UNIQA Povinné ručení Recenze UNIQA Povinné ručení Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 20. 9. 2022

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

Pojišťovna Uniqa nabízí povinné ručení ve třech variantách, podle výše pojistného limitu. Pojistit se můžete na výšku škodného limitu 35, 56/60 nebo 100 milionů. Vyšší tarify mají výhodné bonusy, jako pojištění dětí zdarma nebo první škodnou událost bez dopadu na bonus. Všechny tarify mají v ceně základní asistenční službu. Pokud byste chtěli asistenci rozšířenou, je už třeba zvolit připojištění. Ta nabízí Uniqa také, ale jejich výběr není tak bohatý, jako u konkurence. Obzvlášť při online sjednání má klient značně omezené možnosti.

Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení všech 15 parametrů:
  • Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
  • Minimální limit krytí
  • Maximální limit krytí
  • Asistenční služby v ceně nejlevnějšího tarifu
  • Možnost vybrat frekvenci plateb
  • Platnost pojištění
  • Sjednání online
  • Osobní vozy
  • Motocykly
  • Nákladní automobily
  • Ostatní
  • Úraz spolujezdce
  • Pojištění skel
  • Střet nebo poškození zvířetem
  • Poškození živlem
Hodnocení redakce
hodnoceno 15 parametrů
7.9/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 9x Přidat hodnocení
1.4/5
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
  • Minimální limit krytí
  • Maximální limit krytí
  • Asistenční služby v ceně nejlevnějšího tarifu
  • Možnost vybrat frekvenci plateb
  • Platnost pojištění
  • Sjednání online
8.6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Osobní vozy
  • Motocykly
  • Nákladní automobily
  • Ostatní
10/10
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Úraz spolujezdce
  • Pojištění skel
  • Střet nebo poškození zvířetem
  • Poškození živlem
5/10

Výhody

  • První nehoda nemá vliv na bonus
  • Odtah po Evropě je zdarma - u vyšších tarifů
  • Při sjednání online 5 % sleva
  • Vyřízení škod je rychlé a můžete je sledovat online

Nevýhody

  • Při sjednání online nejsou k dispozici všechna možná připojištění - nutno volat na call centrum nebo navštívit pobočku

Důležité parametry
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
  • Minimální limit krytí
  • Maximální limit krytí
  • Asistenční služby v ceně nejlevnějšího tarifu
  • Možnost vybrat frekvenci plateb
  • Platnost pojištění
  • Sjednání online
8.6/10

Povinné ručení pojišťovny Uniqa vám pomůže zaplatit škody způsobené vaším vozem při dopravní nehodě, v případě, že se někomu stane újma na zdraví či majetku, a to do výše limitu, který si při sjednávání pojištění vyberete.

Uniqa Povinne Ruceni

Uniqa nabízí tři možné tarify, kdy lze pojistit do výše škod 35 milionů, 50 milionů na majetku a 60 milionů na zdraví, a nejvyšší možný limit je 100 milionů na obojí, resp na každou z výše uvedených škod zvlášť. Pokud zvolíte vyšší limity, získáte navíc pojištění dětí ve voze, a první zaviněná škoda z vaší strany nebude mít vliv na bonus a na cenu vašeho povinného ručení.

Asistenční služby v základní variantě jsou automaticky ke všem tarifům povinného ručení. Pokud byste chtěli rozšířené asistenční služby, můžete si je vybrat mezi připojištěním.

Uniqa Povinne Ruceni Vyhody

Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
Vzorová cena, která se může lišit. Příklad je vypočítaný pro Škoda Fabia 1,2 51 KW 2019, věk pojistitele: 37, Město: Kladno.
3175 Kč/rok
Minimální limit krytí
Nejnižší limit pro krytí škod na majetku a zdraví, který pojišťovna umožňuje sjednat.
35 milionů
Maximální limit krytí
Nejvyšší limit pro krytí škod na majetku a zdraví, který pojišťovna umožňuje sjednat.
100 milionů
Asistenční služby v ceně nejlevnějšího tarifu
Ke každému tarifu, i k tomu nejnižšímu, pojišťovna poskytuje základní asistenční služby, které pomohou v případě havárie.
Ano
Možnost vybrat frekvenci plateb
Povinné ručení lze platit ročně, pololetně či čtvrtletně.
Ano
Platnost pojištění
Kde všude platí sjednané povinné ručení - obvykle základní varianta pojišťuje na území České republika a rozšířené pak i na státy EU
ČR a Evropa
Sjednání online
Povinné ručení je možné sjednat online přímo na webových stránkách pojišťovny.
Ano

Tarify povinného ručení Uniqa

Tarify povinného ručení jsou u pojišťovny Uniqa pojmenované velmi jednoduše – Základní, Nejoblíbenější a Nejbezpečnější. Nejde ani tak o názvy jako o to, informovat co nejjednodušeji klienta o užitečnosti jednotlivých tarifů. Odpovídá tomu i cena tarifů.

Uniqa Povinne Ruceni Tarify

Základní tarif má logicky nejnižší cenu, ale pojišťuje pouze na krytí škod na zdraví a majetku do 35 milionů. K němu jsou zdarma základní asistenční služby, ale více zde nehledejte.

Nejoblíbenějším tarifem je podle pojišťovny Uniqa střední varianta, která zahrnuje pojištění škod do 50 a 60 milionů, základní asistenční služby, úrazové pojištění dětí zdarma a je u něj nulová spoluúčast ve chvíli, kdy dojde k nehodě v zahraničí. U předchozího – Základního tarifu je spoluúčast 10.000 Kč.

Poslední varianta, podle pojišťovny Uniqa Nejbezpečnější tarif. Chrání limity do 100 milionů korun a vedle všech předchozích pojištění je u něj i pojištění první škody bez ztráty bonusu. My v tomto případě dáváme přednost poslednímu tarifu, a to z důvodů nejvyššího plnění v rámci škodné události.

Jaká vozidla je možné pojistit
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Osobní vozy
  • Motocykly
  • Nákladní automobily
  • Ostatní
10/10

Uniqa Povinne Ruceni Typ Vozidla

Pojišťovna Uniqa umožňuje sjednání povinného ručení online, ale ne pro všechna vozidla. Online pojistíte osobní automobily, motocykly, přívěsné vozíky, terénní a užitková vozidla, ale pokud byste chtěli povinné ručení třeba na traktor, musíte zajít na pobočku nebo kontaktovat klientskou linku. Přesto je variabilita pojištění online opravdu velká a většina klientů hledá pojištění osobních vozidel, které tady najdete v poměrně dobrém nastavení.

Osobní vozy
Ano
Motocykly
Ano
Nákladní automobily
Ano
Ostatní
Přívěsný vozík, taxi, dodávka, čtyřkolka atd.
Ano

Volitelná připojištění
Celkové skóre 5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Úraz spolujezdce
  • Pojištění skel
  • Střet nebo poškození zvířetem
  • Poškození živlem
5/10

Uniqa Povinne Ruceni Pripojisteni

K jednotlivým tarifům povinného ručení od pojišťovny Uniqa můžete sjednat i některá připojištění. Nabídka této pojišťovny sice není tak velká, jako u konkurence, ale některá hlavní i doplňková připojištění zde najdete. Z naší tabulky, kam jsme zahrnuli nejčastější a nejvíce požadovaná připojištění sjednávají pojištění úrazu spolucestujících ve voze a pojištění skel. Pokud vám např. vletí kámen do okna a rozbije sklo auta, můžete z tohoto připojištění nechat škodu opravit. Pokud však budete chtít sjednat pojištění proti střetu se zvěří nebo živelným pohromám, např. krupobití, jež může poškodit skla i kapotu vozu, musíte sáhnout po havarijním pojištění.

Úraz spolujezdce
Pojistí na úrazovou složku celou posádku vozu. Může do ní být zahrnut i řídit, nebo může mít sjednané pojištění zvlášť.
Ano
Pojištění skel
Pojištění čelního skla, popř. pojištění ostatních skel ve voze
Ano
Střet nebo poškození zvířetem
Pojištění proti sražení srny, divočáka apod.
Ne
Poškození živlem
Pojištění proti poničení vozu krupobitím, záplavou atd.
Ne

Další volitelná připojištění pojišťovny Uniqa

U pojištění skel na autě si můžete zvolit, zda chcete pojištění pouze čelního skla nebo i dalších skel na voze. Úrazové pojištění cestujících se u Uniqy sjednává jako obnosové pojištění a je možné pojistit jak řidiče, tak další spolucestující. 

Připojistit si můžete i tzv. Komfortní asistenční službu s vyššími limity, kdy je možné využít asistence i několikrát ročně (běžně platí využití asistenční služby jen jednou ročně, popř. tak, jak to nastavuje limit daného tarifu), nebo si můžete sjednat pojištění, které počet zásahů asistenčně ročně vůbec neomezuje.

Připojištění na call centru či na pobočce

Výše uvedená připojištění patří mezi ta, která můžete sjednat online. Pokud byste chtěli ještě nějaká další, je už potřeba zajít na pobočku nebo zavolat na call centrum, kde vám s nastavením povinného ručení a jeho připojištěním pomohou.

Uniqa Povinne Ruceni Pripojisteni 2

Sjednat se takto dá např. krátkodobé připojištění pro cestu např. do zahraničí, sezónní pojištění pro dočasně provozovaná vozidla – např. když využíváte kabriolet, se kterým v zimě nejezdíte. Dále se dá sjednat fixní pojistná částka pro celou dobu pojištění – nemění se v závislosti na bonusech, bezeškodním průběhu atd. A k dispozici je také ojedinělá asistenční služba Uniqa SafeLine, která vám aktivně pomůže jak při nehodě, tak při krádeži.

Mezi další možná připojištění pak patří pojištění pneumatik a ráfků, právní ochrana, pojištění zavazadel ve vozidle nebo příspěvek na náhradní auto po dobu, kdy bude váš vůz nepojízdný.

Na povinném ručení pojišťovny Uniqa se nám líbí jednoduchost a rychlost sjednání. Nezatěžují klienta zbytečnými informacemi, ale rovnou nabídnou vhodné tarify, u kterých klient okamžitě vidí svou cenu za pojištění. Nevýhodou jsou však nízké limity plnění škod v případě základního a středního tarifu. Podle nás je důležité mít pojištěný vůz alespoň na částku 70 milionů.

Co nám tu chybí, je širší výběr připojištění. Pokud chce klient uzavřít připojištění proti srážce se zvěří nebo živelným pohromám, musí už využít nabídky havarijního pojištění. To je samozřejmě rovněž u této pojišťovny možné uzavřít online, ceny za celkové pojištění vozidla už se ale mohou výrazně navýšit.

Povinné ručení od Uniqy je poměrně jednoduché, cenově se pohybuje na střední výšce pojistné částky a můžeme napsat, že je spíše pro nenáročné řidiče, kteří se nechtějí zabývat větším výběrem připojištění.

Doporučujeme Doporučujeme

Zdá se vám povinné ručení od pojišťovny Uniqa příliš jednoduché a chybí vám více možností ve volitelném připojištění? Podívejte se na celé naše srovnání povinného ručení a vyberte si pojišťovnu, která má bohatší nabídku.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

UNIQA zkušenosti a recenze zákazníků

4 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Nejhorší pojišťovna se kterou jsem se v životě setkal.
Pojišťovna má v uzavřených pojistkách chaoz. Od 14.10.2022 mi zrušila řádně uhrazenou pojistku na vozidlo. Po požadavku ČKP na uhrazení částky přes 15000,-Kč za nepojištěné vozidlo, jsem teprve zjistil jak pojišťovna dělá zmatky v pojistkách. NEDOPORUČUJI !!!!!!!!!

Hodnocení - 1
Vladimír
5 června, 2023
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Uniqa pojišťovna již nikdy více. Měl jsem u nich zákonné i havarijní pojištění několik let. Po prodeji vozidla jsem jim poslal ještě ten den výpovědní formulář s naskenovanou smlouvou autobazaru a již novou zák. pojistkou a od té doby již 35 dnů čekám na vrácení zbylého pojistného, které by mělo být 4.000,- Kč . Dle vyjádření pojišťovny mi toto vrátí do 65 dnů.

Hodnocení - 1
Radim Kubala
16 ledna, 2024
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Nejhorší pojišťovna, pokud máte nějaký produkt, odejďete jinam dokud je čas, než se Vám něco stane a dojde na plnění. Moje zkušenost s havarijním pojištěním vozidla: Nechají vás auto opravit ve scháleném autorizovaném servise po prohlídce jejich technikem, auto máte opravené, ale nemůžete si jej vyzvedbout protože pojišťovna v ten moment přestává komunikovat. Vozidlo mám opravené, ale servis neobdržel od pojišťovny již téměř 2 měsíce krycí dopis. Nekomunikují. Likvidační oddělení je nekontatovatelné, nedají vám na info lince na nikoho konkrétního telefon ani email. Jsou schováni za bránou call centra, kde vás akorát nic netušící operátorka bez dalších informací ujistí, že se ozvou. Volal jsem 5x, psal emaily, psal zprávy přes „online likvidaci“, dokonce osobně navštívil i pobočku a NIC. Stále nemám škodu proplacenou a nikdo nereaguje. Nechápu, že ještě mají licenci, nejsem ojedinělý případ, ale je to jejich stálá praktika. Otrávit člověka, že to vzdá a škodu si uhradí sám. Vyhněte se obloukem pojišťovně UNIQA. Již jsem zrušil všechny pojistné produkty. NIKDY VÍCE!

Hodnocení - 1
Jan Jelínek
18 ledna, 2024
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Absolutně nedoporučuji!!! Srovnávač Rixo nám doporučil tuto pojišťovnu a při uzavření povinného ručení chce pojišťovna nafotit auto,ale ne každý sám,ale u smluvních partnerů a toto bude stát 555 Kč!!!
Nikdy více!!!

Hodnocení - 1
Radka Langová
7 února, 2024