Zonky Recenze Zonky Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 9. 11. 2022

Aktualizováno: 23 února, 2024

Shrnutí recenze

Zonky je tzv. peer –to-peer službu.  U Zonky si tedy můžete nejen peníze půjčit, ale také investovat své aktuálně volné finanční prostředky. Půjčku můžete získat zpravidla za nižší úrok než u banky a navíc je možné uzavřít pojištění schopnosti splácet. Půjčit si můžete na cokoliv s úrokem od 4,49 %, a to až do výše 900 000 Kč. Rovněž můžete využít možnost refinancování svých stávajících půjček a spojení do jedné výhodnější půjčky. Zonky je součástí skupiny PPF.

Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení všech 13 parametrů:
  • Úrok
  • Orientační splátka při 20 000 Kč (splatnost 24 měsíců)
  • Minimální výše úvěru
  • Maximální výše úvěru
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení půjčky bez poplatku?
  • Licence ČNB
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je půjčka bezúčelová?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení úvěru zdarma?
Hodnocení redakce
hodnoceno 13 parametrů
9.2/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 6x Přidat hodnocení
1.7/5
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Úrok
  • Orientační splátka při 20 000 Kč (splatnost 24 měsíců)
  • Minimální výše úvěru
  • Maximální výše úvěru
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení půjčky bez poplatku?
  • Licence ČNB
8.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je půjčka bezúčelová?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení úvěru zdarma?
10/10

Výhody

  • Lidé si půjčují peníze od lidí, ne od banky.
  • Zonky funguje 7 dní v týdnu.
  • Peníze budete mít na svém účtu již do 5 minut, nejpozději do 2 pracovních dnů.

Nevýhody

  • Odložení splátky je možné pouze s uzavřeným pojištěním schopnosti splácet.

Pozor Pozor

Pokud máte negativní záznamy v registru, půjčku nezískáte. Při dřívější splacené exekuci nebo insolvenci tu však možnost existuje.

Půjčka od Zonky

Zonky2024

S půjčkou od Zonky můžete získat od 5000 Kč do 1 200 000 Kč s úrokem od 4,49 %, a to na cokoliv. Doba splácení je 12 měsíců až 10 let. Jelikož se jedná o bezúčelnou půjčku, je možné ze získaných peněz refinancovat dřívější drahé půjčky, nakoupit vybavení domácnosti či si pořídit nové auto.

Úrokové sazby se pohybují v rozmezí od 4,49 % až do 19,99 % p. a., přičemž konečná výše úroku je individuální a závisí mimo jiné na poskytnutých informací od klienta. Zonky si vždy ověřuje dostupné informace z veřejných seznamů a rejstříků – obchodní rejstřík, insolvenční rejstřík, BRKI apod. Čím víc rizikový je klient, tím vyšší úrok získá. Nemusíte se ovšem obávat, téměř polovina klientů získá úrok do výše 6,99 %

Zonky Kalkulacka24

Půjčku lze sjednat online během několika málo minut a není nutné navštěvovat pobočku. Předností Zonky je, že si půjčujete od lidí, a tak výnosy jsou lidem, jako jste vy a ne bance. Zákazníci neplatí žádné zbytečné náklady, půjčku můžete kdykoliv splatit dřív zcela zdarma.

K získání půjčky je třeba splňovat několik podmínek a doložit potřebné dokumenty:

  • musí vám být více než 18 let,
  • jste občan České republiky nebo zde máte trvalý pobyt,
  • vlastníte bankovní účet v České republice,
  • doložit vaše příjmy (např. bankovní výpisy),
  • nahrát dva doklady totožnosti.

Doplňkové služby

Zonky nabízí kromě možnosti investovat či si půjčit také doplňkovou službu v podobě pojištění schopnosti splácet.

Zonky záchranná vesta

Zonky Pojisteni Pujcky

Zonky záchranná vesta je pojištění schopnosti splácet. To je možné si sjednat k půjčce, pokud jste mladší 65 let a nejste držitelem průkazu ZTP/P nebo nejste invalidní. Toto pojištění vám pomůže, pokud nečekaně přijdete o práci nebo onemocníte a nejste schopni plnit své závazky. Můžete si odložit splátky nebo získat pojistné plnění, která vám pomůže splácet úvěr.

Důležité parametry
Celkové skóre 8.5/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Úrok
  • Orientační splátka při 20 000 Kč (splatnost 24 měsíců)
  • Minimální výše úvěru
  • Maximální výše úvěru
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení půjčky bez poplatku?
  • Licence ČNB
8.5/10

Rozhodně nejdůležitějším parametrem při sjednání půjčky je výše RPSN

Zonky vám půjčí částku od 5000 Kč do 900 000 Kč s dobou splácení až 10 let. Pokud budete akceptovat připravenou nabídku na základě uvedených informací, můžete mít peníze na bankovním účtě do 5 minut, maximální doba však činí 1 až 2 pracovní dny. Záleží zejména na tom, kdy si o půjčku zažádáte, zda o víkendu nebo v pracovní den a také u jaké banky vlastníte bankovní účet.

Na Zonky se do RPSN započítává úrok a jeden jediný poplatek ve výši 2 %, což je odměna za zprostředkování. Nikdy nic dalšího.

Úrok
4,49 %
Orientační splátka při 20 000 Kč (splatnost 24 měsíců)
897 Kč
Minimální výše úvěru
5000 Kč
Maximální výše úvěru
1 200 000 Kč
Maximální doba splatnosti
10 let
Je zřízení půjčky bez poplatku?
Ano
Licence ČNB
Ne
Doporučujeme Doporučujeme
Výpočet se může lišit dle aktuální úrokové sazby

Při půjčce 20 000 Kč se splatností na 2 roky bude výše splátky 897 Kč. RPSN je 7,09 % a celková zaplacená částka 21 505 Kč zahrnuje i 2% odměnu z celkové výše půjčky za práci Zonky. Roční úrok činí 4,49 %

Možnosti půjčky
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je půjčka bezúčelová?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení úvěru zdarma?
10/10

Navýšení půjčky je velice jednoduché. Přímo v nabídce od Zonky je možné upravit výši půjčky či výši splátky. Přičemž úrok zůstane stejný.

Zonky Navyseni Pujcky

Pokud máte k dispozici více peněz a chcete splatit část půjčky, stačí poslat vyšší splátku a půjčka bude automaticky přepočítána. Mimořádnými splátkami si zkracujete celkovou dobu splácení a navíc ještě ušetříte. Tyto splátky jsou zcela zdarma. Částku, kterou pošlete navíc, Zonky použije k uhrazení nesplacené jistiny a vypočítá nový splátkový kalendář.

Samozřejmostí je také možnost předčasného splacení půjčky. Jednoduše pošlete na účet Zonky dlužnou částku a není třeba předem nic nikam hlásit. I předčasné splacení je zcela zdarma.

Možnost předčasného splacení?
Ano (zdarma)
Možnost mimořádné splátky?
Ano
Je možné půjčku navýšit?
Ano
Je půjčka bezúčelová?
Ano
Je možné půjčku pojistit?
Ano
Je vedení úvěru zdarma?
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Možná vám Zonky svými parametry nevyhovuje a raději byste se podívali na jinou půjčkovou společnost. Můžete tak udělat ve srovnání nejlepších nebankovních půjček.

Zdroj:

Zonky – RECENZE, srovnání a zkušenosti | Leden 2023. Recenze, testy, zkušenosti a hodnocení produktů a služeb | 5nej.cz [online]. Dostupné z: https://www.5nej.cz/zonky-recenze/

 


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Zonky zkušenosti a recenze zákazníků

1 zkušeností

Super recenze

Hodnocení - 3
Vladislav Rostýř
21 března, 2023