníze
Klienti mohou/nemohou kdykoliv své investované peníze vybrat.
Ano

Investown si účtuje pouze druhé a další výběry z účtu, pokud probíhají během 24 hodin. Další poplatek, který můžete zaplatit, je 0,9 % z investované částky v případě, že se rozhodnete nečekat a předčasně ukončíte rozjetou investici.

Doporučujeme Doporučujeme

Podívejte se na další investiční portály v našem srovnání investičních portálů a vyberte si ten, který vám bude vyhovovat lépe


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Investown zkušenosti a recenze zákazníků

1 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Jsem tam už rok a zatím 2x výnos než na spořáku.

Hodnocení - 5
Petr Mach
29 dubna, 2024