Coinmate Recenze Coinmate Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 5. 4. 2023

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

Coinmate je největší česká burza s kryptoměnami, kde se snadno zapojí i začátečníci. Ostříleným investorům bude možná připadat příliš jednoduchá a budou jim zde chybět pokročilé funkce v obchodování, na druhou stranu má velkou výhodu – finanční prostředky můžete na účet u Coinmate vkládat nejen v eurech, ale i v českých korunách. Vklady na účet jsou většinou bez poplatků, za obchodování pak zaplatíte maximálně 0,35 %. Tento poplatek se však může snížit v závislosti na objemu investovaných peněz. Využít se dají dvě obchodní platformy, přičemž jedna z nich je velice jednoduchá a ideální pro začátečníky. Chybí však mobilní aplikace. 

Celkové skóre 3.4/10 se skládá z hodnocení všech 12 parametrů:
  • Počet podporovaných aktiv (kryptoměn)
  • V češtině?
  • Mobilní aplikace
  • Je vklad zdarma
  • Je výběr zdarma
  • Měna účtu
  • Poplatky za obchodování
  • Short sell
  • Swap
  • Future contracts
  • Páka
  • Opce
Hodnocení redakce
hodnoceno 12 parametrů
3.4/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 3x Přidat hodnocení
5/5
Celkové skóre 3.8/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Počet podporovaných aktiv (kryptoměn)
  • V češtině?
  • Mobilní aplikace
3.8/10
Celkové skóre 6.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Je vklad zdarma
  • Je výběr zdarma
  • Měna účtu
  • Poplatky za obchodování
6.5/10
Celkové skóre 0/10 se skládá z hodnocení 5 parametrů:
  • Short sell
  • Swap
  • Future contracts
  • Páka
  • Opce

Výhody

  • Největší česká burza s kryptoměnou
  • V nabídce je 8 kryptoměn
  • Možnost vkladu a výběru v EUR i CZK
  • Burza vyladěná pro české investory
  • Ideální burza pro začátečníky v kryptoměnách

Nevýhody

  • Nelze využít pákový efekt

Ideální burza pro začátečníky v kryptoměnách

Důležité parametry
Celkové skóre 3.8/10 se skládá z hodnocení 3 parametrů:
  • Počet podporovaných aktiv (kryptoměn)
  • V češtině?
  • Mobilní aplikace
3.8/10

Coinmate.io je první čská kryptoměnová burza, která je k dispozici plně v českém jazyce, a to jak na webových stránkách, tak na obchodních platformách. Ty mají celkem dvě a níže si je více představíme. 

Coinmate Upoutavka

Coinmate umožňuje vkládat finanční prostředky jak v eurech, tak v českých korunách. Pro Čechy je to tak velmi výhodné, protože nemusí řešit případný poplatek za směnu peněz. Na této kryptoměnové burze najdete celkem osm kryptoměn, což sice není mnoho, ale i některé světové burzy nabízí stejný počet a přesto se na nich dá dobře vydělat. Na Coinmate najdete kryptoměny Bitcoin, Ethereum, Litecoin, USDT, Cardano, Solana, Ripple a Dash.

Jelikož se nejedná o směnárnu, nýbrž o burzu, nabízí kryptoměny vždy za aktuální ceny a s poměrně výhodným poplatkem. 

Počet podporovaných aktiv (kryptoměn)
Kolik (druhů) kryptoměn zde můžete nakoupit.
8
V češtině?
Burza je v českém jazyce, nebo nabízí možnost se do češtiny přepnout.
Ano
Mobilní aplikace
Burza má mobilní aplikaci, v níž je možné kontrolovat i provádět obchody.
Ne
Tip Tip

Coinmate sice nenabízí velké množství kryptoměn ani obchodních příkazů a funkcí, je však vhodná pro začátečníky, kteří si chtějí kryptoměnu nejprve vyzkoušet v jednoduché obchodní platformě.

Coinmate je česká firma, která zde působí již od roku 2014. Za tu dobu našli obrovské množství spokojených klientů, jejichž počet neustále roste, stejně jako suma investovaných peněz. V současné době pracují na vylepšení obchodních platforem.

Obchodní platformy Coinmate

Coinmate nabízí uživatelům rovnou dvě obchodní platformy, které se liší složitostí i účelem. Je tedy důležité vědět, jak chcete na Coinmate obchodovat. 

První varianta, na kterou se dostanete přes tlačítko Trade, nám přišla zpočátku trochu chaotická a pro úplné začátečníky bude nejspíš poněkud složitá. Jakmile si ale zvyknete a budete vědět, co kde sledovat a hledat, pak nebude problém. 

Na této obchodní platformě se obchoduje pomocí příkazů Limit Order a Market order. Buď si tedy nastavíte cenu, za kterou chcete kryptoměnu nakoupit či prodat, obchodník ji zapíše do tzv. order booku a vy čekáte, až bude někomu vaše nastavená cena vyhovovat a potvrdí vám obchod. 

V druhém případě – Market order nakupujete či prodáváte za aktuálně nejvýhodnější cenu. Funguje to tak, že se objednávka nezapisuje do order book, ale je odeslána na burzu hned, kde se pak spáruje s nejvýhodnější nabídkou. 

Coinmate Nakup Kryptomeny

Své obchody – nákupy i prodeje, popř. zápisy do order book vidíte na pravé straně obrazovky a máte je tak pod kontrolou. 

Pokud hledáte jednodušší variantu a první obchodní platforma vám (především jako začátečníkům) připadá příliš složitá, můžete využít variantu, do níž vstoupíte tlačítky SELL/BUY. Zde můžete jednoduše volit Quick sell nebo Quick buy, podle toho, zda chcete kryptoměny nakoupit nebo prodat. Vyberete si tedy konkrétní kryptoměnu, nastavíte částku, kterou chcete investovat a kliknete na tlačítko Confirm. Není nutné řešit žádné grafy a dumat, zda bude výhodnější Market order nebo Limit order. 

Mobilní aplikace

Co nám na Coinmate chybělo, je mobilní aplikace, ve které se dá obchodovat a kontrolovat obchody kdykoliv je potřeba nebo možnost. Na druhou stranu je fakt, že obchodní platformy jsou v prohlížeči přizpůsobitelné a dá se tak jednoduše provádět kontrolu i obchodní pokyny přímo přes webový prohlížeč. 

Ideální burza pro začátečníky v kryptoměnách

Finance
Celkové skóre 6.5/10 se skládá z hodnocení 4 parametrů:
  • Je vklad zdarma
  • Je výběr zdarma
  • Měna účtu
  • Poplatky za obchodování
6.5/10

Vedení i správa účtu je na Coinmate zcela zdarma. Vklady na účet u Coinmate jsou pro většinu plateb zdarma, především, když vkládáte v českých korunách. Pokud budete vybírat ve fiat, zaplatíte poplatek 1 euro. Transakční poplatek se platí také při výběru kryptoměn do externí peněženky. Jedná se o síťový poplatek, který je brán jako odměna pro těžaře. Není to tedy poplatek, který by si účtovalo Coinmate. 

Coinmate Poplatky

Poplatky za obchodování na Coinmate se pak pohybují od 0,07 % do 0,35 % a jsou závislé na na typu a velikosti/objemu obchodu. 

Pokud zvolíte rychlý nákup a prodej – Quick Trade, budou poplatky nulové. Je však nutné počítat se spreadem. Dá se jednoduše shrnout, že burza si účtuje za každý pokyn poplatek 0,35 %, ale pokud budete řešit velké obchody, můžete mít slevu. Záleží také na tom, zda obchodujete jako Maker nebo Taker. 

Spready na Coinmate se mohou neustále měnit v závislosti na nabídce a poptávce. Jsou však poměrně nízké a obvykle nepřesahují 1 %.

Je vklad zdarma
Ano (vklad v CZK zdarma)
Je výběr zdarma
Ne
Měna účtu
Jaké měny účtu můžete použít ke vkladu/výběru a k obchodování.
CZK, EUR
Poplatky za obchodování
Jak vysoké jsou poplatky za nákup/prodej kryptoměn.
0,07 - 0,35 %

Velkou výhodou Coinmate je možnost vkladu finančních prostředků nejen v eurech, jako je tomu na světových burzách, ale i v českých korunách. 

Vklad je možné provést převodem z účtu nebo pomocí platby GoPay. Převádět lze nejen eura a české koruny, ale také rovnou kryptoměny, které chcete prodat.

Ideální burza pro začátečníky v kryptoměnách

Burza Coinmate slouží především k nákupu a prodeji kryptoměn. Není možné je zde držet, půjčovat, ani využívat pákový efekt, což je škoda, protože může vést k vyšším ziskům, aniž byste museli investovat více svého kapitálu. Na druhou stranu díky tomu, že má k dispozici jen několik jednoduchých pokynů na nákup a prodej, včetně Limit order a Market order, je vhodná pro začátečníky, kteří se v kryptoměnách teprve učí pohybovat a nezahlcuje je tak spoustou příkazů a obchodních možností, ani sledováním grafů.

Doporučujeme Doporučujeme

Přijde vám Coinmate příliš jednoduchý a chybí vám zde pokročilé funkce v investování do kryptoměn? Podívejte se na celé naše srovnání kryptoměnových burz a vyberte si tu, která dokáže splnit vaše požadavky.


Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!