Kooperativa Povinné ručení Recenze Kooperativa Povinné ručení Recenze

Vydáno: 20. 9. 2022

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

Povinné ručení od Kooperativy je nastaveno opravdu chytře. Klienti si mohou vybírat tarif podle toho, na kolik chtějí pojistit. Maximální limity začínají na 35 milionech a končí na 200 milionech. U vyšších tarifů jsou sice nějaké bonusy a připojištění navíc, ale není jich mnoho. Klient si tak může k tarifu přidat připojištění podle své volby a neplatí za něco, co nechce, nebo nevyužije. Kooperativa nabízí bohatý výběr připojištění, přičemž nás zaujalo především připojištění právní pomoci a pojištění nezaviněné nehody.

Celkové skóre 9.8/10 se skládá z hodnocení všech 15 parametrů:
  • Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
  • Minimální limit krytí
  • Maximální limit krytí
  • Asistenční služby v ceně nejlevnějšího tarifu
  • Možnost vybrat frekvenci plateb
  • Platnost pojištění
  • Sjednání online
  • Osobní vozy
  • Motocykly
  • Nákladní automobily
  • Ostatní
  • Úraz spolujezdce
  • Pojištění skel
  • Střet nebo poškození zvířetem
  • Poškození živlem
Hodnocení redakce
hodnoceno 15 parametrů
9.8/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 12x Přidat hodnocení
1.5/5
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
  • Minimální limit krytí
  • Maximální limit krytí
  • Asistenční služby v ceně nejlevnějšího tarifu
  • Možnost vybrat frekvenci plateb
  • Platnost pojištění
  • Sjednání online
9.3/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Osobní vozy
  • Motocykly
  • Nákladní automobily
  • Ostatní
10/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Úraz spolujezdce
  • Pojištění skel
  • Střet nebo poškození zvířetem
  • Poškození živlem
10/10

Výhody

  • Vyřeší i nezaviněnou nehodu
  • Asistenční služby i v ceně základního tarifu
  • Výběr tarifů dle výše maximálního limitu pojištění
  • Rychlé a pohodlné online sjednání

Nevýhody

  • Při online sjednání vám aplikace nabídne pouze tři možné varianty. Pokud chcete jiný limit pojištění - jinou variantu, je nutné spojit se s klientskou linkou a nechat sjednat si pojištění na míru.

Důležité parametry
Celkové skóre 9.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
  • Minimální limit krytí
  • Maximální limit krytí
  • Asistenční služby v ceně nejlevnějšího tarifu
  • Možnost vybrat frekvenci plateb
  • Platnost pojištění
  • Sjednání online
9.3/10

Pojišťovna Kooperativa poskytuje chytře nastavitelné povinné ručení, které můžete sjednat online. Líbí se nám hlavně bohatá varianta tarifů, které nejsou sice nijak pojmenované, ale vybíráte si je podle toho, jak vysoký chcete mít maximální limit na škodné události. Nejnižší limit je 35 milionů a nejvyšší pak 200 milionů. Postupným navyšováním limitu se zvyšuje i počet služeb – pojištění a připojištění, které v tarifu máte.

Kooperativa Povinne Ruceni

V ceně i toho nejnižšího tarifu jsou asistenční služby, které jsou k dispozici nonstop a pomohou vám jak v případě havárie, tak v případě poruchy na voze. Výhodou tohoto povinného ručení je, že za vás vyřeší spolu s pojišťovnou viníka i nehodu, kterou jste nezavinili. Jinak vám do pojištěného limitu standardně zajistí zaplacení škod v případě, že svým vozem způsobíte dopravní nehodu a škodu na majetku či zdraví. Pokud zvolíte tarif na limit do 70 milionů, získáte automaticky i pojištění řidiče a zajímavou možností je i havarijní připojištění Totálka, kdy můžete pojistit i starší vůz na riziko velké škody.

Povinné ručení od Kooperativy platí jak po České republice, tak v dalších státech Evropy. Výčet těchto států najdete na své zelené kartě, tudíž si můžete kdykoliv zkontrolovat, zda pojištění platí i v místě, kam zrovna jedete.

Ilustrační cena (Škoda Fabia 1.2) cena se může lišit
Vzorová cena, která se může lišit. Příklad je vypočítaný pro Škoda Fabia 1,2 51 KW 2019, věk pojistitele: 37, Město: Kladno.
3 185 Kč/rok
Minimální limit krytí
Nejnižší limit pro krytí škod na majetku a zdraví, který pojišťovna umožňuje sjednat.
35 milionů
Maximální limit krytí
Nejvyšší limit pro krytí škod na majetku a zdraví, který pojišťovna umožňuje sjednat.
200 milionů
Asistenční služby v ceně nejlevnějšího tarifu
Ke každému tarifu, i k tomu nejnižšímu, pojišťovna poskytuje základní asistenční služby, které pomohou v případě havárie.
Ano
Možnost vybrat frekvenci plateb
Povinné ručení lze platit ročně, pololetně či čtvrtletně.
Ano
Platnost pojištění
Kde všude platí sjednané povinné ručení - obvykle základní varianta pojišťuje na území České republika a rozšířené pak i na státy EU
ČR a Evropa
Sjednání online
Povinné ručení je možné sjednat online přímo na webových stránkách pojišťovny.
Ano

Tarify povinného ručení Kooperativa

Jak už jsme zmínili, pojišťovna Kooperativa umožňuje vybrat si hned z několika tarifů, podle toho, na jakou výši škod chcete mít své vozidlo pojištěno. Musíme upozornit, že tento výběr je daleko bohatší, než u konkurenčních pojišťoven, kde je obvykle buď jeden tarif a k tomu si volíte další připojištění, popř. máte výběr ze tří pevně nastavených tarifů.

Kooperativa Povinne Ruceni Tarify

U Kooperativy máte mnohem volnější možnost rozhodování. Má to však malý háček. Ve chvíli, kdy budete sjednávat pojištění online, vám po načtení parametrů vašeho vozu a na vaše rodné číslo učiní nabídku pouze tří variant. Pokud byste chtěli pojistit na jiný limit, než který vám sami navrhnou, je potřeba kontaktovat klientskou linku a sjednat si přes ni pojištění na míru.

Nejnižší možný tarif je pojištění limitu do 35 milionů. Zahrnuje pouze základní pojištění proti újmě na zdraví a škodách na majetku. Součástí jsou asistenční služby v základní variantě, tak jako k ostatním tarifům.

Tarif s limitem do 70 milionů má navíc pojištění řidiče. Ideální je podle nás pojištění minimálně na 50 milionů, což je varianta, kterou Kooperativa nenabízí. Líbí se nám však varianta s limitem do 100 milionů, která kromě pojištění řidiče řeší i nezaviněnou nehodu a pojištění Výmol. To však pouze ve chvíli, kdy si k povinnému ručení sjednáte i havarijní pojištění. 

Tarify s limity pojištění na 150 a 200 milionů obsahují stejné pojištění, jako na 100 milionů, ale navíc je jako benefit garance ceny na 3 roky, což je jistě výhodné, jelikož ceny automobilů v čase rychle klesají. Pokud by pak došlo k totální havárii a tento benefit by u pojištění nebyl, nemusel by klient dostat dostatek peněz na nový vůz.

Benefity a slevy u povinného ručení Kooperativa

Kooperativa Povinne Ruceni Bonusy

I když v naší tabulce uvádíme ilustrační cenu povinného ručení, v našem případě počítané na Škodu Fabia s obsahem 1.2, mohou se ceny pojištění výrazně lišit. Ovlivňovány jsou totiž mnoha aspekty. Záleží na tom, jaký máte druh vozidla a jak je staré, jaký má objem a výkon motoru, ale také na tom, kolik je vám let a kde bydlíte. Dále pojišťovna sleduje předchozí dobu pojištění a zda jste měli bezeškodní průběh. To jsou samozřejmě informace, které při výpočtu zohledňuje každá pojišťovna, nejen Kooperativa. U Kooperativy však můžete získat 50 % slevu za jízdu bez nehod a dalších 6 % slevu v případě, že u nich máte i jiná pojištění.

Jaká vozidla je možné pojistit
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Osobní vozy
  • Motocykly
  • Nákladní automobily
  • Ostatní
10/10

Kooperativa Povinne Ruceni Druhy Vozidel

Povinné ručení od Kooperativy si můžete založit na osobní automobil, motocykl, ale i na nákladní auto a další typy vozidel. Typ vozidla vyberete ihned při online sjednání pojištění a dále už pak postupujete podle toho, jak vás aplikace naviguje. Je to rychlé a jednoduché a získáte tak přesně to, co pro své vozidlo potřebujete.

Osobní vozy
Ano
Motocykly
Ano
Nákladní automobily
Ano
Ostatní
Přívěsný vozík, taxi, dodávka, čtyřkolka atd.
Ano

Volitelná připojištění
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Úraz spolujezdce
  • Pojištění skel
  • Střet nebo poškození zvířetem
  • Poškození živlem
10/10

Už jsme zmínili, že i Kooperativa v rámci povinného ručení poskytuje řadu připojištění. Narozdíl od jiných pojišťoven je nemá pevně vložené do vybraných tarifů, ale umožňuje klientům přidat si je k vybranému tarifu podle potřeby. To se nám líbí, protože klient pak má svobodnou volbu a u výběru tarifu ho tolik neomezuje výběr připojištění – může se rozhodovat pouze podle výše pojistných limitů.

Kooperativa Povinne Ruceni Doplnkova Pripojisteni

V naší tabulce najdete nejčastější a nejpožadovanější druhy připojištění, které by podle nás měla nabízet každá pojišťovna. Je to připojištění úrazu spolujezdce, pojištění skel, připojištění střetu se zvěří a poškození živlem, např. kroupy nebo velkou vodou. Všechna tato připojištění pojišťovna Kooperativa nabízí. K tomu však ještě řadu dalších.

Úraz spolujezdce
Pojistí na úrazovou složku celou posádku vozu. Může do ní být zahrnut i řídit, nebo může mít sjednané pojištění zvlášť.
Ano
Pojištění skel
Pojištění čelního skla, popř. pojištění ostatních skel ve voze
Ano
Střet nebo poškození zvířetem
Pojištění proti sražení srny, divočáka apod.
Ano
Poškození živlem
Pojištění proti poničení vozu krupobitím, záplavou atd.
Ano

Další možná připojištění

Kooperativa k základním připojištěním umožňuje uzavřít i rozšířenou asistenci, připojištění Totálka, kterou jsme zmiňovali již výše, stejně jako pojištění nezaviněné nehody. Pokud si zvolíte tarif s nižším limitem plnění, jenž neobsahuje tato připojištění automaticky, můžete si je nastavit k pojištění zvlášť.

Připojistit lze i náklady na náhradní vozidlo, když je to vaše po nehodě nepojízdné, pojištění výmolu a pojištění poškození či odcizení zavazadel z automobilu. Zajímavým připojištěním je pak pojištění právní ochrany. To se leckdy hodí, když dojde ke komplikacím s řešením nehody a nevíte si rady.

Pojišťovna Kooperativa má podle nás jedno z nejlépe nastavených povinných ručení. Líbí se nám, že tarify jsou rozdělené především podle výše limitů na škody a když už mají nějaký bonus navíc, není jich mnoho. Klienti si pak mohou tarif doplnit připojištěním, které si vyberou podle svých preferencí. Platí tak skutečně jen za to, co využijí.

Zajímavé nám přijde připojištění na nezaviněnou nehodu, které hradí 100 % škody i při nehodě, kterou nezavinil pojistník. Někdy je komunikace s pojišťovnou viníka složitá a zdlouhavá. Takto má klient jistotu, že peníze za své škody dostane vždy a co nejdříve je to možné.

Co nám však nevyhovuje, je navržení pouze tří limitových variant ve chvíli, kdy pojištění sjednáváte online. Kdo si nevybere z navržené nabídky, musí volat na klientskou linku a požadovat povinné ručení na míru.

Doporučujeme Doporučujeme

Zaujalo vás povinné ručení od Kooperativa, ale přesto byste měli rádi porovnání s dalšími pojišťovnami? Podívejte se na celé naše srovnání povinného ručení a vyberte si to, které sedne nejlépe vám i vašemu vozu.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Kooperativa zkušenosti a recenze zákazníků

1 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Povinné ručení jen na ,,jedenáct měsíců“ ,toho jsem si všiml až ted‘ po třech letech,proto budu měnit pojišťovnu.Sledujte prosím dobu pojišťení u pojistitele!

Hodnocení - 3
Radomil Kvíz
19 září, 2023