Česká spořitelna Konsolidace půjček Recenze Česká spořitelna Konsolidace půjček Recenze

Hodnotil/a Redakce 5fin.cz

Vydáno: 9. 12. 2022

Aktualizováno: 29 ledna, 2024

Shrnutí recenze

Konsolidace půjček České spořitelny nabízí řadu výhod, které jsou bez poplatku. Je to především možnost snížení, zvýšení nebo odklad splátek. Od 23.7.2022 pak bude zdarma i mimořádná splátka a celkové doplacení úvěru mimo řádný termín. Bez poplatku je i vedení úvěrového účtu a jeho správa. Další výhodou je pojištění schopnosti splácet úvěr, a to hned ve třech možných variantách. Oceňujeme i možnost odstoupit od smlouvy do 30 dnů od uzavření, a odpuštění až 15 splátek, v případě, že je úvěr řádně splácen.

Celkové skóre 7.9/10 se skládá z hodnocení všech 14 parametrů:
  • Úroková sazba
  • Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
  • Minimální výše konsolidované půjčky
  • Maximální výše konsolidované půjčky
  • Minimální doba splatnosti
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení bez poplatku
  • Půjčují se záznamem v registrech?
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Konsolidace více typů produktů
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení půjčky bez poplatků?
Hodnocení redakce
hodnoceno 14 parametrů
7.9/10
Hodnocení uživatelů
hodnoceno 17x Přidat hodnocení
2.2/5
Celkové skóre 7.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Úroková sazba
  • Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
  • Minimální výše konsolidované půjčky
  • Maximální výše konsolidované půjčky
  • Minimální doba splatnosti
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení bez poplatku
7.3/10
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Půjčují se záznamem v registrech?
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Konsolidace více typů produktů
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení půjčky bez poplatků?
8.6/10

Výhody

  • Při řádném splácení vám odpustí až 15 splátek
  • Možnost konsolidace do výše 2,5 mil. bez zajištění
  • Do 30 dnů je možné od smlouvy odstoupit
  • Splátky lze kdykoli snížit nebo zvýšit
  • Konsolidaci půjček lze pojistit třemi typy pojištění

Nevýhody

  • Pokud nedodržíte podmínky smlouvy, nebude vám slibovaný počet splátek odpuštěn. Do (ne)řádného splácení se počítá i případné snížení, zvýšení či odklad splátek.

Možnost konsolidace do výše 2,5 mil. bez zajištění

Důležité parametry
Celkové skóre 7.3/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Úroková sazba
  • Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
  • Minimální výše konsolidované půjčky
  • Maximální výše konsolidované půjčky
  • Minimální doba splatnosti
  • Maximální doba splatnosti
  • Je zřízení bez poplatku
7.3/10

Konsolidace půjček od České spořitelny je velmi flexibilní finanční produkt, který se dokáže dobře přizpůsobit potřebám klienta. Samozřejmě není možné do konsolidace spojit úplně všechny úvěrové produkty, např. hypotéka nebo úvěr na bydlení, ale ostatní produkty, pokud je to jen trochu možné a není to finančně prodělečné, se banka snaží konsolidovat. 

Ceska Sporitelna Konsolidace Pujcek

Konsolidace půjček se dokáže přizpůsobit ekonomické situaci klienta, tudíž si můžete sami zvolit, kolik chcete splácet nebo jak dlouho. Existují však limity, do kterých byste se se svými požadavky měli vejít. Konsolidaci lze splácet minimálně 12 a maximálně 96 měsíců. Podle toho, jakou délku zvolíte, vám pak banka odpustí některé splátky. Abyste viděli, jak se snížení splátek pohybuje v závaznosti na délce splatnosti či výši splátky, doporučujeme vyzkoušet konsolidační kalkulačku na stránkách České spořitelny. 

Ceska Sporitelna Konsolidace Pujcek Kalkulacka

Úroková sazba
RPSN je roční procentuální sazba zahrnující úrokovou sazbu a veškeré poplatky spojené s úvěrem - za vyřízení, za vedení úvěrového účtu, za pojištění atd.
5,5 %
Splátka při 80 000 Kč (splatnost 60 měsíců)
Zjistíte, jak vysoká je splátka u vybrané společnosti při splatnosti 60 měsíců na úvěr 80.000.-
1 800 Kč
Minimální výše konsolidované půjčky
Nejnižší možná částka, kterou můžete konsolidovat/kterou si můžete půjčit.
20 000 Kč
Maximální výše konsolidované půjčky
Nejvyšší možná částka, kterou můžete konsolidovat/kterou si můžete půjčit.
2 500 000 Kč
Minimální doba splatnosti
Nejkratší možná doba, po kterou je možné konsolidaci splácet.
12 měsíců
Maximální doba splatnosti
Nejdelší možná doba, po kterou je možné konsolidaci splácet.
96 měsíců
Je zřízení bez poplatku
Poplatek, který klient zaplatí za vyřízení konsolidace, popř. za načerpání peněz na svůj účet/účty konsolidovaných úvěrů.
Ne (1% z poskytnutého úvěru. Max. 5000 Kč)
Tip Tip
Náš příklad

Abychom mohli porovnat jednotlivé nabídky konsolidace půjček od různých bank, stanovili jsme si příklad - nechali jsme si v kalkulačce konsolidace půjček spočítat, kolik zaplatíme na úrocích a poplatcích při výši půjčky 80.000 Kč a splatnosti 60 měsíců. U České spořitelny nám výše splátky vyšla na 1800 Kč měsíčně bez pojištění schopnosti splácet a RPSN, tedy roční procentuální sazba, do které jsou započítané úroky i poplatky, vyšla na 10,16 %. To v současné ekonomické situaci vychází poměrně dobře.

Při konsolidaci půjček od České spořitelny si můžete půjčit minimálně 20 000 Kč a maximálně 2,5 milionu, a to bez zajištění! Splácet musíte minimálně 12 měsíců a maximální počet splátek je 96 měsíců, což umožňuje splácet konsolidaci půjček i lidem, kteří nemají příliš vysoké příjmy, nebo chtějí platit měsíční splátky co nejnižší. 

Ceska Sporitelna Konsolidace Pujcek Vyhody

Při výběru délky splatnosti a tudíž výše splátky je nutné brát v úvahu, že vám banka navrhne aktuální nejvýhodnější podmínky – tedy délku splatnosti a výši splátky tak, abyste ušetřili co nejvíce peněz a získali co nejvýhodnější úrok. Pokud zvolíte nabídku banky, máte možnost ušetřit až 15 splátek, které vám budou při řádném splácení odpuštěny. 

U podrobných parametrů v kalkulačce konsolidace půjček však vidíte i příklad, kolik zaplatíte na úrocích a RPSN (co je RPSN) v případě, že se se splácením opozdíte, nebo budete žádat odložení splátek, jejich snížení apod. V takovém případě se nejedná o řádné splácení a počet odpuštěných splátek se může změnit. 

Možnost konsolidace do výše 2,5 mil. bez zajištění

Možnosti půjčky
Celkové skóre 8.6/10 se skládá z hodnocení 7 parametrů:
  • Půjčují se záznamem v registrech?
  • Možnost předčasného splacení?
  • Možnost mimořádné splátky?
  • Konsolidace více typů produktů
  • Je možné půjčku navýšit?
  • Je možné půjčku pojistit?
  • Je vedení půjčky bez poplatků?
8.6/10

Pokud máte záznam v registrech dlužníků, s největší pravděpodobností vám Česká spořitelna konsolidaci půjček neudělá. Záleží však na okolnostech – zda už je půjčka, u které váš finanční problém vznikl, zaplacená, jak dlouho jste zapsáni v registru apod. Jedná se zkrátka o individuální přístup banky a proto je vždy dobré nechat si udělat alespoň základní scoring, při kterém vám bankovní poradce rovnou řekne, zda má cenu o konsolidaci půjček žádat – tedy zda je možnost, že bude schválena, či nikoli. 

Ceska Sporitelna Konsolidace Pujcek Poplatky

Půjčují se záznamem v registrech?
Informace, zda vám společnost schválí konsolidaci i v případě negativního záznamu v registrech dlužníků, pokud jste v exekuci nebo máte insolvenci.
Ne
Možnost předčasného splacení?
Banka umožňuje vkládat mimořádné splátky, popř. úvěr předčasně doplatit, pokud možno bez poplatku.
Ano (bez poplatku)
Možnost mimořádné splátky?
Banka umožňuje vkládat mimořádné splátky, popř. úvěr předčasně doplatit, pokud možno bez poplatku.
Ano (bez poplatku)
Konsolidace více typů produktů
Jaké úvěrové produkty je možné v bance či nebankovní společnosti konsolidovat - sloučit do jednoho úvěru.
Ano
Je možné půjčku navýšit?
Konsolidace půjček se dá navýšit o další, neúčelové peníze, při žádosti o konsolidaci.
Ano
Je možné půjčku pojistit?
Společnost umožňuje pojistit konsolidaci pojištěním schopnosti splácet, které vám zajistí, že bude úvěr splácen i když vy přijdete o svůj příjem - z důvodu nemoci, úrazu, úmrtí, ztráty zaměstnání atd.
Ano
Je vedení půjčky bez poplatků?
Účtuje si společnost poplatek za vedení úvěrového účtu, nebo je vedení zdarma?
Ano
Doporučujeme Doporučujeme

Česká spořitelna vám sama navrhne, na jak dlouho a s jakou výší splátky si máte konsolidaci půjček uzavřít, abyste získali nejvýhodnější úrok a bylo vám v případě řádného splácení odpuštěno až 15 splátek. Pokud je to pro vás ekonomicky možné, doporučujeme tuto nabídku využít.

Flexibilita konsolidace půjček od České spořitelny

Jak už jsem zmínila výše, konsolidace půjček od České spořitelny je velmi flexibilní. Umožňuje v případě potřeby půjčku navýšit, snížit i odložit. Vkládat se dají i mimořádné splátky a úvěr můžete také celý předčasně doplatit. V současné době se mimořádná splátka a doplacení úvěru poplatkují. Pokud vám zbývá méně než 1 rok splácení, tedy méně než 12 splátek k doplacení, je poplatek 0,5 %. Pokud vám k doplacení konsolidace půjček zbývá více než 12 měsíců, je poplatek 1 % z doplácené částky. Vždy však zaplatíte maximálně 5000 Kč. Tato cena platí až do 22.7.2022. Ode dne následujícího již bude mimořádná splátka i předčasné doplacení úvěru zdarma, a to až do odvolání bankou. 

Zdarma Česká spořitelna poskytuje vedení úvěrového účtu a také služby odložení splátek či zvýšení/snížení splátek. Poplatek za vyřízení konsolidace půjček je v současné době zdarma, ale od 23.7. 2022 se bude platit 1 % z poskytovaného úvěru, maximálně opět 5000 Kč. 

Možnost konsolidace do výše 2,5 mil. bez zajištění

Konsolidaci půjček od České spořitelny můžete navýšit o další peníze, které si potřebujete půjčit. Důležité je dodržet maximální výšku konsolidačního úvěru a mít dostatečně vysoký příjem, aby vám vyšly splátky. Můžete si tak např. konsolidovat stávající úvěrové produkty ve výši 300.000 Kč a další peníze si půjčit navíc, např. dalších 300.000 Kč. V kalkulačce konsolidace půjček hned vidíte, jaké splátky v případě půjčky na 600.000 Kč budete platit i jaké jsou další podmínky – úroková sazba, RPSN atd.

Pojištění schopnosti splácet úvěr Ne Ne

Ke konsolidaci půjček od České spořitelny si můžete uzavřít pojištění schopnosti splácet úvěr, a to hned ve třech variantách. 

Soubor pojištění standard vás pojistí na pracovní neschopnost, invaliditu 2. stupně a úmrtí. Výše pojištění je 8,8 % z výše vaší pravidelné splátky, a strhává se každý měsíc. 

Soubor pojištění Plus vás opět pojistí na pracovní neschopnost, invaliditu 2. stupně a úmrtí, navíc je však ztráta příjmů z důvodů ošetřování člena rodiny, a ztráta zaměstnání či ukončení živnosti. Výše pojištění se opět vypočítává z pravidelné měsíční splátky a činí 11,3 %. 

Klienti, kteří si pojištění uzavírají ve věku 63 – 67 let mají ještě třetí možnost, variantu Soubor pojištění S, které zahrnuje pouze úmrtí. Platí se pak 0,7 % z pravidelné měsíční splátky a ochrání případné pozůstalé před doplacením úvěru v rámci dědictví.

Možnost konsolidace do výše 2,5 mil. bez zajištění

Jaké produkty lze konsolidovat? Ne Ne

Česká spořitelna je poměrně flexibilní i v případě různorodosti finančních produktů, které se dají sloučit dohromady v rámci konsolidace půjček. Sloučit tak můžete všechny typy bankovních i nebankovních úvěrů. Důležité je, aby byly uzavřeny pro soukromé účely, nikoli na podnikání. Sloučit se dají spotřebitelské úvěry, kontokorenty, kreditní karty, půjčky od splátkových společností, některé druhy malých půjček – např. mikropůjčky nebo tzv. půjčky do výplaty apod. V současné době si Česká spořitelna v rámci konsolidace umí poradit i s leasingovými produkty. Podstatné je, abyste si při žádosti o konsolidaci přinesli s sebou smlouvy od půjček, které chcete sloučit dohromady. Bankéř si je projde a zjistí, jaké jsou podmínky předčasného doplacení stávajících úvěrů a zda je skutečně možné zahrnout je do konsolidace. 

Ceska Sporitelna Konsolidace Pujcek Caste Otazky

Doporučujeme Doporučujeme

Zajímá vás, jaké nabídky u konsolidace půjček poskytují ostatní bankovní společnosti? Podívejte se na celé naše srovnání konsolidace půjček a přečtěte si podrobně naše recenze, ve kterých jsme tyto testované produkty podrobně popsali. Snáze si tak vyberete, která banka pro vás bude nejvýhodnější.

Časté otázky

Lze při konsolidaci úvěrů změnit délku splácení a výši splátek? Ne Ne

Ano, při konsolidaci úvěrů lze měnit délku splácení a výši splátek. Délka splácení nového úvěru se obvykle liší od původních úvěrů, které jsou konsolidovány. Může být prodloužena, aby se snížila výše měsíčních splátek, nebo naopak zkrácena, aby se snížila celková částka zaplacená za úvěr.

Výše měsíčních splátek závisí na celkové částce nového úvěru, úrokové sazbě a délce splácení. Pokud klient preferuje nižší měsíční splátky, může se rozhodnout pro prodloužení splácení. Pokud má klient zájem na co nejrychlejším splacení úvěru, může se rozhodnout pro zkrácení splácení.

Jaké úvěry a půjčky lze konsolidovat u České spořitelny? Ne Ne

Česká spořitelna nabízí možnost konsolidace několika typů úvěrů a půjček, včetně:

  1. Spotřebitelské úvěry
  2. Konsolidace půjček od jiných finančních institucí
  3. Půjčky na bydlení (hypotéky)
  4. Úvěry na rekonstrukci a modernizaci bytu nebo domu

Přispět svou zkušeností
diskuze
Podělte se o názor a pomozte tak ostatním!

Česká spořitelna Konsolidace půjček zkušenosti a recenze zákazníků

1 zkušeností
Hodnocení - 1 Hodnocení - 2 Hodnocení - 3 Hodnocení - 4 Hodnocení - 5

Chudí jednotlivci nebo ti, kteří potřebují speciální půjčku na obnovu svého života;
Hledáte půjčku na zvýšení vašeho podnikání nebo realizaci projektu,
Nabízíme půjčky každému, kdo je schopen plnit své závazky a podmínky. Nepotřebujeme mnoho dokumentů, ve kterých vám věřím, ale musíte být férový, čestný, moudrý a důvěryhodný člověk. Pokud potřebujete půjčku, neváhejte nás kontaktovat pro více informací.
Vaše žádost bude vyřízena do 12 až 24 hodin po odeslání žádosti. V případě zájmu nás můžete kontaktovat emailem pro více informací. E-mail: vacekjindrich36@gmail.com

Hodnocení - 5
vacek jindrich
7 července, 2023