VZP Cestovní pojištění Recenze VZP Cestovní pojištění Recenze

Vydáno: 29. 11. 2022

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

Pojišťovna VZP nabízí hned dva typy cestovního pojištění. My jsme zvolili jednorázové cestovní pojištění, které lze uzavřít na cesty po tuzemsku i po celém světě. Vybrat si můžete ze tří tarifů – Mini, Standard a Nadstandard a u každého můžete zvolit výši pojistných limitů. VZP nabízí tři varianty pojistných limitů – do 3 milionů, do 10 milionů a do 100 milionů korun českých. K tarifům a zvolené výši limitů lze vybírat i z bohaté nabídky připojištění, kde nechybí pojištění nebezpečných a extrémních sportů, veterinární péče nebo pojištění stornopoplatků. Online sjednání je rychlé a i když je výsledná nabídka pojišťovny poněkud chaotická, ve výsledku se vyplatí.

Celkové skóre 8.9/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Rodinné pojištění
  • Výška pojistného limitu léčebných výloh
  • Možnost připojištění adrenalinových sportů
  • Možnost pojištění domácích mazlíčků
  • Asistenční služba v ceně
  • Sjednání online
  • Česká republika
  • Evropa
  • USA a Kanada
  • Celý svět
  • Akutní zubní ošetření
  • Trvalé následky úrazu
  • Úrazové pojištění - denní odškodné
  • Odškodné za pobyt v nemocnici
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
8.9/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 13x Přidat hodnocení
0.9/5
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rodinné pojištění
  • Výška pojistného limitu léčebných výloh
  • Možnost připojištění adrenalinových sportů
  • Možnost pojištění domácích mazlíčků
  • Asistenční služba v ceně
  • Sjednání online
9.2/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Česká republika
  • Evropa
  • USA a Kanada
  • Celý svět
10/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Akutní zubní ošetření
  • Trvalé následky úrazu
  • Úrazové pojištění - denní odškodné
  • Odškodné za pobyt v nemocnici
7.5/10

Výhody

  • Cestovní pojištění s výběrem výše pojistných limitů
  • Možnost připojištění veterinárních nákladů
  • Pojištění na Covid-19 kryje bez ohledu na rizikovost navštívené země
  • Zajímavá volitelná připojištění

Nevýhody

  • Neposkytuje denní odškodné na úraz

Důležité parametry
Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rodinné pojištění
  • Výška pojistného limitu léčebných výloh
  • Možnost připojištění adrenalinových sportů
  • Možnost pojištění domácích mazlíčků
  • Asistenční služba v ceně
  • Sjednání online
9.2/10

VZP není jen zdravotní pojišťovna, která vám poskytne nezbytnou kartičku pojištěnce nutnou v České republice a platnou i v zahraničí. Nabízí i řadu komerčních produktů, z nichž jsme se soustředili hlavně na cestovní pojištění. U tohoto typu pojištění nabízí VZP hned tři varianty. Pokud cestujete jen po tuzemsku, můžete zvolit novinku – Český turista. Pokud se chystáte vycestovat vlastním nebo půjčeným vozem, můžete si vybrat balíček připojištění Bezstarostná jízda. A pro všechny ostatní, kteří cestují do zahraničí, ať už vlastním autem nebo jiným dopravním prostředkem je zde cestovní pojištění pro jednorázové cesty do zahraničí, které platí po dobu 1 až 365 dní, nebo na pobyt s opakovanými návraty do ČR, kdy je nutné se vždy do 90 dnů v zahraničí na chvíli vrátit do Čech a pak můžete opět vycestovat. 

Vzp Cestovni Pojisteni

My jsme vyzkoušeli jednorázové cestovní pojištění vhodné např. na dovolenou, přičemž je jedno, zda se jedete rekreovat k moři, užívat si turistickou nebo poznávací cestu, nebo jedete sportovat, např. na lyže. 

Cestovní pojištění VZP můžete uzavřít pro jednotlivce i pro celou rodinu a zvolit si můžete ze tří tarifů, které podrobněji představíme níže. VZP má ještě jednu specialitu, a to je možnost výběru balíčku s výší maximálního pojistného limitu. U balíčku “3” je limit do 3 milionů korun, u balíčku “10” do 10 milionů korun a u balíčku “100” budete mít nejvyšší možné limity a maximální limit na léčebné výlohy v zahraničí, a to 100 milionů korun. 

V ceně tarifů jsou automaticky asistenční služby zdarma, ale pokud byste chtěli raději nadstandardní asistenci, můžete si ji přidat jako libovolné připojištění – Pojištění asistence Plus. 

Vzp Cestovni Pojisteni Jaky Tarif

Připojistit se dají i veterinární služby, pokud cestujete se svým domácím mazlíčkem, a samozřejmě nebezpečné a adrenalinové sporty, neboť pojištění v rámci tarifů se stejně jako u jiných pojišťoven vztahuje jen na rekreační sporty. 

Cestovní pojištění od VZP si můžete sjednat telefonicky nebo na pobočkách, ale my jsme si jej otestovali online a jsme spokojeni. Bylo to rychlé a pohodlné. 

Rodinné pojištění
Pojištění lze vytvořit pro celou rodinu najednou
Ano
Výška pojistného limitu léčebných výloh
Nejvyšší možný limit na léčebné výlohy
100 000 000 Kč
Možnost připojištění adrenalinových sportů
Adrenalinové a extrémní sporty je možné připojistit k základnímu tarifu
Ano
Možnost pojištění domácích mazlíčků
Ano
Asistenční služba v ceně
Ano
Sjednání online
Ano

Tři tarify cestovního pojištění VZP

Pojišťovna VZP nabízí tři tarify cestovního pojištění a k nim možnost vybrat si ze tří balíčků výše limitů pojištění. Tarify nazývají Mini, Standard a Nadstandard a nyní se na ně podíváme podrobněji. 

Vzp Cestovni Pojisteni Tarify

Tarif Mini Ne Ne

Tento tarif má nejméně pojištění. Pojistí vás “jen” na základní léčebné výlohy, kam spadá základní ošetření lékařem, hospitalizace v nemocnici a úhrada léků, popř. cesta do lékařského zařízení. V rámci léčebných výloh je i akutní zubní ošetření. Pak je do tohoto tarifu zahrnuto pojištění odpovědnosti. Výše limitů je nastavena podle toho, zda zvolíte balíček s limity 3, 10 nebo 100. 

Tarif Standard Ne Ne

Tento tarif už obsahuje pojištění více. Vedle léčebných výloh a pojištění odpovědnosti v něm najdete pojištění osobních věcí, pojištění úrazu a pojištění asistence Plus. Připojistit si můžete denní odškodné za pobyt v nemocnici, pojištění elektroniky a pojištění cestovních plánů. Limity se opět budou odvozovat od vámi vybraného balíčku dle výšky limitů.

Tarif Nadstandard Ne Ne

Nejobsáhlejším tarifem je Nadstandard, který obsahuje všechna pojištění jako tarify Mini a Standard a poté pojištění hospitalizace, elektroniky a cestovních plánů, které jsou jeho součástí a není nutné je přidávat jako připojištění. 

Volitelná připojištění k cestovnímu pojištění VZP

Vzp Cestovni Pojisteni Pripojisteni

K základním tarifům cestovního pojištění VZP si můžete vybrat i z bohaté nabídky volitelných připojištění. Přímo v aplikaci online sjednání můžete rovnou zakliknout, jaký druh sportu budete vykonávat, a také vybrat připojištění stornopoplatků a veterinární péče. Po zveřejnění nabídky pojišťovny si vyberete konkrétní balíček (tarif a výši limitů) a k tomu se dá ještě přidat další volitelné připojištění. 

Pojišťovna VZP nabízí tato připojištění: hospitalizace, elektronika, cestovní plány, zásah horské záchranné služby, zpoždění zavazadel, zpoždění dopravního prostředku, zmeškání dopravního prostředku, sport, bezpečnostní rizika, spoluúčast zapůjčeného vozidla a balíček Bezstarostná jízda.

Kde pojištění platí
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Česká republika
  • Evropa
  • USA a Kanada
  • Celý svět
10/10

Cestovní pojištění od VZP vás pojistí při cestování po České republice – k tomuto účelu si dokonce můžete zvolit speciální druh cestovního pojištění, ale také po Evropě a po celém světě. Pojištění na nemoc Covid-19 se navíc vztahuje i na země, kam není doporučeno cestovat z důvodu vysoké nákazy.

Česká republika
Ano
Evropa
Ano
USA a Kanada
Ano
Celý svět
Ano

Rizika krytí
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Akutní zubní ošetření
  • Trvalé následky úrazu
  • Úrazové pojištění - denní odškodné
  • Odškodné za pobyt v nemocnici
7.5/10

Cestovní pojištění od VZP kryje mimo jiné automaticky i akutní zubní ošetření. Výše limitu tohoto ošetření se liší podle toho, jaký zvolíte celkový limit pojištění. VZP má v tomto trochu jinak nastavené cestovní pojištění, než jiné pojišťovny.  Pokud zvolíte limit “3” je maximální limit 5000 Kč, u balíčku s limitem “10” je limit na zubní ošetření 7500 Kč a u balíčku “100” je to 10.000 Kč. 

U tarifu Standard a Nadstandard si můžete vybrat z balíčků dle limitu pojištění také Úrazové pojištění, které kryje smrt následkem úrazu a trvalé následky pojištění. Trvalé následky jsou přitom pojištěny dle vybraného balíčku limitu na 250.000 Kč, 350.000 Kč nebo na půl milionu. 

K tarifu Nadstandard je automaticky i pojištění pro případ hospitalizace. K tarifu Standard si jej můžete přidat jako připojištění navíc. Pak získáte denní odškodné na pobyt v nemocnici opět dle vybraného balíčku limitu na 200 Kč, 300 Kč nebo 500 Kč na den. 

Cestovní pojištění VZP neposkytuje na úraz denní odškodné, ale jiné – konkurenční pojišťovny takovou nabídku mají.

Akutní zubní ošetření
Ošetření zubů z důvodů akutní bolesti či úrazu - např. vyražený či ulomený zub, popř. léky na bolest
Ano
Trvalé následky úrazu
Trvalé následky úrazu, který se stal na vámi pojištěné cestě - zpravidla ve formě připojištění, někdy bývá i v ceně vyšších tarifů
Ano
Úrazové pojištění - denní odškodné
Pojištění vám proplatí denní odškodné za úraz, který se vám na cestě stal, po určitou dobu dní, např. 300 Kč/den
Ne
Odškodné za pobyt v nemocnici
Denní odškodné za pobyt v nemocnici - např. 300 Kč /den - někdy jen určitý počet dnů, popř. po celou dobu pobytu v nemocnici. Zpravidla ve formě připojištění, někdy součástí vyšších tarifů
Ano

Sjednání cestovního pojištění VZP online

Cestovní pojištění sjednáte u VZP online. Stačí se prokliknout do nabídky cestovního pojištění a tam rozkliknout online sjednání. Otevře se vám stránka, na které postupně zadáváte, zda cestujete po České republice nebo zahraničí. Jakmile označíte zahraničí, otevře se vám nabídka na výběr konkrétní země. Pokud tu svou v nabídce nevidíte, rozkliknete možnost “jiná země” a tam si ji najdete a označíte. 

Vzp Cestovni Pojisteni Sjednani Online

Následně vyberete datum svého odjezdu a dobu, po kterou budete v zahraničí. Níže pak zakliknete, zda budete sportovat rekreačně nebo vůbec, zda budete vykonávat sporty nebezpečné, extrémní nebo jedete na sportovní soutěž. 

Pod těmito okénky si můžete přidat i připojištění veterinární péče nebo stornovacích poplatků. 

Následně uvedete, zda jedete jako jednotlivec (resp. že si pojištění sjednáváte samostatně), nebo ve dvou, popř. pro celou skupinu či rodinu. Dále uvedete věk pojištěných osob – u každé osoby zvlášť a dáte spočítat pojištění. 

V dalším kroku vám pojišťovna propočítá a nabídne různé varianty pojištění, které se liší tarifem i výší pojistného limitu. Nám byly nabídnuty čtyři balíčky, ale pokud byste si nevybrali, můžete požádat o další nabídku. 

Pokud si z nabízených tarifů vyberete, můžete ještě rozkliknout možnost přidat připojištění a vybrat si z nabízených variant, kterých je opravdu hodně. 

Vzp Cestovni Pojisteni Sjednani Online2

Dá se říci, že i když nabídka cestovního pojištění od VZP je ve výsledku trochu chaotická, je nastaveno dobře a klient si může skutečně vybrat podle svých preferencí. Oceňujeme i bohatou nabídku připojištění a celkově rychlé a jednoduché online sjednání. 

Doporučujeme Doporučujeme

Nevyhovuje vám nastavení cestovního pojištění od VZP, nebo vám v něm chybí nějaké pojištění? Podívejte se na celé naše srovnání cestovních pojištění a vyberte si pojišťovnu, která splní všechny vaše preference.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!