Klik.cz Recenze Klik.cz Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 8. 3. 2023

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

Klik.cz je srovnávač pojištění známý především díky televizním reklamám. Srovnají vám celkem pět druhů pojištění, a u životního pojištění vám nabídnou rovnou konkrétní smlouvu. Spolupracují celkem se 13 pojišťovnami, a můžete si u nich nechat udělat srovnání povinného ručení, havarijního pojištění, cestovního pojištění nebo pojištění nemovitosti a domácnosti. Vedle pojištění umí srovnat také ceny plynu, elektřiny, nejvýhodnější půjčky a nejvýhodnější hypotéky. Jejich cílem je pomoci domácnostem ušetřit na tom, co je nutné mít sjednané a platit se musí (energie), ale i na tom, co si lidé sjednat chtějí – pro lepší bydlení či klidnější život. Jejich nabídka v rámci pojištění sice není tak bohatá, jako u některé konkurence, ale zase srovnávají poměrně velké množství nabídek od různých pojišťoven a ušetřit s nimi rozhodně můžete. 

Celkové skóre 7.5/10 se skládá z hodnocení všech 11 parametrů:
  • Kolik pojišťoven je ve srovnávači
  • Je možné získat cenu bez zadání telefonního čísla
  • Mají vlastní pojišťovací poradnu
  • Počet druhů srovnávaných pojištění
  • Povinné ručení
  • Havarijní pojištění
  • Životní pojištění
  • Pojištění majetku
  • Pojištění nemovitosti
  • Pojištění psa a kočky
  • Cestovní pojištění
Hodnocení redakce
hodnoceno 11 parametrů
7.5/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 3x Přidat hodnocení
5/5
Celkové skóre 6.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Kolik pojišťoven je ve srovnávači
  • Je možné získat cenu bez zadání telefonního čísla
  • Mají vlastní pojišťovací poradnu
  • Počet druhů srovnávaných pojištění
6.5/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Povinné ručení
  • Havarijní pojištění
  • Životní pojištění
  • Pojištění majetku
  • Pojištění nemovitosti
  • Pojištění psa a kočky
  • Cestovní pojištění
8.6/10

Výhody

  • Srovnávají pojištění až od 13 pojišťoven
  • Zaměřeni především na povinné a havarijní pojištění
  • Srovnají i půjčky, hypotéky nebo energie

Nevýhody

  • Menší počet druhů pojištění, které umí srovnat

Rychlé a snadné srovnání i sjednání pojištění online

Důležité parametry
Celkové skóre 6.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Kolik pojišťoven je ve srovnávači
  • Je možné získat cenu bez zadání telefonního čísla
  • Mají vlastní pojišťovací poradnu
  • Počet druhů srovnávaných pojištění
6.5/10

Klik.cz je další srovnávač pojištění, který můžete znát především z chytlavé reklamy. Dokáže porovnat celkem pět druhů pojištění a dalších produktů, jako jsou ceny plynu, elektřiny, půjček nebo hypotéky. My jsme se soustředili především  na jejich srovnání pojištění, kde nabídli o dost méně možností pro srovnání, než konkurence. 

Klik Cz Nabidka Pojisteni

Nabízí srovnání celkem 5 druhů pojištění. Šestým druhem pak je povinné ručení a havarijní pojištění spojené dohromady. U životního pojištění nenabídnou srovnání, ale rovnou pojistnou smlouvu. Spolupracují se třinácti pojišťovnami, mezi které patří jak velké a známé pojišťovny, tak menší. V nabídce srovnání pak může být zajímavé porovnání nejen v cenách, ale i v možnostech, které jednotlivé pojistky nabízí.

Kolik pojišťoven je ve srovnávači
S kolika pojišťovnami srovnávač pojištění spolupracuje. Čím více pojišťoven, tím lepší srovnání. Tím vyšší šance na skutečně nejlevnější pojištění.
13
Je možné získat cenu bez zadání telefonního čísla
Při zadávání parametrů do srovnávače je někdy potřeba zadat e-mail a telefonní číslo, jinak vám srovnání nevygenerují.
Ano (jen někde)
Mají vlastní pojišťovací poradnu
Naskenujete již hotové pojistné smlouvy, odešlete je na srovnávač e-mailem a oni vám je individuálně zkontrolují a zjistí, zda jsou nastaveny správně, popř. nabídnou kvalitnější či levnější alternativu.
Ano
Počet druhů srovnávaných pojištění
Druhy pojištění rozumíme havarijní pojištění, povinné ručení, životní pojištění, pojištění domácnosti/nemovitosti atd.
6

Pokud po vás chce některý srovnávač pojištění kontaktní údaje, považujeme to spíše za mínus. U Klik.cz je to různé. Některé srovnání či nabídku pojištění vám udělají rovnou, bez zadávání údajů, u jiných – např. u cestovního pojištění po nás chtěli e-mail i telefonní číslo. 

Tip Tip

Nenašli jste na Klik.cz srovnání pojištění, které hledáte? Zajímá vás třeba pojištění psa a kočky? Podívejte se na naše srovnání pojištění psa a kočky a přečtěte si jednotlivé recenze. Pomůžeme vám najít to nejlepší.

S jakými pojišťovnami spolupracují

Klik Cz Smluvni Pojistovny

Jak už jsme zmínili, Klik.cz nabízí srovnání pojištění od menších i velkých pojišťoven. V jejich nabídce najdete Kooperativu, ČPP, Generali, Allianz, Uniqa, NN, ale také pojišťovnu Union, Pillow, ČSOB pojišťovnu, Slavii, Maximu, AXA nebo pojišťovnu Direct.

Oblíbená srovnání pojištění
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Povinné ručení
  • Havarijní pojištění
  • Životní pojištění
  • Pojištění majetku
  • Pojištění nemovitosti
  • Pojištění psa a kočky
  • Cestovní pojištění
8.6/10

Zatímco jiné srovnávače mají více druhů pojištění, mezi které spadá i pojištění odpovědnosti, pojištění mazlíčků apod., na Klik.cz srovnáte především havarijní pojištění a povinné ručení, na které se soustředí asi nejvíce. Jako třetí druh pak mají srovnávací kalkulačku, která povinné ručení a havarijní pojištění spočítá obojí najednou. 

Klik Cz Povinne Ruceni

Také pojištění majetku mají rozděleno na pojištění domácnosti a pojištění nemovitosti, tedy stavby jako takové. Pojištění domácnosti pak řeší především havárie uvnitř bytu, nábytek, krádež a vloupání apod. 

U každého druhu pojištění nabízí návrhy od několika pojišťoven. U životního pojištění však nabídnou pouze pojištění od pojišťovny Uniqa. Nemůžeme zde tedy hovořit o nabídce srovnání, ale rovnou o nabídce konkrétní smlouvy. 

Povinné ručení
Ano
Havarijní pojištění
Ano
Životní pojištění
Ano
Pojištění majetku
Ano
Pojištění nemovitosti
Ano
Pojištění psa a kočky
Ne
Cestovní pojištění
Ano
Rychlé a snadné srovnání i sjednání pojištění online

Poměrně velký výběr vám Klik.cz poskytne u srovnání cestovních pojištění. Tam spolupracují s většinou výše uvedených pojišťoven, tudíž je nabídka opravdu bohatá. Nevýhodou však je, že abyste tuto nabídku – srovnání mohli vidět, je nutné nejprve zadat vaše telefonní číslo a e-mail. Může se tak stát, že i když si s nimi nic nesjednáte, budou vám chodit nabídky od Klik.cz do e-mailu apod.

Doporučujeme Doporučujeme

Rádi byste si nechali porovnat nabídky konkrétního druhu pojištění, ale na Klik.cz jste ho nenašli? Podívejte se na celé naše srovnání srovnávačů pojištění a vyberte si takový, který srovnává i méně běžné druhy pojištění.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Klik.cz zkušenosti a recenze zákazníků

1 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Článek je velmi dobrý, uvádí zajímavé podrobnosti o srovnávači. Mně je z toho zřejmé, že jde o zbytečný mezičlánek mezi mnou a pojišťovnou. Pojistky mám dlouhodobě u jedné pojišťovny a kvůli korunovým rozdílům ji určitě nebudu měnit. Pozitivní recenze na webu kliku.cz mi přijdou směšné a nevěrohodné, podobně jako masivní slabomyslná, zavádějící až lživá reklama srovnávače v TV, kde jakýsi kašpárek tvrdí, že ušetříte 6 tisíc, v čem už neříká. U povinného ručení by mi pojišťovna musela hodně doplácet, takže je to jen mystifikace k nalákání lidí.
Za mě by bylo přínosem, kdyby stáhli z TV tu otravnou reklamu (prý „agent s povolením srovnávat“ = vrchol trapnosti) a poskytli radši konkrétní informace, nebo radši ani to ne.
S pozdravem JD

Hodnocení - 5
Jan Dvořák
9 ledna, 2024