Kooperativa Cestovní pojištění Recenze Kooperativa Cestovní pojištění Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 30. 11. 2022

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

Cestovní pojištění Kolumbus od Kooperativy je určeno na krátkodobé zahraniční cesty a nabízí se ve dvou variantách – Klasik a Plus. Vyšší varianta vám zajistí léčebné výlohy až do 100 milionů korun. Součástí tarifů jsou zdarma asistenční služby, Travel Asistent a Covid Assistance. K základním tarifům můžete vybrat ještě z několika balíčků praktických připojištění – např. aktivní sporty, úraz, odpovědnost, zavazadla atd. Cestovní pojištění Kolumbus vás automaticky pojistí na rekreační sportování, ale je možné při online sjednání zakliknout variantu pro aktivní sporty (např. lyžování nebo sjíždění řeky na kajaku) nebo organizované sporty pro skupiny lidí, kteří jedou na závody, soutěže apod. Online sjednání je rychlé a jednoduché a dá se udělat jak pro jednotlivce, tak i pro celou rodinu nebo skupinu osob najednou.

Celkové skóre 8.3/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Rodinné pojištění
  • Výška pojistného limitu léčebných výloh
  • Možnost připojištění adrenalinových sportů
  • Možnost pojištění domácích mazlíčků
  • Asistenční služba v ceně
  • Sjednání online
  • Česká republika
  • Evropa
  • USA a Kanada
  • Celý svět
  • Akutní zubní ošetření
  • Trvalé následky úrazu
  • Úrazové pojištění - denní odškodné
  • Odškodné za pobyt v nemocnici
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
8.3/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 3x Přidat hodnocení
2/5
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rodinné pojištění
  • Výška pojistného limitu léčebných výloh
  • Možnost připojištění adrenalinových sportů
  • Možnost pojištění domácích mazlíčků
  • Asistenční služba v ceně
  • Sjednání online
7.5/10
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Česká republika
  • Evropa
  • USA a Kanada
  • Celý svět
10/10
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Akutní zubní ošetření
  • Trvalé následky úrazu
  • Úrazové pojištění - denní odškodné
  • Odškodné za pobyt v nemocnici
7.5/10

Výhody

  • Chytré cestovní pojištění pro jednotlivce i celou rodinu
  • Děti do 6 let jsou k dospělému pojištěny zdarma
  • Nepřetržitá pomoc Travel asistent
  • Proplacení cesty náhradního pracovníka v případě služební cesty
  • Proplácí náklady osobě účastnící se zahraničního pohřbu pojištěného

Nevýhody

  • Nepojišťují domácí mazlíčky
  • Neposkytují denní odškodné na úraz

Důležité parametry
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 6 parametrů:
  • Rodinné pojištění
  • Výška pojistného limitu léčebných výloh
  • Možnost připojištění adrenalinových sportů
  • Možnost pojištění domácích mazlíčků
  • Asistenční služba v ceně
  • Sjednání online
7.5/10

Pojišťovna Kooperativa nabízí několik typů cestovního pojištění. Můžete si zde vybrat dlouhodobé – celoroční cestovní pojištění Kolumbus Abonent, speciální pojištění Covid a pojištění Karanténa. Nás však zajímalo jednorázové cestovní pojištění, které Kooperativa nabízí pod názvem Kolumbus a které jsme otestovali. 

Kooperativa Cestovni Pojisteni Recenze

Cestovní pojištění Kolumbus je možné sjednat rychle a pohodlně online a to ve dvou variantách. Kooperativa nabízí tarify Klasik a Plus, přičemž první tarif vás pojistí do limitu 10.000.000 Kč a druhý do limitu 100.000.000 Kč, což je standardní částka, kterou nabízí většina pojišťoven. 

Kooperativa Cestovni Pojisteni Jednorazove

V ceně tarifu jsou automaticky asistenční služby, které jsou vám k dispozici nonstop a pomohou vám i v případě, že potřebujete řešit pojistnou událost, ale nedorozumíte se v jazyce země, v níž se nacházíte. Asistence pomůže s komunikací i vyřízením pojistné události. Součástí je také Travel Asistent, který vám pomůže se zpožděným letem a také Covid Assistance, díky které okamžitě zjistíte informace o aktuálních opatřeních v souvislosti s nemocí Covid-19. 

Oba tarify cestovního pojištění Kolumbus mají shodná pojištění, ale liší se výší pojistných limitů. K tarifům je možné sjednat i připojištění adrenalinových/rizikových sportů a další balíčky, které se při cestování mohou hodit. Na oba tarify i připojištění se podíváme níže. Pokud byste ale hledali připojištění veterinární péče pro své domácí mazlíčky, které chcete vzít na cestu s sebou, budete hledat marně.

Rodinné pojištění
Pojištění lze vytvořit pro celou rodinu najednou
Ano
Výška pojistného limitu léčebných výloh
Nejvyšší možný limit na léčebné výlohy
100 000 000 Kč
Možnost připojištění adrenalinových sportů
Adrenalinové a extrémní sporty je možné připojistit k základnímu tarifu
Ano
Možnost pojištění domácích mazlíčků
Ne
Asistenční služba v ceně
Ano
Sjednání online
Ano

Tarify cestovního pojištění Kolumbus

Kooperativa Cestovni Pojisteni Porovnani Tarifu

Jak už jsme zmínili, cestovní pojištění Kolumbus se dá sjednat ve dvou tarifech – Klasic a Plus, které se liší pouze výškou pojistných limitů. Jelikož obsahují řadu pojištění, která jiné pojišťovny nenabízí, podíváme se na ně nyní podrobněji.

Tarif Klasik Ne Ne

Tarif Klasik hradí léčebné výlohy do částky 10 milionů korun českých. Do léčebných záloh je zahrnuta doprava do zdravotnického zařízení, ošetření lékaři i problémy, jako je zažívání, nachlazení, alergická reakce nebo menší poranění, léky, které vám lékař předepíše a také hospitalizace. 

Bez limitu jsou zde asistenční služby, Travel Asistent, Covid Assistance, finanční kompenzace za zrušený  let a zprostředkování finanční pomoci – když přijdete o svá zavazadla a finance. Do limitu léčebných výloh pak hradí cestu doprovázející osobě či náhradnímu pracovníkovi ve chvíli, kdy jedete na služební cestu nebo za prací. Stejně tak je do limitu léčebných výloh hrazena cesta osobě, která se jede účastnit zahraničního pohřbu pojištěné osoby a telefonické tlumočení ve chvíli, kdy se sami v cizí zemi z důvodů pojistné události nedomluvíte. 

Na ostatní pojištění už jsou zde samostatné limity – při nemoci Covid-19 jste pojištěni do 3.000.000 Kč, zásah horské služby je hrazen do 500.000 Kč, zubní ošetření do 10.000 Kč, náklady na přepravu při zmeškaném odjezdu do 5000 Kč, pokud dojde ke komplikacím s dopravou kvůli ztrátě či zničení dokladů, jste jištěni do 25.000 Kč. 

Cestovní pojištění Kolumbus hradí i ubytování náhradnímu pracovníkovi nebo doprovázející osobě, a to do 10.000 Kč a stejně tak je to s ubytováním osoby v případě cesty na zahraniční pohřeb.

Tarif Plus Ne Ne

Tarif Plus zahrnuje veškerá pojištění, jako tarif Klasik. Tam, kde limit není omezen, nebo je účtován do výše léčebných výloh, je to stejné, jako u nižšího tarifu. Rozdíl je však v limitu léčebných výloh, který je u tarifu Plus vyšší – do 100 milionů korun. U nemoci Covid-19 je pojištění rovněž 3.000.000 Kč, ale zásah horské služby má limit vyšší – 1 milion korun českých, akutní zubní ošetření je hrazeno do 20.000 Kč, náklady na přepravu při zmeškání odjezdu jsou do 10.000 Kč a při ztrátě či zničení dokladů do 50.000 Kč. Náhradní ubytování všem výše zmíněným osobám (náhradní pracovník, doprovod a účastník pohřbu) je hrazeno do 15.000 Kč.

Volitelná připojištění k cestovnímu pojištění Kolumbus

Kooperativa Cestovni Pojisteni Pripojisteni Rizik

Kromě základních tarifů je možné k cestovnímu pojištění Kolumbus od Kooperativy přidat i další balíčky s volitelným připojištěním. Nabízí jich poměrně hodně. Balíčky Pojištění Covid a Pojištění Karanténa se dají sjednat i zvlášť, ale v době, kdy jsme cestovní pojištění testovali, byly součástí tarifů zdarma. 

Dalším balíčkem je Úraz, majetek, odpovědnost, který zahrnuje úhradu trvalých následků úrazu a hospitalizaci v nemocnici, ale také proplatí případné poškození vašeho i cizího majetku, odpovědnost za škodu na zdraví a proplácí spoluúčast na zapůjčeném vozidle, pokud si jej v zahraničí půjčíte a dojde k nehodě nebo jinému poškození. I u tohoto pojištění si vybíráte z verze Klasik a Plus, přičemž verze Klasik nemusí obsahovat všechny služby/pojištění v balíčku. 

Jedete-li na dovolenou svým vozem, doporučujeme připojistit se balíčkem Asistenční služba Holiday, která vám v případě nehody pomůže. Připojistit se dále dají Storno poplatky a storno zájezdu, sportovní vybavení a také lze sjednat krátkodobé pojištění domácnosti, které ji zajistí po dobu vašeho pobytu v zahraničí. 

Mezi volitelnými balíčky je samozřejmě i Pojištění aktivních sportů. V rámci základních tarifů máte vždy hrazeny rekreační sporty. Pokud se jedná o tzv. rizikové, aktivní či adrenalinové sporty, je už potřeba přidat zmíněný balíček pojištění. Pojišťují také sportovce, kteří jedou na amatérské i profesionální závody. Vždy však doporučujeme, než si připojištění uzavřete, zjistit, zda právě vámi provozovaný sport není ve výjimce, na niž se pojištění nevztahuje. 

Kde pojištění platí
Celkové skóre 10/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Česká republika
  • Evropa
  • USA a Kanada
  • Celý svět
10/10

Cestovní pojištění Kolumbus vás pojistí po celé České republice, po Evropě a ve vybraných státech a také po celém světě. Variantu, která se týká vaší cesty, zakliknete hned na začátku online sjednání cestovního pojištění.

Česká republika
Ano
Evropa
Ano
USA a Kanada
Ano
Celý svět
Ano

Rizika krytí
Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Akutní zubní ošetření
  • Trvalé následky úrazu
  • Úrazové pojištění - denní odškodné
  • Odškodné za pobyt v nemocnici
7.5/10

Cestovní pojištění Kolumbus od Kooperativy vám v rámci obou základních tarifů proplatí i akutní zubní ošetření v zahraničí, jako je vyvrtání kazu, jednoduchá výplň a podobně. U tarifu Klasik je limit do 10.000 Kč, u tarifu Plus je limit do 20.000 Kč. 

Kooperativa Cestovni Pojisteni Rizika

Pokud byste chtěli nadstandardní úrazové pojištění, které vám zaplatí i denní odškodné za úraz, budete se muset obrátit na jinou pojišťovnu. Takové Kooperativa neumožňuje. Můžete si však k základnímu tarifu přidat připojištění, které hradí trvalé následky úrazu a pobyt v nemocnici. Zde záleží na tom, zda již nemáte uzavřeno rizikové pojištění, které by vám trvalé následky či pobyt v nemocnici hradilo. Pak by bylo celkem zbytečné připlácet si balíček navíc. 

Akutní zubní ošetření
Ošetření zubů z důvodů akutní bolesti či úrazu - např. vyražený či ulomený zub, popř. léky na bolest
Ano
Trvalé následky úrazu
Trvalé následky úrazu, který se stal na vámi pojištěné cestě - zpravidla ve formě připojištění, někdy bývá i v ceně vyšších tarifů
Ano
Úrazové pojištění - denní odškodné
Pojištění vám proplatí denní odškodné za úraz, který se vám na cestě stal, po určitou dobu dní, např. 300 Kč/den
Ne
Odškodné za pobyt v nemocnici
Denní odškodné za pobyt v nemocnici - např. 300 Kč /den - někdy jen určitý počet dnů, popř. po celou dobu pobytu v nemocnici. Zpravidla ve formě připojištění, někdy součástí vyšších tarifů
Ano

Jak si sjednat cestovní pojištění Kolumbus online

Sjednání cestovního pojištění Kolumbus online je velmi jednoduché. Na stránkách pojišťovny se prokliknete do online aplikace, kde postupujete intuitivně tak, jak vás aplikace navádí. 

Kooperativa Cestovni Pojisteni Sjednani Online

Nejprve kliknete na počet osob a vyberete, kolik osob chcete pojistit a v jakém věku. Děti do 6 let jsou zdarma, ale je potřeba je označit, aby byly pojištěny. Dále lze vybrat děti do 18 let a mladé lidi do 26 let, a poté dospělé a seniory. U všech variant ihned vidíte věk, na který se pojištění vztahuje. 

Následně vyberete od kdy do kdy cestujete a potřebujete pojištění, a zakliknete, zda jdete do Evropy, konkrétního státu, nebo cestujete po světě. Následně se posunete o krok dále a vidíte nabízené dva tarify Klasik a Plus. Je u nich přesně rozepsáno, jaké limity a pojištění obsahují. Níže pak můžete zakliknout, zda budete na dovolené provozovat jen rekreační sporty, nebo si navýšit pojištění o aktivní nebo dokonce organizované sporty. Níže jsou pak v nabídce balíčky s připojištěním. Vše zaklikáte podle toho, co chcete pojistit a případně v jaké variantě. 

V dolní části stránky pak vidíte celkovou cenu za své pojištění i se slevou za online sjednání. Pokud vám tak bude pojistka vyhovovat, kliknete na “dále” a přejdete k vyplnění údajů o pojistníkovi a pojištěných osobách. 

Online sjednání cestovního pojištění Kolumbus je opravdu rychlé, a to i v případě, že sjednáváte pojištění pro celou rodinu nebo více osob najednou. 

Doporučujeme Doporučujeme

Potřebujete připojistit na cestu i svého domácího mazlíčka, nebo vám chybí v cestovním pojištění Kolumbus něco jiného? Podívejte se na celé naše srovnání cestovního pojištění a vyberte si pojišťovnu, která vám bude lépe vyhovovat.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!