mBank Kreditní karta Recenze mBank Kreditní karta Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 10. 2. 2023

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

mBank nabízí kreditní karty rovnou ve třech variantách. Sjednat si u nich můžete klasickou mKreditku, mKreditku Plus, která se vyplatí lidem, kteří více platí kartou nebo hodně cestují a pak mKreditku e-Shop, která zvýhodňuje především klienty nakupující a platící kartou v e-shopech. S kreditkami od mBank můžete využívat odměny a bonusy v programu Můj Mastercard, získávat zpět 1 % z platby mobilem či chytrými hodinkami, popř. z platby kartou na internetu, využít výhodná pojištění, která jsou u některých kreditních karet automaticky a zdarma, nebo si je lze sjednat zvlášť, za výhodné ceny. K dispozici je cestovní pojištění, pojištění schopnosti splácet, právní asistence, pojištění zakoupeného zboží atd.

Celkové skóre 9.2/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Maximální výše úvěru
  • Bezúročné období
  • Minimální splátka
  • Úroková sazba
  • Sjednání online
  • Vedení karty zdarma
  • Výběr z bankomatu zdarma
  • Výběr z bankomatu v cizině
  • Cashback/Payback
  • Pojištění zboží/nákupu
  • Slevy ve vybraných obchodech
  • Zvýhodněné vstupy do letištních salónků
  • Možnost sjednat cestovní pojištění
  • Pojištění schopnosti splácet
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
9.2/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 6x Přidat hodnocení
2/5
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Maximální výše úvěru
  • Bezúročné období
  • Minimální splátka
  • Úroková sazba
  • Sjednání online
8/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Vedení karty zdarma
  • Výběr z bankomatu zdarma
  • Výběr z bankomatu v cizině
8.6/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Cashback/Payback
  • Pojištění zboží/nákupu
  • Slevy ve vybraných obchodech
  • Zvýhodněné vstupy do letištních salónků
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 2 parametrů:
  • Možnost sjednat cestovní pojištění
  • Pojištění schopnosti splácet
10/10

Výhody

  • 1 % zpět z platby mobilem nebo chytrými hodinkami
  • 1 % zpět z internetových plateb
  • První 3 měsíce bez poplatku za vedení
  • Výběry z bankomatu nad 1500 Kč zdarma

Nevýhody

  • 3 varianty kreditní karty - každá má své výhody, které se liší - pokud chcete více výhod, museli byste mít více typů kreditních karet

Důležité parametry
Celkové skóre 8/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Maximální výše úvěru
  • Bezúročné období
  • Minimální splátka
  • Úroková sazba
  • Sjednání online
8/10

Mbank Kreditni Karty

mBank nabízí rovnou tři varianty kreditních karet – mKreditka, mKreditka Plus a mKreditka e-Shop. Vybrat si tak můžete tu, která vám bude nejlépe vyhovovat na základě toho, k čemu ji chcete využívat. Nevýhodou však je, že pokud byste chtěli využít z každého typu jen některé výhody, museli byste si pořídit všechny. A to už by se nemuselo finančně vyplatit, nehledě na komplikaci, která by se mohla vyskytnout při žádosti o kreditní kartu z hlediska dostatečně vysokých příjmů. Proto doporučujeme raději vybrat jen jednu, která bude mít nejvíce výhod, jež budete aktivně využívat. Při aktivním využívání kreditních karet od mBank totiž budete platit minimum, někdy vůbec nic, za vedení kartového účtu apod.

Maximální výše úvěru
Maximální částka, na kterou vám banka sjedná revolvingový úvěr ke kreditní kartě.
150.000 Kč (500.000 Kč - mKreditka Plus)
Bezúročné období
Počet dní, během kterých můžete vypůjčenou částku z kartového úvěru vrátit bez úroků.
54 dní
Minimální splátka
Minimální částka, kterou si bude banka strhávat z vašeho účtu, aby splatila část vyčerpaného revolvingového úvěru na vaší kreditní kartě.
3 % (minimálně 50 Kč)
Úroková sazba
Výše úrokové sazby na kreditní kartě
23,80 %
Sjednání online
Kreditní kartu je/není možné sjednat online
Ano

Maximální výška revolvingového úvěru u kreditních karet od mBank je 150.000 Kč. Pokud si ale sjednáte mKreditku Plus, můžete si sjednat až 500.000 Kč. Všechny tři varianty mají bezúročné období až 54 dní a první tři měsíce nebudete nic platit za vedení karty. V následujících měsících pak záleží na obratu, který kreditní kartou uděláte. 

Mbank Kreditni Karty

Minimální splátka u všech tří variant kreditních karet od mBank je 23,80 %, což není úplně výhodný úrok -některé banky nabízí kolem 13 %, ale pokud využijete bezúročné období a stihnete ve lhůtě do 54 dní celý půjčený objem vždy vrátit, nebudou se vám úroky účtovat. 

Minimální splátka na všech kartách – v případě, že nestihnete bezúročné období, činí 3 % z aktuální vyčerpané částky plus úrok. Minimálně však zaplatíte 50 Kč plus úrok. 

Kreditní karty od mBank se dají sjednat pohodlně online, po telefonu nebo na pobočce. Pokud zvolíte telefon nebo online sjednání, můžete se dále rozhodnout, zda smlouvy ke kartě podepíšete na pobočce, nebo si je necháte zaslat poštou/kurýrem. 

Poplatky
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Vedení karty zdarma
  • Výběr z bankomatu zdarma
  • Výběr z bankomatu v cizině
8.6/10

Jak už jsme zmínili výše, kreditní karty od mBank mají první 3 měsíce vedení zdarma. Poté záleží na tom, jak velký objem kartou uděláte. 

Mbank Kreditni Karty Poplatky

mKreditka stojí 29 Kč měsíčně, ale pokud uděláte objem alespoň 1000 Kč měsíčně, budete mít daný měsíc vedení zdarma. mKreditka Plus má vedení za 49 Kč a zdarma jej budete mít při měsíčním obratu alespoň 4000 Kč. mKreditka e-Shop pak má vedení účtu za 39 Kč a zdarma při obratu alespoň 2000 Kč.

Vedení karty zdarma
Ne
Výběr z bankomatu zdarma
Ano (pouze mKreditka)
Výběr z bankomatu v cizině
Ano

Výběry z bankomatu jsou účtované, ale pokud si vyberete mKreditku a budete s ní vybírat vždy více než 1500 Kč, budete mít zdarma jak výběr z bankomatů po celé České republice, tak v zahraničí. 

mKreditka Plus a mKreditka e-Shop si pak účtují za výběr z bankomatu 1 % z vybírané částky, minimálně však 49 Kč. U těchto dvou typů karet je tedy nejvýhodnější, když s nimi budete především platit v obchodech a na internetu. Ostatně mají k tomu uzpůsobené i bonusy, díky nimž za platbu kartou získáváte peníze zpět. Na to se podíváme níže.

Výhody ke kartě
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Cashback/Payback
  • Pojištění zboží/nákupu
  • Slevy ve vybraných obchodech
  • Zvýhodněné vstupy do letištních salónků
10/10

Mbank Kreditni Karty Vyhody Bonusy

Kreditní karty od mBank poskytují řadu výhod, slev a bonusů pro své klienty. Každá z karet však má tyto výhody jiné. Je proto nutné vybírat variantu kreditní karty podle toho, co nejvíce využijete. Pojďme se podívat na jednotlivé kreditní karty podrobněji.

Cashback/Payback
Kreditní kartou je možné vybrat peněžní hotovost v obchodě na pokladně poté, co jste kartou zaplatili nákup./ Platba kreditní kartou vám vrací určitou částku (v procentech) z nákupu zpět na kartový účet/na spořící účet apod.
Ano
Pojištění zboží/nákupu
Karta zahrnuje/nezahrnuje automaticky a zdarma pojištění zboží - tzv. ochrana spotřebitele, prodloužená záruka na zboží atd.
Ano
Slevy ve vybraných obchodech
Vlastník kreditní karty má možnost využívat speciální odměny a slevy v programu výhod.
Ano
Zvýhodněné vstupy do letištních salónků
Prémiové kreditní karty umožňují využívat zdarma nebo se slevou vstup do salónku na letišti (v ČR i ve světě).
Ano (mKreditka plus)

mKreditka

Mezi výhody mKreditky patří už zmíněné výběry z bankomatu nad 1500 Kč zdarma. Dále můžete využívat výhod a odměn v programu Můj Mastercard a samozřejmě máte k dispozici 54 dní bezúročného období s možností 100 % automatické splátky zdarma. Nemusíte tak myslet na to, do kdy je potřeba půjčený obnos vrátit, aby se vám poplatek neúčtoval. Banka si stahuje potřebnou částku z vašeho účtu sama, ovšem za předpokladu, že tam bude k dispozici dostatek peněz. 

Další výhody tento typ kreditní karty nemá, kromě toho, že vám umožní vytvořit finanční rezervu do výšky 150.000 Kč. 

mKreditka Plus

mKreditka Plus už poskytuje výhod výrazně více. Snad nejlákavější je vrácení 1 % z vašich plateb zpět na spořící účet mSpoření, které si rovněž můžete založit u mBank. Je však potřeba, abyste tuto platbu uskutečnili svým mobilním telefonem nebo chytrými hodinkami. 

Mbank Mkreditka Plus

K mKreditce Plus dále máte pojištění nákupu zdarma. Toto pojištění zahrnuje přepravu zboží, garanci nejnižší ceny a prodloužení záruky na zakoupené zboží. 

Zdarma získáte také asistenční služby včetně právní asistence. To se dá využít ve chvíli, kdy dojde k nějaké havárii ve vaší domácnosti, nebo se porouchá nějaký spotřebič v domácnosti. 

To však nejsou zdaleka všechny výhody, které vám mKreditka Plus poskytuje. Získáte také odměny a výhody v rámci programu Můj Mastercard, zvýhodněné vstupy do letištních salonků Mastercard, a to v Praze, ve Vídni nebo v Bratislavě. 

Samozřejmostí je pak opět 54 dní bezúročného období, automatická 100 % splátka zdarma, bezkontaktní platby a internetové či mobilní bankovnictví. 

mKreditka e-Shop

mKreditka e-Shop zvýhodňuje především nákupy na internetu a platbu v intenretových obchodech touto kartou. Vrací 1 % z platby v e-shopu na mSpoření, které si rovněž v mBank můžete založit. Kromě toho poskytuje opět výhody a odměny v programu Můj Mastercard a zajistí pojištění zneužití karty zdarma. 

Mbank Mkreditka Eshop

Opět můžete využít bezúročné období 54 dní a možnost automatické 100 % splátky zdarma a pokud budete chtít zdarma i vedení kartového účtu, bude potřeba zaplatit kartou alespoň 2000 Kč měsíčně.

Zvýhodněné služby s kreditní kartou

Vedle výše zmíněných služeb a pojištění, která jsou k vybraným kartám automaticky a zdarma, si můžete sjednat i další druhy pojištění. V naší tabulce jsme zmínili cestovní pojištění a pojištění schopnosti splácet, které více rozvedeme níže. Zmíníme také další typy pojištění, které si lze přes mBank ke kreditním kartám sjednat.

Cestovní pojištění Ne Ne

Cestovní pojištění ke kreditním kartám od mBank má opět několik variant. Ke všem třem je možné sjednat osobní cestovní pojištění s poplatkem 35 Kč měsíčně. K mKreditce a k mKreditce e-Shop si můžete sjednat výhodné cestovní pojištění pro celou rodinu, za poplatek 60 Kč měsíčně. mKreditka Plus pak nabízí rodinné cestovní pojištěné Gold za poplatek 75 Kč. Více informací o všech pojištění najdete na webových stránkách banky. Vždy vám však umožní cestovat bezpečně bez rizika, že budete platit za lékařské ošetření v zahraničí. Nemusíte si pak sjednávat cestovní pojištění při svých výletech a dovolených zvlášť, nemusíte na ně myslet – vždy jsou k dispozici a za poměrně výhodnější cenu.

Pojištění schopnosti splácet Ne Ne

Pojištění schopnosti splácet se dá ke kreditním kartám od mBank sjednat buď ve variantě základní nebo komplexní. První varianta stojí 0,29 % z dlužné částky na konci zúčtovacího období, druhá pak 0, 49 % z aktuální výše dlužné částky. 

Základní pojištění vám pokryje splátky na kreditní kartě, popř. doplatí celou dlužnou částku, a to v případě smrti, invalidity III. stupně a pracovní neschopnosti. Komplexní varianta pak pokryje totéž, ale můžete jej využít i v případě ztráty zaměstnání.

Další pojištění výhodně ke kreditním kartám od mBank Ne Ne

Vedle výše uvedených pojištění si můžete sjednat také pojištění identity online, která vás bude stát u mKreditky a mKreditky Plus 58 Kč měsíčně a u mKreditky e-shop pak 29 Kč měíčně. 

Pojištění nákupu, které za vás vyřeší pojištění nejnižší ceny, pojištění záruky a pojištění přepravy zboží je automatické a zdarma u mKreditky Plus. Můžete si jej však sjednat i k ostatním typům kreditních karet, za poplatek 38 kč. 

A součástí mKreditky Plus je zdarma i asistence včetně pojištění spotřebitelské právní ochrany. K ostatních typům kreditních karet si jej sjednáte za poplatek 42 Kč měsíčně.

Doporučujeme Doporučujeme

Nevyhovují vám odměny a bonusy na kreditních kartách od mBank, nebo se vám nezdají poplatky příliš výhodné? Podívejte se, co nabízí u svých kreditních karet ostatní banky. Porovnejte jednotlivé parametry v tabulce našeho Srovnání kreditních karet a přečtěte si i ostatní recenze. Snáze tak vyberete tu pravou kreditku přesně pro vás.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

mBank Kreditní karta zkušenosti a recenze zákazníků

1 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Dobrý den, opravdu je automatické splacení zdarma? Chystal jsem se sjednat, ale ve formuláři je měsíční poplatek 29Kč u mKreditky e-shop

Hodnocení - 3
Michal
12 května, 2024