mBank Účet Recenze mBank Účet Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 14. 9. 2022

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

mKonto je běžný účet od mBank vedený v české měně. Založení i vedení tohoto účtu je zdarma, stejně jako veškeré poplatky. Při výběru z bankomatu nad 1500 Kč máte nulový poplatek, a to jak v Čechách, tak v zahraničí. K mKontu získáte výhodnou platební kartu Svět, s níž budete mít výhodný kurz pro platby kartou v zahraničí i v zahraničních e-shopech. Založit si můžete kontokorent mRezerva nebo mRezerva Mini, který je do 1000 Kč a při jeho čerpání neplatíte ani úroky. Pokud si chcete spořit bez námahy, stačí si k účtu založit chytré mSpoření.

Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Vedení účtu zdarma
  • Výběr z bankomatu zdarma
  • Placení mobilem
  • Okamžité platby
  • Kontokorent
  • Multiměna
  • Mobilní aplikace
  • Sjednání online
  • Poplatek za výběr z bankomatu (vlastní banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu (cizí banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí
  • Poplatek za odchozí a příchozí platby
  • Poplatek zahraniční platba odchozí
  • Poplatek zahraniční platba příchozí
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
8.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 4x Přidat hodnocení
4/5
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Vedení účtu zdarma
  • Výběr z bankomatu zdarma
  • Placení mobilem
  • Okamžité platby
  • Kontokorent
  • Multiměna
  • Mobilní aplikace
  • Sjednání online
8.3/10
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Poplatek za výběr z bankomatu (vlastní banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu (cizí banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí
  • Poplatek za odchozí a příchozí platby
  • Poplatek zahraniční platba odchozí
  • Poplatek zahraniční platba příchozí
8.3/10

Výhody

  • Založení i vedení účtu zdarma
  • mKarta Svět pro výhodnější platby v zahraničí
  • Platby mobilem i chytrými hodinkami

Nevýhody

  • Nemají multiměnový účet
  • Výběry z bankomatu jsou zdarma až od 1500 Kč a výš

Důležité parametry
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 8 parametrů:
  • Vedení účtu zdarma
  • Výběr z bankomatu zdarma
  • Placení mobilem
  • Okamžité platby
  • Kontokorent
  • Multiměna
  • Mobilní aplikace
  • Sjednání online
8.3/10

Mbank Ucet Bez Poplatku

mBank nabízí běžný účet pro uživatele pod jednoduchým názvem mKonto. Jedná se o běžný účet vedený v české měně, pro běžné platby, trvalé příkazy, inkasa apod. Založení i vedení mKonta je zdarma, stejně jako veškeré odchozí i příchozí platby v rámci České republiky, trvalých příkazů, inkas a SIPA. Zdarma jsou i tzv. SEPA platby v eurech.

Pokud zvolíte možnost okamžité platby, zaplatíte poplatek 1 Kč.

mKonto od mBank si můžete sjednat pohodlně z domova – online, a to přes internet, nebo pomocí mobilní aplikace mBank, kterou si jednoduše stáhnete do svého mobilního telefonu.

Vedení účtu zdarma
Vedení účtů zcela bez poplatků (popř. i bez podmínek, aby byl poplatek za vedení účtu 0 Kč)
Ano (bez podmínek)
Výběr z bankomatu zdarma
Banka poskytuje vybírat klientům z bankomatů zdarma
Ano (při výběru nad 1500 Kč)
Placení mobilem
Možnost stáhnout si aplikace do mobilu či chytrých hodinek a platit tímto zařízením bezkontaktně, bez potřeby platební karty
Ano
Okamžité platby
Platby, které přejdou i na účet v cizí bance okamžitě
Ano (poplatek 1 Kč)
Kontokorent
Možnost úvěru k bankovnímu účtu, který se dá opakovaně čerpat
Ano
Multiměna
Možnost založit si k bankovnímu účtu další účty/podúčty v cizí měně a v té pak vybírat i z bankomatu
Ne
Mobilní aplikace
Aplikace umožňující spravovat své finance u banky online, z mobilního telefonu.
Ano
Sjednání online
Bankovní účet je možné sjednat přes internet.
Ano

Platební karta k mKontu

Mbank Bezny Ucet Platebni Karta

K mKontu získáte platební kartu Svět, se kterou máte plno výhod. Největší je možnost platit kartou v cizině nebo na zahraničních e-shopech s výhodným kurzem. Kartou se v zahraničí vyplatí i vybírat. Vždy je však potřeba vybrat možnost, že vybíráte v měně země, kterou navštěvujete. Pak se výběr nepřepočítá kurzem a bude výhodnější.

Výběry z bankomatu, jak v České republice tak v zahraničí jsou zdarma, ale je potřeba vybrat alespoň 1500 Kč. Při nižší částce už byste poplatek za výběr platili.

Internetové a mobilní platby

Mbank Bezny Ucet Placeni Mobilem

K mKontu je možné založit internetové bankovnictví a stáhnout si šikovou mobilní aplikaci, se kterou budete mít přehled o svých financích kdekoliv a kdykoliv. Mobilní aplikace je samozřejmě rovněž zdarma.

Platit můžete nejen kartou, ale také bezkontaktní formou pomocí svého mobilního telefonu či chytrých hodinek. Banka podporuje platby Google Pay a Apple Pay, stejně jako Fitbit Pay nebo Garmin Pay.

Kontokorent

K mKontu si můžete otevřít mRezervu, což není nic jiného, než klasický kontokorent, tedy možnost jít na svém účtě “do mínusu”, půjčovat si peníze banky a opětovně je tam z výplaty zase vracet. Pokud chcete mít pouze malou rezervu do 1000 Kč, stačí si založit mRezervu Mini, která je nejen zcela zdarma, ale neplatíte ani za peníze vyčerpané do této částky.

Mbank Kontokorent

mRezerva, tedy kontokorent, má vedení i zřízení bez poplatků. Platíte pouze úrok z vyčerpané částky a splácení probíhá automaticky, z vašeho účtu, tedy mKonta.

O mRezervu může požádat stávající i nový klient banky, a to pohodlně – online.

mSpoření

Mbank Bezny Ucet Sporeni

mSpoření se dá založit k mKontu, a to opět zcela zdarma. Je na něm zhodnocení podle aktuálních tabulek a spoříte si na něj s každou vaší platbou automaticky drobnou částku z vašeho mKonta. Spořit se na tomto účtu dá hned třemi způsoby – můžete si nastavit odkládání pevné částky, určitého procenta z každé platby nebo tuto částku zaokrouhlit. Na účtu si můžete nastavit i cíle, které pojmenujete podle sebe. Tak můžete spořit i na více cílů najednou. 

Drobné částky na spoření se počítají z výběrů v bankomatu, při platbách kartou v obchodech i z převodů vedených z vašeho účtu (mKonta).

Poplatky
Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Poplatek za výběr z bankomatu (vlastní banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu (cizí banka)
  • Poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí
  • Poplatek za odchozí a příchozí platby
  • Poplatek zahraniční platba odchozí
  • Poplatek zahraniční platba příchozí
8.3/10

Založení i vedení mKonta je zcela zdarma bez jakýchkoli podmínek. Podmínku najdete jen u výběrů z bankomatu. Ty jsou sice zdarma, a to jak při výběrech v České republice, tak v zahraničí, ale pouze nad částku 1500 Kč. Za odchozí a příchozí platby, ani za založení, změnu nebo zrušení trvalého příkazu, inkasa či SIPA nic neplatíte.

Mbank Bezny Ucet Poplatky

Zdarma jsou také zahraniční SEPA platby v eurech. Za ostatní zahraniční platby už však zaplatíte. Při příchozí zahraniční platbě je to poplatek 100 Kč, u odchozí zahraniční platby pak 0,5 % z posílané částky, minimálně však 300 Kč.

Poplatek za výběr z bankomatu (vlastní banka)
Banka si účtuje/neúčtuje poplatek za výběr z bankomatů své společnosti
zdarma
Poplatek za výběr z bankomatu (cizí banka)
Banka si účtuje/neúčtuje poplatek za výběr z cizích bankomatů - jiných bank
zdarma
Poplatek za výběr z bankomatu v zahraničí
Banka si účtuje/neúčtuje poplatek za výběr z bankomatů v cizině
zdarma
Poplatek za odchozí a příchozí platby
Banka si účtuje/neúčtuje poplatky za to, že klientovi chodí na jeho účet příchozí platby, nebo že odesílá platby odchozí.
zdarma
Poplatek zahraniční platba odchozí
Kolik si banka účtuje za příchozí platbu ze zahraničí
100 Kč
Poplatek zahraniční platba příchozí
Kolik si banka účtuje za odeslání platby do zahraničí - na zahraniční účet
0,5 % z příchozí částky (min. 300 Kč)

mKonto představuje jednoduchý a praktický osobní účet, který je zdarma a nebudete tak bance platit žádné zbytečné poplatky. Nevýhodou je, že neumožňuje založit v rámci jednoho účtu i erový nebo dolarový účet. Má však šikovou platební kartu, se kterou získáte při výběru z bankomatu v zahraničí výhodný kurz. Výhodou je i mRezerva Mini, na které neplatíte ani za úroky, ani za vedení kontokorentu a také mSpoření, na které si můžete ukládat drobné částky ze svých plateb.

Doporučujeme Doporučujeme

Nenabízí mKonto služby, které k běžnému účtu potřebujete, nebo byste si raději porovnali i nabídky ostatních bankovních ústavů? Provedete to rychle a snadno. Stačí nahlédnout na celé naše srovnání bankovních účtů, popř. pročíst ostatní recenze.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!