UniCredit Bank Účet Recenze UniCredit Bank Účet Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 14. 9. 2022

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

UniCredit bank nabízí tři typy běžných účtů, které si klienty mohou vybírat podle své aktivity. Zdarma získají základní účet Start, za menší poplatek pak účet Open a účet TOP pak závisí na jejich aktivitě. Pokud splní podmínky, mohou mít vedení zdarma. K těmto účtům získají platební karty, možnosti vybírat v bankomatech Unicredit v Čechách i v zahraničí zdarma, výhodný úrok na spořícím účtu 2,5 % a možnost pojištění. Samozřejmostí je internetové a mobilní bankovnictví a možnost platit mobilem a chytrými hodinkami. Výhodou je i možnost založení dalších – cizoměnových účtů v EUR a USD. Multiměnový účet nenabízí každá banka a pokud klient hledá takovou možnost, UniCredit mu dá vybrat rovnou ze dvou variant.

Celkové skóre 8.2/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Vedení účtu zdarma
  • Výběr z bankomatu zdarma
  • Placení mobilem
  • Okamžité platby
  • Kontokorent
  • Multiměna
  • Mobilní aplikace
  • Sjednání online
  • Poplatek za výběr z bankomatu (vlastní banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu (cizí banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí
  • Poplatek za odchozí a příchozí platby
  • Poplatek zahraniční platba odchozí
  • Poplatek zahraniční platba příchozí
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
8.2/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 12x Přidat hodnocení
1.8/5
Celkové skóre /10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Vedení účtu zdarma
  • Výběr z bankomatu zdarma
  • Placení mobilem
  • Okamžité platby
  • Kontokorent
  • Multiměna
  • Mobilní aplikace
  • Sjednání online
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Poplatek za výběr z bankomatu (vlastní banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu (cizí banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí
  • Poplatek za odchozí a příchozí platby
  • Poplatek zahraniční platba odchozí
  • Poplatek zahraniční platba příchozí
6.7/10

Výhody

  • Tři varianty běžného účtu - dle toho, co využijete
  • Multiměnový účet s možností dalšího účtu v cizí měně
  • Výběry z bankomatů UniCredit zdarma
  • Slevy a odměny za nákupy platební kartou

Nevýhody

  • Výběry v cizích bankomatech jsou sice zdarma, ale až od částky 2000 Kč (pouze u účtu Start)

Důležité parametry

Unicredit Bank Bezny Ucet

Unicredit bank nabízí pro své klienty rovnou tři typy bankovních účtů, podle toho, jak moc chtějí svůj účet využívat. Najdete tu účet Start, Open a Top. Všechny mají některé služby shodné, ale Open a Top pak mají výhody navíc. Ty si samozřejmě zaplatíte v měsíčním poplatku, i když platí, že pokud splníte určité podmínky, budete mít vedení účtu zdarma. Na všechny tři účty se podrobněji podíváme níže, ať si je i vy můžete lépe porovnat. My jsme to hlavní porovnání udělali za vás, takže pro vás bude výběr správného běžného účtu jednodušší.

Unicredit Bank Bezny Ucet Porovnani

Pokud budete vybírat kartou z bankomatů UniCredit Bank, budete mít výběry na všech třech účtech zdarma. Se všemi třemi také můžete platit mobilem či chytrými hodinkami od Apple. Získáte praktickou mobilní aplikaci a sjednat si můžete k účtům i kontokorent.

Vedení účtu zdarma
Vedení účtů zcela bez poplatků (popř. i bez podmínek, aby byl poplatek za vedení účtu 0 Kč)
Ano (podmínka obratu na účtu nad 12.000 Kč)
Výběr z bankomatu zdarma
Banka poskytuje vybírat klientům z bankomatů zdarma
Ano (bankomaty UniCredit Bank)
Placení mobilem
Možnost stáhnout si aplikace do mobilu či chytrých hodinek a platit tímto zařízením bezkontaktně, bez potřeby platební karty
Ano
Okamžité platby
Platby, které přejdou i na účet v cizí bance okamžitě
Ano
Kontokorent
Možnost úvěru k bankovnímu účtu, který se dá opakovaně čerpat
Ano
Multiměna
Možnost založit si k bankovnímu účtu další účty/podúčty v cizí měně a v té pak vybírat i z bankomatu
Ano
Mobilní aplikace
Aplikace umožňující spravovat své finance u banky online, z mobilního telefonu.
Ano
Sjednání online
Bankovní účet je možné sjednat přes internet.
Ano

Účet Start

K bankovnímu účtu UniCredit Bank Start získáte automaticky platební debetní kartu, s níž můžete platit v obchodech, na internetu a samozřejmě i vybírat z bankomatů. V bankomatech UniCredit Bank vybíráte zdarma v Čechách i v zahraničí. V ostatních bankomatech je pak výběr zdarma pouze se splněním podmínek – viz. níže, v sekci poplatky.

Za platbu kartou získáváte slevy a odměny, v rámci programu U-šetřete.

Získáte také přístup k Online Banking a k mobilní aplikaci Smart Banking, kde můžete provádět veškeré platby, nastavovat trvalé příkazy a kontrolovat své finance kdykoliv a kdekoliv. Tento účet je za 0 Kč měsíčně, a to bez podmínek.

Účet Open

Účet Open od UniCredit Bank je určen klientům, kteří chtějí od účtu více, než jen kartu k platbám a výběrům z bankomatů. Získáte zde řadu výhod, včetně možností založit si výhodná pojištění nebo výběrů ze všech bankomatů – i v zahraničí – zdarma a to bez omezení minimální vybranou částkou.

K účtu Open si můžete založit cestovní pojištění, pojištění osobních věcí, např. peněženky, klíčů nebo platební karty, a pojištění nákupů na internetu. V základní výbavě tohoto účtu je jeden účet v českých korunách, jeden cizoměnový účet v EUR a jeden běžný účet určený na spoření, s úrokovou sazbou 2,5 % až do částky půl milionu.

Další výbava už je shodná s účtem Start. I když účet Open poskytuje řadu výhod, včetně eurového účtu v základní výbavě, jeho měsíční poplatek je 89 Kč. Z toho důvodu nás o něco více zaujal poslední účet TOP, kde je sice měsíční poplatek o něco vyšší, ale při splnění podmínek jej můžete mít dokonce zdarma.

Účet TOP

Účet TOP je určen klientům, kteří hledají nejvyšší kvalitu a nevadí jim si za ni připlatit. Pokud však mají vyšší příjmy (minimálně 40.000 Kč), pak mohou mít i tento účet zdarma.

Účet TOP má měsíční poplatek 299 Kč. Pokud splníte výše zmíněnou podmínku, nic se vám účtovat nebude. Neznamená to, že musíte vy sami brát 40.000 Kč. Na účet vám mohou chodit i příjmy partnera/partnerky, kteří se dají nastavit jako disponenti.

K účtu TOP můžete sjednat pojištění – jako u účtu Open, jen s vyššími limity. Při platbě kartou získáváte slevy a odměny v rámci programu U-šetřete, a samozřejmě zdarma je internetové a mobilní bankovnictví, včetně možností platit bezkontaktně mobilem či chytrými hodinkami.

V základní výbavě účtu TOP je však více možností. Získáte jeden účet v CZK, jeden v EUR a jeden v USD, platební kartu Visa Premium a opět jeden spořicí účet s úrokem 2,5 % do půl milionu.

TOP účet se vyplatí především klientům, kteří mají příjmy i v cizí měně a chtějí je vybírat co nejvýhodněji – bez nutnosti využít směnárnu. Multiměnový účet TOP to umožňuje.

Placení mobilem a chytrými hodinkami

U všech tří účtů od UniCredit Bank je možnost platit bezkontaktně nejen debetní kartou, ale také mobilním telefonem nebo chytrými hodinkami. Stačí si vždy stáhnout aplikaci podle toho, jakým disponujete zařízením. S účty UniCredit Bank fungují aplikace Google Pay, Apple Pay a Apple Watch. 

Mobilní aplikace

Unicredit Bank Bezny Ucet Mobilni Bankovnictvi

Smart Banking je chytrá mobilní aplikace od UniCredit Bank, která umožňuje mít všechny finance pod kontrolou a hlídat je kdykoliv a kdekoliv jste. Na tom není nic rozdílného od ostatních bank. Mobilní banku dnes poskytuje většina kvalitních velkých bankovních ústavů. Smart Banking od Unicredit se nám ale líbil díky jednoduchému používání, přehlednému nastavení služeb a také možností podepsat platby otiskem prstu nebo pomocí Face ID, což je výrazně bezpečnější, než PIN apod.  V dalších službách se od konkurence nijak výrazně neliší.

Kontokorent

Unicredit Bank Bezny Ucet Kontokorent

Ke všem třem typům účtů od UniCredit Bank můžete sjednat i kontokorent a to zdarma. Za sjednání a zřízení nic neplatíte a samozřejmě ani za jeho vedení. Platba by vás čekala pouze v případě, že kontokorent čerpáte. Pak platíte úroky z čerpané částky. Kontokorent funguje stejně jako v jiných bankách, dá se čerpat opakovaně a jednou ročně je potřeba ho kompletně splatit. Kontokorent od UniCredit Bank se dá sjednat do výše 150.000 Kč.

Sjednání online

Unicredit Bank Bezny Ucet Zalozeni Online

Všechny tři typy účtů od UniCredit Bank si můžete sjednat online, telefonicky nebo osobně, na pobočce banky, kam se můžete předem objednat, abyste nečekali ve frontách. Pro nás je však nejvýhodnější online zřízení účtu, protože nemusíte nikam běhat a hledat čas na osobní schůzku s bankéřem.

Poplatky
Celkové skóre 6.7/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Poplatek za výběr z bankomatu (vlastní banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu (cizí banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí
  • Poplatek za odchozí a příchozí platby
  • Poplatek zahraniční platba odchozí
  • Poplatek zahraniční platba příchozí
6.7/10

UniCredit Bank poskytuje tři bankovní účty, které mají různě nastavené poplatky. Jak už jsme zmínili, účet Start má vedení zcela zdarma, účet Open za 89 Kč měsíčně a účet TOP má standardní sazbu 299 Kč měsíčně, ale se splněním podmínek je zdarma.

U všech účtů je možné vybírat z bankomatů UniCredit Bank zadarmo, a to v Čechách i v zahraničí. U účtu Start máte výběr v cizích bankomatech zdarma až od částky 2000 Kč, v opačném případě byste museli poplatek uhradit, resp. by se vám strhl z účtu. Účty Open a TOP mají výběry i v cizích bankomatech v ČR i v zahraničí zdarma.

Na účtech UniCredit Bank jsou zdarma i poplatky, jako odchozí a příchozí platby v CZK, trvalé příkazy a inkasa, okamžité platby a také některé cizoměnové platby, SEPA platby apod. Vzhledem k tomu, že záleží na tom, jaký typ účtu využíváte a jaký druh zahraniční platby zvolíte, doporučujeme podívat se raději vždy do aktuálního sazebníku, abyste měli jasno, kolik platba bude stát a zda za ni vůbec něco zaplatíte (řada úkonů je totiž zdarma).

Poplatek za výběr z bankomatu (vlastní banka)
Banka si účtuje/neúčtuje poplatek za výběr z bankomatů své společnosti
zdarma
Poplatek za výběr z bankomatu (cizí banka)
Banka si účtuje/neúčtuje poplatek za výběr z cizích bankomatů - jiných bank
zdarma - při výběru nad 2000 Kč
Poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí
Banka si účtuje/neúčtuje poplatek za výběr z bankomatů v cizině
zdarma - při výběru nad 2000 Kč
Poplatek za odchozí a příchozí platby
Banka si účtuje/neúčtuje poplatky za to, že klientovi chodí na jeho účet příchozí platby, nebo že odesílá platby odchozí.
zdarma
Poplatek zahraniční platba odchozí
Kolik si banka účtuje za příchozí platbu ze zahraničí
0,9 % z částky, min. 250 Kč
Poplatek zahraniční platba příchozí
Kolik si banka účtuje za odeslání platby do zahraničí - na zahraniční účet
0,9 % z částky, min. 250 Kč

UniCredit Bank nás přesvědčila, že umí nastavit účty výhodně pro různé typy klientů. Nám se nejvíce zamlouval účet Open, ale nelíbí se nám na něm poplatek. Účet Start je pro naše potřeby příliš jednoduchý – využíváme bankovní účet i kartu velmi aktivně, ale pro většinu běžných klientů naprosto postačí a ještě jim umožní získat výhody za platbu kartou.

Účet TOP je samozřejmě nejvychytanější a dokážeme to ocenit. Na druhou stranu podmínku poměrně vysokého příjmu, který musí měsíčně na účet přijít, aby byl veden zdarma, nedokáže splnit každý, proto to vnímáme trochu jako nevýhodu.

Doporučujeme Doporučujeme

Přijdou vám účty od UniCredit Bank příliš složité nebo drahé? Hledáte jiné služby nebo výhodnější nastavení? Podívejte se na naše srovnání bankovních účtů a srovnejte si nabídky jednotlivých bank. Snadno tak zjistíte, jaký účet vám bude nejlépe vyhovovat.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

UniCredit Bank zkušenosti a recenze zákazníků

3 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

K poplatkům bych ještě doplnil, že vydání platebních karet je sice zdarma, ale zaplatíte za ně později. Roční poplatek za karty je od několika set do několika tisíc korun ročně 🙁

Hodnocení - 4
Jan Suk
3 května, 2023
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Jsem nový klient od 4/23 je to naprostá tragédie v porovnání s konkurencí-mam i další banky. A tato apka/webIB/banka je nejhorší ze všech! např.přehlednost hrozná, čekající + rezervované platby proč?=chaos=disponibilni zůstatek neodpovídá! nejsou okamžite platby, banka neposílá bonusy za používání karty a účtu!!!-podvod na nové zákazníky-na pobočce uznali chybu,ale reklamaci nevyřeší!!!čekám na řešení mé 2x podané písemné reklamace už 16dni!!!,nikdo nic neřeší a nepomůže.. na reklamace se nedovolate a infolinka Vám nepomůže, to je vizitka banky 21 století. Totální katastrofa. Chystám se zrušit účet sobě i rodičům

Hodnocení - 1
Marek Cienciala
19 června, 2023
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Bohužel stejná zkušenost. Bonus za aktivní používání přišel jednou, od té doby nic. Reklamace v bance, prý to prověří a dají vědět, nic se nestalo. Posílal jsem před tím stížnost přes web. Dle zmeškaného hovoru jsem zjistil, že mi volal někoho z UniCredit od té doby se nikdo neozval. Horsi banku jsem dlouho neviděl.

Hodnocení - 1
Michal Kupec
28 července, 2023
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Z banky odcházím, nový úrok od 2.7.2023 není výhodný… Mobilní aplikace jako relikt socialismu. Všude jinde převod mezi vlastními ucty okamžitě pohybem na displeji. Odchozi platba trvá celý den. Ve srovnání s jinými bankami nepružný moloch. Kartu musíte aktivovat v bankomatu!! Nohy na ramena…

Hodnocení - 3
Jaroslava Lhotská
3 července, 2023